Ezt néztem ki, így elsőnek
https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-lactic-acid-5-2-ha
Jól hangzik, nekem bejöttek a TO termékek. Remélem elégedett leszel vele:).
Sziasztok! Én is csatlakozom azokhoz, akik kissé tanácstalanok a témában, mert eddig nem volt szükségem ilyesmire. Én nem az arcomra használnám, hanem a bikinivonalamra, mert a rendszeres borotválokozástól és szőrtüszőproblémától tele vagyok hegekkel. Nem vészes, de nem szép. Azt gondolom, hogy egy jó hámosító sokat segítene a problémán, ha rendszeresenhasználom. Mit ajánlanátok? Elég jól tűri a bőröm a strapát, tehát, lehet erősebb szer is. Ár-érték arányban, de főleg a véleményetek kapcsán döntenék arról, hogy melyik legyen. Köszi előre is a segítséget!
Érdekes felvetés. Én is hasonló eset vagyok, én előbb mindenféle szőrtelenítési technikával próbálkoztam, majd miután nem segített, jöttek a csodakencék. Hát, sajnos nem vagyok előrébb, bár így a tél beköszöntével nem is fektetek bele túl nagy energiát. Meg azt hiszem, valahol fel is adtam. Vettem kisnadrág fürdőruhaalsót, így csak a férjem nézegeti, de őt meg nem zavarja. Bár gondolom ez pont nem vigasztal. Amit én használtam, és semmit nem ért: hintőpor, illóolajok, Sába szőrtelenítés utáni gél (teli van mentollal meg irritáló anyagokkal, nem is értem). Időnként mostanában BHA hámlasztó került rá (cosrx), lehet hogy ezt rendszeresítenem kéne, felváltva AHÁ-val. És a meglévő hegekre talán a Bioderma cicabio krémemet kéne bevetnem… Van valakinek esetleg tapasztalata ilyesmivel?
Neogranormon krémmel kend be borotválkozás után, az segít sokaknak, nem annyira irritált a bőr.
Valamilyen gyengédebb bőrradírt is használhatsz zuhanyzáskor pl. Dove tégelyes.
A Dove nálam nem pálya, neogranormon pedig sajna nekem nem segít általában. A szőrtüszőgyulladásos hegeket ezek egyike sem tünteti el sajnos. Ezért keresek kimondottan hámlasztásos javaslatokat.
Én bepanthennel próbálkoztam. Nem rossz tényleg, de önmagában nem elég. Bőrradírt próbáltam én is, de semmi. Ezért gondoltam inkább én is a gyengédebb hámlasztásra.
“Azt gondolom, hogy egy jó hámosító sokat segítene a problémán, ha rendszeresenhasználom.”
Itt hámosítót írtál, ezért azt ajánlottam.
Elnézésed kérem.
Visszatérve az alapvető problémámhoz, a hegeim szeretném kémiai hámlasztás során világosítani. Van aki tud érdemben ajánlani valamit pls? Köszi.
Szerintem próba szerencse, ezen a téren nincs tapasztalatunk. Világosításra kifejezetten AHA hámlasztót szoktak javasolni, úgyhogy azok között nézelődj, ha ez a cél. A BHA viszont jó gyulladáscsökkentő. Én ezért gondoltam felváltva használni őket. Jó szívvel tudom ajánlani a Geek&gorgeous hámlasztóit pl., a héten várok csomagot tőlük, AHÁ-t és BHA-t is rendeltem. De mivel gyakrabban szeretnék testen is hámlasztani (pl. lábon), ezért előbb-utóbb egy koreai AHA is érkezik, mivel alapvetően olcsóbb, mint az itthon kaphatók.
Esetleg a Skinsmart csapatát tudnád megkérdezni, ők foglalkoznak tanácsadással is és lehet hogy már más is fordult hozzájuk ilyen problémával/ írtak cikket a témában.
(én eddig csak a dunaimano által linkelt BHA-t próbáltam és a márka PHA termékét használtam, de csak arcra, ha még sosem használtál kémiai hámlasztót, akkor lehet érdemesebb gyengédebbel kezdeni, erősebbet még mindig tudsz azután is venni, hogy látod mennyit bír a bőröd)
Ugyan nem oda, de én a keratosis pilarisra a karomon - ahol sajnos vannak hegek is - használom a The Ordinary Glycolic Acid 7%-os hámlasztóját. Csak kb egy-másfél hónapja kezdtem el rendszeresen használni, ezért hosszútávú eredményről egyelőre nem tudok beszámolni, de úgy érzem, kordában tartja a gyulladásokat és mintha gyorsabban gyógyulna, ha valahol elkaparom.
Szerintem egy próbát mindenképp megér, mivel elég jó áron óriási kiszerelést adnak (bár inkább a gyengédebb AHA-k közé tartozik)
De összeségében ez csak kísérletezés… én pl most tavaszig próbálkozom ezzel, ha nem jön be, lehet megpróbálom majd BHA-val, vagy valami kombinált hámlasztóval.
kémiai hámlasztó kérdés: mit gondoltok a glamglow superserum-ról? ez az egyetlen alkoholmentes szalicilsavas hámlasztó, amit meg tudok venni boltban a lakóhelyem környékén. szerintetek megéri?