Kiürült sminktermékek szelektív gyűjtése/újrahasznosítása

Sziasztok!

Amióta megszűntek először a dm roadshow-k, ahol le lehetett adni a kiürült sminktermékek csomagolását, majd a Beautycycle gyűjtőpontok is eltűntek, tanácstalan vagyok, hogy hogyan tudnám kidobni a kiürült szépségápolási csomagolásaimat úgy, hogy ami újrahasználható anyag belőle, az tényleg vissza tudjon kerülni a körforgásba. Szerencsére egyáltalán nem vagyok nagy sminkes, ezért a kiürült hulladék java szérumos műanyag vagy üveg fiola - az üvegek esetében sokszor gondoltam már arra, hogy kidobom az üveggyűjtőbe (a barnát a színesbe, a pipettát a fehérbe), de valahol egyszer azt olvastam, hogy azokat oda nem lehet (indokot nem mellékeltek), odáig meg még nem jutottam el, hogy pl. a Mohu ügyfélszolgálatát megpróbáljam megkérdezni erről. Hátha valaki más már megtette itt :slight_smile: Ti hogyan dobjátok ki a kiürült csomagolásokat?

1 Likes

Én biza bedobom a kiürült üvegcsékek a szelektív üvegygűjtőbe. Majdnem mind összetörve érkezik be a gyárba vagy mibe, szóval nem hiszem, hogy a zöld pezsgős üveg és a barna szérumos üveg között nagy difi van.

Smink most itt is kevés fogy. Ha mégis, akkor ajakápoló. Az utolsó centit nehéz kinyerni, ha már tövig kopott a stift. Ha nincs ingerenciám elhasználni, akkor kikotrom valamivel és a kommunálisba dobom a maradékot. A csomagolást meg szétszedem és anyaga szerint dobom a helyére.

Dobtam már ki régi szemfestékpalettát is. Azt kicsit vacakabb szétszedni, de nem lehetetlen. Panek, műanyag vagy papír burkolat, panelválasztók mehetnek szelekvíven, a porok meg a kommunálisba. A tükrök legtöbbször műanyagok, az is mehet a megfelelőbe. Egy ilyen szét/kiszedett tükröt tartottam meg ezer évről, mert jó nagy és nem volt kézitükröm. Mai napig használom, ha a fejem hátulját akarom 2 tükörrel megnézni :smiley:

100 szónak is egy a vége: nem tudom mi más lehetőség van :confused: