Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni a Krémmánia használatával kapcsolatban.
Eladnék egy parfümöt. Emailt kaptam, hogy egy vevőjelölt jelentkezett rá, hagyjam jóvá, vagy utasítsam el. Jóváhagytam, de a vevő feltételei nem voltak ismertek előttem. Hétfőn jóváhagytam, - és azt írta,hogy a hét végén szeretné megszimatolni és majd eldönti hogy kéri, vagy sem. Irtam neki, hogy akkor volna rá más érdeklődő is itt a Krémmánián is. De a vevőjelölt állítása szerint ő már megvette, de majd hétvégén eldönti kéri vagy sem. Tehát alapból 4-5-6 napig foglalja, és még lehet hogy vissza is utasítja, közben meg elszalasztom a másik vevőjelöltet. Ez tényleg így van, már foglalt, ameddig a vevőjelölt nem dönt? Erről nem volt szó a jóváhagyás előtt! Vagy lehet törölni valahogy a foglalást?
Szia!
Nem az én hozzászólásom lesz a legkonstruktívabb, mert nem ismerem a pontos feltételeket, és egy ideje nem használom a KM piacot, de én ezt biztos nem engedném. Ha ő úgy érzi megvette, akkor nem azután dönt, hogy megszimatolja. És igen, még rendkívül bunkó is, hogy napokig foglalja. Nincs foglalás gomb a km-en, vagy kéri, vagy nem, ezt most döntse el. És ezek után csak előre utalást fogadnék el tőle, ha nem hajlandó, akkor elállhattok az adásvételtől. A KM-en az eladás feltételeit az eladó adja (tudtommal, mint mondtam, én már régen használtam az oldalt), ha nem hajlandó elfogadni, mehet a …
Törölni nem tudod a foglalást, de értékelheted az adásvételt (pl nem valósult meg, mert…)
Utána újra feltöltheted eladásra - bár ugyanolyan terméket úgy emlékszem nem enged x napon belül ismételteten feltenni.
A gondolatmenetét nem értem. Megvette de majd eldönti, hogy megveszi e? Érdekes.
A leírásban érdemes kikötni az eladásra vonatkozó feltételeket, de igaz, sokszor nem olvassák el.
Nekem 2 olyan eset volt, hogy mégsem adtam el:
Benne volt a hirdetésben, hogy nincs személyes átvétel, de ragaszkodott hozzá.
Benne volt a hirdetésben, hogy csak foxpost. Leütés után írta, hogy packetát akar, mert van kuponja. Akkoriban a közelemben csak foxpost volt, ő pedig ragaszkodott volna hozzá, hogy saját költségemen utazzak a szomszédos városba, hogy 10%-kal olcsóbb legyen neki a feladás.