Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni a Krémmánia használatával kapcsolatban.
Eladnék egy parfümöt. Emailt kaptam, hogy egy vevőjelölt jelentkezett rá, hagyjam jóvá, vagy utasítsam el. Jóváhagytam, de a vevő feltételei nem voltak ismertek előttem. Hétfőn jóváhagytam, - és azt írta,hogy a hét végén szeretné megszimatolni és majd eldönti hogy kéri, vagy sem. Irtam neki, hogy akkor volna rá más érdeklődő is itt a Krémmánián is. De a vevőjelölt állítása szerint ő már megvette, de majd hétvégén eldönti kéri vagy sem. Tehát alapból 4-5-6 napig foglalja, és még lehet hogy vissza is utasítja, közben meg elszalasztom a másik vevőjelöltet. Ez tényleg így van, már foglalt, ameddig a vevőjelölt nem dönt? Erről nem volt szó a jóváhagyás előtt! Vagy lehet törölni valahogy a foglalást?
Szia!
Nem az én hozzászólásom lesz a legkonstruktívabb, mert nem ismerem a pontos feltételeket, és egy ideje nem használom a KM piacot, de én ezt biztos nem engedném. Ha ő úgy érzi megvette, akkor nem azután dönt, hogy megszimatolja. És igen, még rendkívül bunkó is, hogy napokig foglalja. Nincs foglalás gomb a km-en, vagy kéri, vagy nem, ezt most döntse el. És ezek után csak előre utalást fogadnék el tőle, ha nem hajlandó, akkor elállhattok az adásvételtől. A KM-en az eladás feltételeit az eladó adja (tudtommal, mint mondtam, én már régen használtam az oldalt), ha nem hajlandó elfogadni, mehet a …
Törölni nem tudod a foglalást, de értékelheted az adásvételt (pl nem valósult meg, mert…)
Utána újra feltöltheted eladásra - bár ugyanolyan terméket úgy emlékszem nem enged x napon belül ismételteten feltenni.
A gondolatmenetét nem értem. Megvette de majd eldönti, hogy megveszi e? Érdekes.
A leírásban érdemes kikötni az eladásra vonatkozó feltételeket, de igaz, sokszor nem olvassák el.
Nekem 2 olyan eset volt, hogy mégsem adtam el:
Benne volt a hirdetésben, hogy nincs személyes átvétel, de ragaszkodott hozzá.
Benne volt a hirdetésben, hogy csak foxpost. Leütés után írta, hogy packetát akar, mert van kuponja. Akkoriban a közelemben csak foxpost volt, ő pedig ragaszkodott volna hozzá, hogy saját költségemen utazzak a szomszédos városba, hogy 10%-kal olcsóbb legyen neki a feladás.
Nem vette még meg, ez tévedés, mivel nem fizette ki. Csak mondom. Egyelőre a te tulajdonod ban van. Az eladó dönti el, milyen feltételekkel adja el. Webshop esetében is ha nincs fizikai bolt, akkor nem tud odamenni és megnézni. Ha te nem tudod megoldani a személyes találkozót, mert írtad a feltételekben, akkor nem. Meg te döntöd el, hány napig tudsz rá várni. Ha 1 napig, akkor addig. Az áru a te tulajdonodban van, mivel nem fizette még ki, tehát te döntesz a sorsáról. Mondhatod azt is, hogy leejtetted és tönkrement.
Sajnos már bekaptam tőle egy negativ értékelést. Nem volt korrekt, remélem nem hoz vele össze az élet még egyszer.
Nem tudsz mást tenni, mint saját szempontod szerint leírni a te véleményedet is. Vinteden ez is tök jó, hogy lehet válaszolni a véleményre, itt maximum a vásárlót tudod véleményezni, azt meg vagy elolvassák, vagy nem.