Jelentősen megváltozott összetevők

Sziasztok!

Mi van akkor, ha egy termék összetevői jelentősen megváltoztak, de a neve nem módosult? Úgy értem, hogy egy olyan, fontos komponens tűnik el, ami az adott termék velejét adta, és a legfontosabb hatóanyag volt.

Úgy látom, egyszeri júzer nem változtathatja meg az összetevőket. Ilyenkor bejelenthetem, hogy “már nem gyártják” a terméket, és felvihetem újra, ugyanazon a néven, de az új összetevőlistával?

Jelezd a “hiba az oldalon” gomb alatt. Az admin majd törli a régi INCI-t és utána felviheted az új összetevő listát.

2 Likes

Köszi, igen, erre is gondoltam, csak az a bajom ezzel a megoldással, hogy az adott esetben több tucatnyi értékelés még a régi összetevős termékre vonatkozik, az új változat viszont lehet, hogy közel sem olyan jó, mint a régi.

Konkrétan most a korpásodás elleni samponoknál futottam bele ma abba, hogy a jól bevált cink-pirition hatóanyag gyakorlatilag megszűnt, helyette minden ilyen samponban pirokton-olamin van helyette. 10+ sampon összetevőit böngésztem ma végig a boltban, és mindnél ez volt + minor változások még a krémmániás INCI-hez képest.

Amit végül megvettem, az is még a régi INCI-vel van fenn, és az összes értékelés a régi változatra vonatkozik, a legfrissebbet leszámítva, amiben az értékelő megjegyzi, hogy megváltoztak az összetevők, és közel sem olyan jó hatású a sampon, mint rég.

Szóval ez a problémám az INCI változtatásával, hogy a régi termékre vonatkozó, döntően pozitív értékelések azt a hamis képzetet kelthetik egy nem elég hatékony, új összetevős termékről, hogy jó, és érdemes megvenni, pedig lehet, hogy nem.

Ezért lenne szerintem célszerűbb tiszta lappal indítani egy valójában új, megváltozott összetevős terméket, még ha a neve és csomagolása nem is változott. A régit pedig meg lehetne tartani mondjuk úgy, hogy a nevében van utalás erre (régi változat, vagy ilyesmi). :thinking:

1 Like

Szerintem felveheted új termékként. Ilyenkor a régi neve mellett megjelenik zárójelben, hogy régi, vagyis gondolom előbb valahogy jelezni kell az adminok felé (hiba az oldalon). És a már nem gyártják gombot is lenyomhatod.

2 Likes

Pl.: https://kremmania.hu/kremek/kereses?query=The+body+shop+pumpkin+testvaj&categories=&includedingredients=&excludedIngredients=
Pedig itt még a neve is más, de odafigyeltek az adminok, hogy ne is lehessen összetéveszteni.

1 Like

Szuper, köszi!
Feltöltöttem az újat, és bejelentettem a régit.

3 Likes

Én meg szoktam jelölni hogy “valami hiba az oldalon”, megírom nekik hogy ez az adatlap a régi verzió, és jelenleg újabb van forgalomban, majd feltöltöm az új verziót, aminek leírásának az első sorát így kezdem hogy pl.: 2022-ben megújult formula!

Ilyenkor a régi adatlaphoz hozzá szokták írni az adminok hogy “régi verzió” :slight_smile:

2 Likes