K-Beauty - Az a bizonyos soklépéses rutin és egyéb jóságok

#1

Éppen áttérőfélben vagyok a tíz lépéses rutinra, és a “Koreamánia - tényleg jobbak?” nem egészen az, amit kerestem.

0 Likes

#2

Te követed? Milyen termékekkel? Csak koreait használsz?

Múltkor számoltam, hogy tulajdonképpen nekem megvan a 10 lépés, bár nem tudatosan.
Esti rutin:
Szemfesték eltávolítás micellás vízzel (esetleg szemfestéklemosóval)
Olajos lemosás
Tejes lemosás
Tonik
Mist
Szérum a szememre
C-vitaminos szérum mindenhova
Hyaluronos szérum (bár ez, ha elfogy a G&G HA5, akkor kiesik)
Éjszakai szérum
Szemkörnyékápoló
Arckrém

Ehhez este időnként (heti 2-3 alkalom) hozzájön hámlasztás (AHA vagy BHA, nyárra valószínűleg átállok PHA-ra az AHA helyett), és néha valamilyen fátyolmaszk (kb. heti 1), és 2-3 naponta a tejes lemosást a Skinfood tojásos lemosó követi.

Reggel kicsit rövidebb:
Micellás víz (vagy langyos víz)
Tonik
Mist
Szérum szemre
C-vitaminos szérum
Peptides hyaluron szérum
Szemkörnyékápoló
Fényvédős hidratáló

Ha utána alapozót is fogok használni, akkor a szérumok után még teszek fel Bioderma Hydrabio gél szérumot is, mert úgy vettem észre, a száraz orcáimnak jót tesz.

Termékeket nem írok, de ebből most csak két koreai van, a reggeli tonik (Klairs) és a Skinfood arctisztító, no meg a Klairs cotton pad.

1 Like

#3

Olajos lemosó és a szennyeződések maradékát eltávolítja teljesen a tejes lemosó?

0 Likes

#4

Igen. A tonikos áttörlésnél már semmi sincs a vatta lapon.

0 Likes

#5

A cuccok egy része még most érkezik, koreai, Ilcsi, és patikai lesz vegyesen.

Ha a bőrradírt meg a fátyolmaszkot nem számolom, nálam hét lépés marad:

olajos lemosás
vizes lemosás
tonik
lotion (essence és szérum helyett egyelőre)
szemkörnyékápoló (egy vizesebb és egy gazdagabb)
arckrém
fényvédő

0 Likes

#6

Én mindig nagyon szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy jó-e a bőrnek, ha 6-8 féle cuccot kenek rá. Próbáltam sokszor sokféleképp de úgy éreztem a végére hogy már lélegezni sem tud a bőröm. Szóval maradtam jelenleg az
olajos szemfesték lemosó
micellás vizes lemosás
(itt néha feketeszappanos lemosás)
szérum (momentém Naturschön :slight_smile: )
Bioderma Hydrabio
Vichy szemkörnyékápoló, ha nem felejtem el

Néha még ezt is soknak érzem. Alapvetően ha a bőröm az arcomon nem ekcémás (már elmúlt :slight_smile: ), nincs más hibája, leszámítva a korral járó apró ráncocskákat de az is csak a szemem alatt.
Szóval nem tudom, olvasgatni foglak itt Titeket hátha meggyőznek a vélemenyek hogy fussak neki megint mert van értelme a 10 lépésnek. :slight_smile:

3 Likes

#7

Na, a Naturschön szérumot kifelejtettem. :joy: Igaz, azt csak az államra szoktam.

Mondjuk az még szerintem fontos, hogy én 43 éves vagyok, emiatt azért többet igényel a bőröm, mintha 20 évvel fiatalabb lennék.

1 Like

#8

Igen a Naturschön-t Neked köszönhetem :heart: Azóta is hű társam, és ami még rettenetesen jó benne hogy iszonyat jól működik primerként. Arra szeretem mondjuk a Bioderma Sebiumot is.
35 vagyok már én is, a szememen látszik a kor :slight_smile: Nagy fájdalmamra már nem olyan feszes a szemhéjam, mint évekkel ezelőtt és ez nagyon zavar a sminkelés miatt. Kevésbé látszik egy csodálatosan sikerült szemfestés is :frowning: . De ez legyen a legnagyobb problémám :sweat_smile:

2 Likes

#9

A 10 lépés nem szentírás, szerintem. Fontosabb szempont, hogy mit szeretsz, mit igényel a bőröd.
Az én öregedő böröm (43, olajos vegyes) max. 6-7 félét bír egymás után télen. (Olajos lemosó, habzó lemosó, toner vagy hámlasztó, szérum/olaj, szemkrém, arckrém orcákra és t-vonalra más-más.) Nyáron ennyit sem.
Van állítólag egy új trend (nem tudom mennyire fog elharapózni), amiben a minél egyszerűbben kivitelezett arcápolás a lényeg. Megkap mindent a bőr, csak nem sok-sok egykomponensű kencével, hanem 1-2 kence sokféle hatóanyaggal. Ez persze nem akkora biznisz a gyártóknak. Vagy ki tudja, lehet jóval drágábban adni egy terméket, mert a-tól z-ig “minden” benne van.

