Köszönöm szépe, kedves tőled:). Megosztom szívesen amin ügyködök, most épp alapanyagokat várok, de alig várom, hogy megérkezzenek.
Sok házi praktikát próbáltam már, de nem sok maradt. A (nagyon híg) almaecetes tonikot szerette a bőröm, de a szaga miatt abbahagytam. A hajam is szerette, de arra nekem a sör jobban bevált… Olajnak meg hajra-kézre az olívaolaj, arcra-testre a rizsolaj jött be a legjobban, igaz az egyetlen hely, ahonnan a rizskorpaolajat be tudom szerezni, 1600 forintért vesztegeti fél literjét, ami azért húzós. De könnyebb, mint a szőlőmagolaj, az nekem sosem akart beszívódni. Illetve a mangóvajat is szerettem, de az meg még nehezebben beszerezhető errefelé. Öcsémnek meg, aki hiú a hosszú hajára, a ricinus-olíva kombó jött be, a göndör haja most ép, fényes, erős és egészségesen néz ki. Igaz, én szoktam neki venni sampont a krémmániás vélemények alapján, sőt amióta rászoktattam a hajbalzsamra, azt is.
Képzeljétek bőszen keresem a tökéletes ajakápoló lehetőséget. Nem hidratálóra gondolok itt, hanem komolyabb lip treatment-re. Szóval addig kutakodtam míg arra jutottam, hogy megoldom magam ezt a dilemmát és kikísérletezem nekem mi válik be a legjobban.
Most egy könnyed peptid szérummal kezdtem: https://kremmania.hu/kremek/the-ordinary-matrixyl-10-ha
Egy keveset tettem egy müanyag csőrös ajakápoló fejére és bemasszíroztam az ajkaimba és a szám körüli bőrbe, majd kentem rá ebből a kedvenc ajakápolómból estére:
https://kremmania.hu/kremek/laneige-lip-sleeping-mask
Már este látványosan feltöltötte a kis ráncokat az ajkaimon, és csodás lett reggelre a szám. Nagyon jó volt rá rúzsozni is és sokkal kevésbé szárított a rúzs, mint egyébként. Direkt matt rúzst választottam. Még este is tökéletes a szám, és nagyon szép kisimult.
Kísérletezem még más termékekkel is, de ez így elsőre rendkívül látványos.
Ti próbáltatok valami ajak terápiát, vagy van valami bevált ötletetek az ajakbőr ápolására?
Nagyon ígetetesnek tűnik ez az általad "kifejlesztett* kombi, én is szivesen kipróbalnám. Nagyon kreatív és ügyes vagy!!
“Egy keveset tettem egy müanyag csőrös ajakápoló fejére …” - ezt hogy csináltad ?
Ez a speci kombó, túl az intenzívebb (és sikeresebb) ajakápoláson, szerintem segít(het) az ajkak körül megjelenő “vonalkódok” későbbi megjelenésén is.
https://kremmania.hu/kremek/madara-plum-plum-ajaktokeletesito-balzsam Ez az eszköz. Ennek az ajakápolónak egy műanyag csőrös adagolója van, arra teszek egy kis szérumot, és ezzel a fejjel tök jó el is lehet masszírozni, dolgozni a krémet.
Pontosan arra jó, amit írtál, nagyon látványosan feltölti a kis ajakráncokat. Én is meglepődtem rajta mennyire hatékony.
Csak ennek az ajakápolónak van ilyen műanyag csőrös adagolója?
nem, a miss sporty tubusos szájfényének (ennek) is ilyenje van. a tubusos carmex-é is hasonló, csak az egy félgömb, nem lapos.
Szerintem sok ilyen van drogáriások között is, érdemes megnézni. Lehet van egyszerűbb mód is, de nekem ez itthon nagyon bevált. Ezzel a csőrös ajakápolóval használom a Laneige maszkot is, mert a kis szilikon keféje elszakadt. Ezt a műanyag fejet meg olyan jól lehet fertőtleníteni. Van még amúgy a termékből benne de ritkán használom, mert az este bekent Laneige egész nap hidratálja a szám. Viszont az nem táskabarát. Szóval a Mádara a nappali, ha kell esetleg, a Laneige meg az esti nagyágyú. De ilyen kiegészítőeszközként nagyon örülök a Mádara ajakápolónak. Ha valami lesz vele tuti veszek ilyen kiszerelést csak a kiegészítő funkciói miatt is.