Halványitó krém

Sziasztok !Az egyik könyökömön sötétebb a bőr ,erre tudnátok fehéritő krémet ajánlani ,hálásan köszönöm

2 Likes

Üdvözlöm a témát, én is ezzel küzdöm, bár nálam származási izé- több pigment mindenhol, mint kéne- áll a dolog mögött.
Én próbáltam AHA-val, de lemarta, mert azért itt vékony a bőröm. C-vitaminnal: ez sem tett jót. Most jön majd a niacinamid. Ja és hiába fényvédőzöm, akkor is bebarnul, sőt, minél fehérebb a karom annál jobban kitűnik.

2 Likes

köszönöm a választ , gyógyszertárban a Silanus kövirózsa krémet ajánlották,de itt nem sok jót olvastam róla :roll_eyes:

A kövirózsa nincs elég nagy koncentrációban sztem ezekben a krémekben, hogy igazán hatása lehessen. De a fentieket még megpróbálhatod. Gyenge C-vitaminos szérum + zsíros krém vagy még az arbutin jutott eszembe fehérítő hatóanyagként. Meg a 30-50 spf fényvédő, persze minden alkalommal, ha szabadon van a könyököd.

1 Like

Szia,

Nekem két ötletem van , arcra mind a kettőt használom és nekem bevált, szerintem ki lehet próbálni könyökre is .
1.) C- Vitamin por, gyógyszertárban lehet kapni pár száz forintért , egy nagy cseresznye méretű adagot kikeversz a testápolóddal , jégkása állag az ideális és finoman rátapogatod a problémás részre. Ha száraz a bőröd akkor csíphet egy kicsit első alkalommal 2 percnél tovább ne hagyd fent, de érdemes bőrpróbát csinálni előtte.
2.) Pigmanorm krém, https://kremmania.hu/kremek/egyeb-widmer-pigmanorm ez vényköteles és csak olyan gyógyszertárakban lehet megvenni akik importtal foglalkoznak mert idehaza nincs forgalomban. ( Európa patika)
Ez egy nagyon erős , cserébe nagyon hatásos krém , napi 1x lehet használni napfénymentes időszakban. Nekem ez a Szent Grál kategória ha foltokról van szó, mindent leszed de nagyon ésszel kell használni.
Egyetértek Umpalumpa kolleginával a fényvédővel kapcsolatban, nyáron alsó hangon 30 faktorral kenegesd, hogy ne sötétedjen tovább.

2 Likes

nagyon köszönöm ,a c vitaminos port kipróbálom ,fényvédőt mindig használok

Szívesen, remélem segíteni fog.:slight_smile:

1 Like

mennyi idő múlva kell hogy látszódjon a hatása? Citrommal is kenegettem már de nem segített

melyik AHA krémet használtad?

Nem krém, hanem toner volt: https://www.dm.hu/cosrx-aha-7-power-folyekony-mitesszer-eltavolito-p8809416470047.html

1 Like

köszi

1 Like

Azért ezt főleg arcra vettem :slight_smile: Könyöködre IS óvatosan alkalmazd, ha erre szánnád.

Ha csak a C- vitamin port használod szerintem pár hét után már látszódnia kell annak is.
Én több mindent használok egyszerre az arcomra , így pontos információm csak a por hatásáról hatóidő tekintetében nincs.

1 Like

köszönöm :kissing_heart:

1 Like

egyenlőre akkor maradok a pornál,mert nekem nagyon kell arra figyelni mit kenek magamra,arcomra nem is mernék ilyet tenni,pedig van elég sok pigmentáció rajta

Bocs hogy megint zavarlak,megvettem a c vitamin port ,ezt fele-fele arányban keverjem a testápolóval ,szerinted esetleg pépes banánhoz is keverhetem?

Én jégkása állagot szoktam belőle kikeverni ezt 2 teáskanál krém és 2-3 teáskanál pornál érheted el, de úgyis látni fogod, ahogy kevered, hogy mikor jó.
A banán pürés témát nem próbáltam, ebben nem tudok tanácsot adni, de youtube-on láttam már többször, hogy banánt használnak halványításra, szóval végül is miért ne ? :slight_smile:

köszi drága,én is olvastam,hogy a banán héjával kell bedörzsölni a bőrt :heart_eyes: :smiling_face_with_three_hearts:

Sziasztok! Mi a véleményetek ezekről a hámlasztókról? eltüntethetik ezek a barna foltot? Melyik a jobb ill gyengédebb a bőrhöz?
THE ORDINARY Lactic Acid 10% + HA vagy az Ilcsi TEJSAVAS HÁMLASZTÓ JOGHURT KRÉM 50ML