1 Like

#10

Én visszaálltam a sminkeltávolítás - habzó lemosás - toner - szérum/hidratálás (este a nagyon erős Paula szérum, ami után már nem bír el a bőröm mást, reggel hidratálás) vonalra, nem bírt el többet a bőröm egyszerűen. Állandóan volt valami nyomora abban a két-három évben, ameddig a soklépéses rutinnal próbálkoztam. Amióta visszaálltam erre a minimál rutinra, gyönyörű, tiszta a bőröm.

1 Like

#11

Amúgy szerintem az enyém sem sok. Pl. 2 termék szemre van (egy Argireline szérum, és egy krém), az arcomra én is meguntam azt, hogy túl sok félét kenjek fel, meg a sok üveget is a piperepolcon. Jobban bevált, hogy reggel SubQ, este ANR, és csak a C-glow megy melléjük, mert a külön C-vitaminos szérum nagyon jót tesz.
A 3 lépéses tisztításhoz (vagy smink nélkül 2) viszont muszáj ragaszkodnom, különben megjelennek a mitesszerek.

1 Like

#12

Rosszul emlékszem, vagy régebben tényleg lehetett egyenesen a gyártótól rendelni?
Még pár éve nézegettem 1-2 oldalt, és úgy rémlik, nem volt gond a Magyarországra szállítással. Most meg valami EU szabályozást írnak vagy mit.

0 Likes

#13

Ti a szemkörnyékápolón kívül mit kentek föl a szemhéjatokra is? A toniknál erős késztetést érzek, de eddig csak szemkörnyékápolót kentem, a lemosók közül meg micellás vizet.

0 Likes

#14

Mióta a Klairs tonikot használom, azzal a szemem is áttörlöm.
https://kremmania.hu/kremek/klairs-supple-preparation-unscented-toner

Ezen, a micellás vízen és a szemkörnyékápolón kívül még az Argireline szérumot szoktam.
https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-argireline-solution-10

0 Likes

#15

Ha a tonik/toner hidratáló, nincs benne irritáló összetevő és próba után jól esik a szemed körül, akkor bátran kend oda is!
Én is a Klairs-t használom, mint @Kokapu és szeretem a hatását. Erre megy még a szemkrém.

1 Like

#16

The Saem Urban Eco Waratah vonalból használ valaki valamit? Feltöltve csak a Harakeke verzió van.

0 Likes

#17

Nézegetem a koreai márkák krémjeit, mert szeretnék rendelni. Most épp a csiganyálas vagy egy hyaluronsavas Cosrx lesz a befutó azt hiszem. Annyi minden van, amit ki szeretnék próbálni, de nagyon lassan fogynak el ezek a cuccaim… Addig meg nem akarok betárazni vagy többet felbontani, mint kellene. Ugye ti is szoktatok így lenni? “De jó lenne ez meg az is, vajon milyen lehet amaz, de hát nem is rendelhetek, van minden…”

3 Likes

#18

Bezony, jártam úgy, hogy megromlott 2 kencém is, mert nem volt idő elhasználni. Kicsit túltáraztam a készletet és minden nyitva volt. Igazából a raktározás nem akkora baj, ha képes az ember tudatosan elhasználni, de kinyitni nem szabad 6-féle szárumot, krémet, egyebet :stuck_out_tongue:

1 Like

#19

Nálam is baromi lassan fogynak. A Cosrx hyaluronsavas szérumát napi kétszer-háromszor használom (egy réteg reggel, kettő este), hogy haladjak vele, de az ilyen hígabb dolgokkal remekül lehet 7skinezni (vagy 3skinezni, kinek mennyit bír a bőre).
Sok mindenből lehet 15 db-os mintát rendelni, vagy kis kiszereléseket, pl. a Klairs tonerből van 30 ml-s, a Missha Time Rovolutionből is van vagy volt elvileg.

1 Like

#20

Ezt én is gyakran érzem… Már kis kiszereléseket vásárolok, amiből csak lehet, így is hónapokba telik, mire valami elfogy. Hiába nem gazdaságos, még mindig jobb, mint hogy megromoljanak.

4 Likes