Kék fény avagy öregít-e a mobil?

Sziasztok!

A napokban olvastam egy posztot a fényvédős topic-ban, ami arról szólt, hogy használjuk a fényvédőt - bár kisebb faktorszámmal - télen is, akkor is, ha csak kb. 10 percet vagyunk napközben a szabad levegőn, és egyébként egész nap a monitor előtt ülünk. Ez nagyon elgondolkoztatott, hogy itt nem is a napfényről, sokkal inkább a kék fényről lenne szó.

Nagyon keveset tudok a témáról, például ilyen cikkekből:

Árt-e a bőrnek akkor egyáltalán a kék fény? Az tényszerűnek látszik, hogy a szemnek és a bioritmusnak mindenképp… de vajon a “kék fény elleni védelmet” ígérő termékek full kamuk-e?

Ismertek kifejezetten kék fény-védős krémeket? Nekem csak a Sisleyouth ugrik be elsőre, amit még nem volt alkalmam tesztelni sajnos. https://kremmania.hu/kremek/sisley-sisleyouth-anti-pollution-arcapolo
Vagy ilyesmi: https://kremmania.hu/kremek/biotherm-blue-therapy-multi-defender-spf25

Ebben szeretném a segítségeteket/véleményeteket/tapasztalataitokat kérni. Köszönöm!

Elvileg a Paula’s Choice Defense termékcsaládja is erre (IS) való. Próbálni még nem próbáltam.

https://skinsmart.hu/markak/paulas-choice/defense.html

A NIOD Survival 0 is pont erre lett kitalálva: spf nélküli fényvédő estére, amikor a nappali fényvédőnk lekerül az arcunkról, viszont továbbra is ki vagyunk téve a sugárzásnak.

https://kremmania.hu/kremek/niod-survival-0

Az ára pedig szerencsére közelében sincs pl az általad belinkelteknek😊

Köszönöm szépen a tippeket! Ennek a kettőnek kb. annyi az ára összesen, mint a Biotherm lenne, ki fogom próbálni!

Nekem kékfény szűrős a telefonon. Nagyon fájna a szemem, ha kikapcsolnám.

2 Likes

Megmikrózza az agyad. Az a probléma a mobillal. Ez öregíthet.

A kék fény a bőrödnek biztosan nem árt, a szemed lehet érzékeny rá. A cirkadián (alvás-ébrenlét) ritmust zavarja meg állítólag.

Szerintem ez a “kék fény elleni védelem” a bőrápoló krémekben egy kereskedelmi fogás. Összekeverik gyakorlatilag a szezont a fazonnal. :slight_smile:

3 Likes

@simpleman, Labmuffin is pont ezt fejtegeti az egyik posztjában, hogy a telefon kék fénye túl gyenge ahhoz, hogy ártson.

Mindenesetre szívesen olvasnék 1-2 részletekbe menő tudományosan is alátámasztott cikket a témában. Mivel csak a közelmúltban kezdtek el foglalkozni a problémával, nehéz eldonteni, hogy hosszú távon mekkora kárt okoz, és inkább jobb megelőzni.

A NIOD S0-t amúgy egyáltalán nem ezért használom, hanem azért, mert egy extrém high-tech iszonyatosan sok komponensű nagyon erős antioxidáns-koktél, meg csak hasonlóval sem találkoztam, akármelyik rutinba nagyon jól illeszthető és még a fura gyógynövényes illatát is szeretem:)

1 Like

Az én telefonom is szűri, de csak estére van beállítva, napközben valamiért nagyon zavar:(

1 Like