Sziasztok!
30 felé közelítő pasi vagyok, olajos, zsíros bőrrel, tág pórusokkal. Tizenéves korom óta használok valamilyen lemosót + hidratálót, akném nincs, viszonylag sima a bőröm, de zavar hogy néha már 1-2 óra után csillogok, főleg ebben a hideg száraz időben. Étkezésre, vízbevitelre odafigyelek.
Lemosók terén végigmenten sok garnier, neutrogena, nivea stb, terméken, egy éve himalayákát használok, az exfoliating és gentle lemosók bejöttek, illetve legközelebbnek a neutrogena hydros lemosóját néztem ki. Ezekkel nem is volt sose bajom, nem irritáltak, szépen tisztítottak mind.
A hidratálókkal állok állandó hadilábon. A neutrogena régi grépfruitosa volt sok évig a legjobb segítségem, azzal simán elvoltam napközben de miután 1-2 éve kivonták csak próbálgatok minden más. A dm/rossman/müller/tescoban egyszerűen nem találok elfogadható áron kifejezetten olajos bőrre jó hidratálót. Az ilyen általános meg kombinált bőröset mind túl soknak találtam. Ezeken mentem végig:
*Nivea soft - jó leírások alapján vettem. Estére elmegy, de sok a bőrömnek napközben.
*Balea gyümölcssavas mattító - ideig okés volt, aztán kitalálta a bőröm hogy ezt őt irritálja.
*Balea Men hydro gel -Nem egy csodaszer de idáig még ez vált be legjobban, amikor tanácstalan vagyok veszek egyet belőle azt 2-3 hétre megvagyok.
*Garnier botanical - Túl sok a bőrömnek, kicsap egy óra után.
*Mixa Anti-imperfection - Ez jó lenne ha nem irritálna vagy egy óráig valami benne a bőröm.
Ezen túl jópár más balea, alverde, isanát kipróbáltam vegyes eredménnyel. Lenne még mit próbálnom, de én sokallok 4-5+ ezret kiadni egy 30-50 milis tégelyért. A nivea anti-blemishe érdekelne de sehol se találtam. Most megrendeltem az ordinary niacinos szérumot hátha segít a faggyútermeléssel (nem a hidratálót).
Bármi tipp olyan termékre, ami könnyen beszerezhető és baráti áron is van?