Hölgyeim/csajok, szeretnék véleményeket/ segítséget kérni! HAJTÉMA. SOS

Sziasztok!:slight_smile:
Rettentően szeretnék változtatni a hajszínemen és hosszas gondolkodás után mellett döntöttem: https://kremmania.hu/kremek/l-oreal-paris-l-oreal-casting-creme-gloss-hajfestek
Persze KM-en már vagy 100x véig olvastam a véleményeket és hívjatok kínlódósnak de nem tudok dönteni. Fodrász festette évekig a hajam, de jelenleg javarészt a karantén miatt otthon festésre “kényszerülök” így ezt a fajta krémfestéket találom erre a “gondra” a legjobb megoldásnak.
Olyan kérdésem lenne, hogy mit gondoltok vajon 1 doboz elég lenne e a kb. hátközépig erő dús (de nem a legdúsabb ) hajamra? Azt is hozzá kell tennem, hogy biztosan fogom hagyni le nőni/ ki koptatni még legalább 2-3 hetet de nyilván nem fog belőle 100%-osan kikopni a mostani szín…
Kinek mi a tapasztalata? Tanácsai esetleg?:slight_smile:
Szívem szerint örülnék egy világos/világosabb árnyalatnak mert utoljára vagy 3 árnyalattal sötétebbre sikeredett a hajam ( ha csak nem 4-el :frowning: ) úgyhogy nagyon szívesen olvasnék erre vonatkozó véleményeket és tanácsokat :slight_smile:
Nagyon szépen köszönöm nektek,előre is :heart_eyes:

Nekem fiatalon a vanília árnyalat világos aranybarna hajat eredményezett és köze nem volt a dobozon szereplő színhez. A festékhez tartozó balzsam szuper.
Festettem ezzel a festékkel ősz hajat is. Befogta az illető haját, de jóval sötétebbre. Úgy vettem észre, hogy jobban szárította a haját, mint a korábban használt festékek, ezért váltottunk.
Szerintem gondold át a festést, a fodrászok is dolgozhatnak hamarosan. Az enyém is posztolta, hogy május 11 újra dolgozik (főváros).
Hosszú hajra tényleg több doboz kell.

1 Like

egy doboz szerintem sosem elég, ha meghaladja a hajhossz a válladat. nekem vékonyszálú hajam van, amikor festettem, kb épp a vállamig ért, és az egy doboz épp elég volt, egy csepp se maradt a tálban. mondjuk nem pont ezt a festéket használtam, hanem sok másfajtát, de mindegyikkel így jártam.

1 Like

Tényleg?
Mert az unokatestvérem kb a mell alá erő hajához (akinek a haja azért sokkal dúsabb az enyémnél) simán elég volt az 1 doboz, még maradt is a tálkában amibe kirakta.
de köszönöm a választ :slight_smile:

Ha hiszed ha nem, én is azzal szemeztem :smile: Legalábbis úgy gondoltam h a vanília árnyalat talán kivilágosítja majd ahogy szeretném, de az is lehet hogy foltosra fogná be.
Köszönöm a választ és az információt :heart_eyes:

Nekem kb lapockáig érő hajra elég volt az egy doboz ebből, de az én hajam vékonyszálú és nem dús. Ha a kipróbálása mellett döntesz, a biztonság kedvéért vegyél kettőt, de elsőre csak egyet bonts fel, aztán ha nem elég, ott van a tartalék :slight_smile:
Mivel nem írtad, jelenleg milyen a hajszíned, nehéz megmondani, hogy melyik szín lenne jó, de ökölszabály, hogy a dobozos festékeknél min. eggyel világosabb árnyalatot érdemes választani, mint amilyet szeretnél. Egyik ismerősöm például a (világosabb) barna hajára színfrissítésként, ősz hajszálak eltüntetéséért 7-es vagy 6-os hajfestékeket használ, amik a címke szerint szőkék.

