Igazán tartós rúzs


#1

Sziasztok!

Imádom a rúzsokat, de így ősszel egy orrfújás és letörlöm őket, kb. óránként kenhetem őket újra. Tudtok mondani olyat, ami tényleg kibírja az evést-orrfújást-csókolózást?


#2

Szerintem ezeket igazából egyik rúzs sem bírja ki. :frowning:

Egyedül a folyékony matt rúzsok igazán tartósak, de azért azok sem lerobbanthatatlanok (zsíros kajával tuti lejönnek) és általában kényelmetlenebbek/macerásak (csak jól radírozott, hidratált ajkakra érdemes felkenni, és akkor is érezhető poros rétegben ülnek az ajkakon). A Rimmelt mindenesetre ajánlom.

Az ajakszínező filceknek/tinktúráknak nagyon tartós a színe és nem képeznek bevonatot az ajkakon (az alkohol kicsit száríthat bennük, de nem vészes).


#3

Nekem a MAC retro matte rúzsok bírják a legjobban, azokkal enni is simán lehet, valamint amit még egy élet volt lerobbantani a számról, az a Jeffree Star folyékony ajakrúzs.


#4

Nekem az eddigi legtartósabb folyékony rúzsom a Max Factor Lipfinity folyékony rúzs. Este olajos vattakoronggal is alig sikerült ledörzsölnöm.


#5

Nekem a NYX Soft Matte Lip creamjei igazán beváltak tartósság szempontjából.


#6

Érdekes. Nekem az pl egyáltalán nem. Alig akar megszáradni, még percek múlva is simán el tudom maszatolni magamon. Ami nekem még tartós és folyékony: Milani
Két színem is van, meg vagyok elégedve velük.


#7

Na nekem meg ez a max factor lipfinity nem jött be egyáltalán :smiley: Felvitel után 2 perccel már darabokban jött le az ajkamról :((
Ami nekem eddig a legtartósabb, az a Lovely K-lips folyékony rúzsok. Kaja után középen megkopik ugyan kicsit, de folyékony mivolta ellenére nagyon szépen korrigálható, nem lesz csúnya.


#8

Amikor rákentem azt a cuccot amit adtak hozzá, akkor nekem is lejött, de önmagában bevált.
Az az igazság, hogy rajtam nagyon ritka, ha bármilyen rúzs tartós. Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, de evés-ivást szinte semmi nem bír ki rajtam. Van K-lips is, az is csak addig marad fenn, amíg nem csinálok semmit. Van olyan rúzs, ami szimplán a beszédtől is eltűnik rólam.


#9

Nekem most ez a bombabiztos rúzsom, és még nem is szárít. Este olajjal kell lemosnom, de egyébként a pörköltet is bírja :smile: : https://kremmania.hu/kremek/l-oreal-paris-l-oreal-infallible-2-step-longwear-ruzs-es

A másik pedig ez, hátránya, hogy csak online beszerezhető. De tényleg tartós, és szépek a színek is:
https://kremmania.hu/kremek/dermacol-16-oras-ajakszinezo

Ebből pedig sajnos csak egy darabom van, Belgiumban vettem, azóta is azt várom, mikor hozzák már hozzánk is. Ez mondjuk kicsit szárít, és nincs olyan tartós, mint a másik kettő, viszont nagyon szép színe van:
https://kremmania.hu/kremek/maybelline-super-stay-24-color

De a háromból egyértelműen a L’Oréal a favorit.


#10

Érdekes ez a Max Factor Lipfinity… szerintem színfüggő (is) lehet, hogy melyik árnyalat hogy bírja. Én épp ezt akartam írni, mert tudom, hogy tesóm nyáron azt viselt az esküvőjén (árnyalatot sajnos nem tudok, de megkérdezem szívesen, ha valakit érdekel), és nagyon jól szuperált egész nap, pedig volt ott csók, evés-ivás, meg tengernyi izzadság, szerintem az év legmelegebb napjainak egyike lehetett… Egyszer láttam talán, hogy újrakente. Emlékszem, amikor megvette és kipróbálta, a kezéről és az ajkairól is marha nehezen, kb. fizikai tortúra árán sikerült (a kezéről csak részben XD ) lerobbantani a cuccost (bár ehhez az is hozzájárulhatott, hogy se neki, se nekem, akit kétségbeesésében segítségül kívott, nem volt igazán “lerobbantós” lemosónk, mert én nem nagyon sminkelek, a mindennapos fizikai fényvédőmhöz és néha minimál sminkemhez meg elég a micivizem, neki meg szimplán nem volt olyan cucca addig, amihez ilyesmire lett volna szükség).


#11

Teljesen egyetértek veled Loona , a Max Factor Lipfinity színfüggő. Nekem az összes árnyalat megvan belőle, és van amelyik tartós, szép, sokáig fennt marad, viszont van olyan is ( inkább a nude színek) amik morzsolódnak, kiszárítják a szám ( jó,egyértelmű mindegyik szárít valamennyire) de, a nude árnyalatok kifejezetten sebesre száritották az ajkaimat emellett pedig nagyon kényelmetlen a viseletük… Én ezt a fajta tartós szájfényt 3* értékelném mert az biztos, hogy az erősebb színek csókállóak! :slight_smile:


#12

Nekem a Max Factor iszonyatosan kiszárította anno a számat, hiába kentem óránként a hozzá járó ajakápolóval , szinte berepedezett a szárazságtól. a Lime Crime és Jeffree ami sokáig fent marad nálam és nem szárítja ki annyira, főleg ha előtte bekenem .


#13

Rimmel Provocalips egy csoda! Olcsó, és gyakorlatilag csak olajos micellás vízzel jön le (nagy nehezen).
https://kremmania.hu/kremek/rimmel-provocalips-16hr-kissproof-ajakruzs
Ugyanez csak Rossmann saját márkásban (ugyanaz a minőség harmad annyiért):
https://kremmania.hu/kremek/rdel-young-stay4ever-lipgloss
Ha mattra fáj inkább a fogad, akkor ezek még olcsóbbak és ugyanolyan jók:
https://kremmania.hu/kremek/rdel-young-crazy-matt-n-lasting-szajfeny

Kb. 70 különböző rúzsom van, de amióta ezeket megtaláltam, semmi mást nem használok…


#14

Wow, nagyon köszi a RdeL Young-os ajánlásokat pomme! :slight_smile: Nekem sajnos se a Rimmel, se a Max Factor nem játszik, mivel nem cruelty-free cégek, jó tudni, hogy az itthoni drogériákban fellelhető CF termékek között is akad ilyesmi :slight_smile:

(sajnálom, hogy a Stay 4 Ever színtelen fedőrétegébe került méhviasz, így sajnos az sem játszik… a másiknak viszont utánajárok :slight_smile: )