1 Like

Ha csak hajtőre + 4-5 cm lenőtt részre fested fested ,akkor elég 1 doboz. Az összes hajra kevés lesz. Ha ezeket a házi festékeket használod, akkor a már festett, 3 árnyalattal sötétebb hajon nem fog látszani semmi. Vagyis ennél az árnyalatnál ami nem olyan erős. Lehet, hogy a platinaszőke vagy más , nem tudom. igaz kolléganőm is megjelent az eddigi vörös haja mellett -lenőtt részre vmi szőkét festett de csibesárga lett :smiley: Vagyis a hajtő + 3 cm csibesárga, atöbbi maradt vörösnek . Viccesen nézett ki, de ő is nevetett saját magán. Szóval a festetlen hajat is befogja, de nem feltétlen lesz olyan szőke mint a dobozon. Az alap hajszínedtől függ.Én világosbarnát, utána sötétszőkét próbáltam világosítás céljából, most hamvas szőkét festek az eredeti sötétszőke ,kicsit őszülő hajamra és világosbarna az eredmény. Ami egyedül világosította a festett barnás hajamat, amikor olyan balayage hajfestéket tettem rá, de az sem szőke lett hanem olyan világos vöröses. Legtöbben leszívják a hajról a festéket, akkor kivilágosodik és arra teszik a világosabb festékeket, de abból is sült már ki rossz dolog. Olyan sokáig hagyták rajta, hogy tőből letört a szőke haj, úgy kiszívta -elroncsolta a festék, gondolom jó sokáig hagyták a hajukon.

1 Like

Sajnálom a kolleganőd @Isabelle , de legalább nevetett/nevettetek egy jót :sweat_smile:
Hát nekem az alap hajszínem “sima” vagy “seszínű” barna… teljesen átlagos szerintem :sweat_smile:
Volt olyan is hogy csoki-praliné árnyalattal festette a barátnőm (még anno - fodrász előtti évek :smiley: ) és majdnem pontosan ugyanolyan színt értünk el mint ami a dobozon van - maximum egy icipicit lett sötétebb - és nem értem, mert azt is ilyen maximum 1 hónapos lenőtt hajra(mint h az egész hajra ) festettük rá.
Leszivattatni biztosan nem szeretném, esetleg c-vitaminnal picit világositani rajta, de ahhoz sem biztos hogy lesz merszem :grin:
Milyen fajtájú balayage festéket használtál rá? :heart_eyes: nekem egyébként a balayage hatás is tetszik, de azzal tuti biztos hogy nem mernék otthon kísérletezni :smile:
Egyébként köszönöm a válaszod :slight_smile:

Hm lehet hogy ombre volt mint a kèpen? Keverem a 2t. :rofl: Screenshot_20200505-190234_Chrome kb ilyen a hajszìnem felül ,alul pedig szőke helyett olyan vilägosbarnàs-nem, vilàgos ròkavörös lett. Nem rikìtò, nem termèszetellenes, de nem szőke. De ki is pròbàlhatsz 1 tincset, es akkor tuti nem lesz meglepi

1 Like

Szia! Ne haragudj, én elrettentenélek a C-vitaminos leszívástól. Akkor már inkább egy fodrász csinálja professzionális körülmények között. A C-vitamin egy nagyon erős sav, és igaz, hogy világosítani / rezesíteni képes a hajszínedet, eltávolítani az előző festéket (nagyjából), de mellette úgy vélem a hajszerkezetedre sincs jó hatással. Nyilván a fodrász által használt vegyszer sem, de jó esetben ő tudja, hogy mennyi ideig maradjon a hajadon milyen szer ahhoz, hogy a kívánt hatást a lehető legkisebb károsodással elérjétek, ha szükséges akár több alkalmas kezeléssel. A C-vitaminos leszívással viszont vakon bántod a hajad… A festett haj egyébként is érzékenyebb, több odafigyelést, ápolást igényel.

2 Likes

Szia!
dehogy haragszom @dunaimano :heart_eyes: :blush: Köszönöm szépen a vélemény-nyilvánítást és ezután már 100% hogy nem lesz itt semmiféle C-vitaminos pakolás :sweat_smile: alapból ugye kitudja hogy ilyen színre “világosítaná” ki + hát, nem igazán szeretném roncsolni a hajamat sem :slight_smile: rengetegen dícsérik és szerintem a fodrászom is ki akadna ettől a "home-made " DIY szőkítéstől :smiley:
Köszi a segítséget :slight_smile:

2 Likes