Sziasztok! 6 évig minden nap lovagoltam, így 19 éves lány létemre a kezem tele van borzasztó bőrkeményedésekkel és teljesen száraz. Rengeteg kézkrémet kipróbáltam már viszont a bőrkeményedések ellen természetesen egyik sem használt, szárazság ellen pedig amíg be nem szívódott, de nem nagyon szeretném 10 percenként kenegetni a kezem. El sem tudok képzelni semmilyen megoldást, remélem valakinek van javaslata. Sajnos szinte kellemetlen kezet fognom valakivel, mert tudom hogy szörnyű tapintású.
Előre is köszönöm!
Nekem is iszonyú száraz a kezem. Nálam ami bevált kézkrém, azok a Cuccio testvajak (tubusos és tégelyes kiszerelésben is kapni). Imádom, sokkal jobb, mint bármelyik drogériás kézkrém, amit addig próbáltam.
Ezen felül a paraffinos kezelést tudom ajánlani, róla írtam egy bővebb véleményt is (Madi).
https://kremmania.hu/kremek/egyeb-paraffinos-kezapolas
Argánolaj! én mindenre azt használok. Legjobb, és termeszetes
A bőrkeményedésre biztosan nem használ, de száraz kézre szerintem a paraffinos kézápolás a legjobb, amit manikűrösnél lehet kérni.
Először nagyon vastagon bekrémezik a kezed, utána olvasztott paraffinba kell mártani, ha jól emlékszem többször is. Ezután vastagon bebugyolálják, ha jól emlékszem még nylont is húznak rá, és egy ideig úgy kell maradni.
Gyönyörű lesz tőle a kéz.
Bőrkeményedésre lehet használni AHA/BHA hámlasztókat is, de ezt én még sosem próbáltam.
Száraz bőrre mindenképp javaslom a jojobaolajat. (Napi használattal gyönyörűen rendbe hozta a cafatos körömágybőrömet, szuper hatása van. Pl. dm-ben kapható)
Ha a tenyereden vannak a bőrkeményedések, nyugodtan próbáld meg rájuk a sarokreszelő habkövet. Csak nagyon finoman és óvatosan. Naponta egy-egy percet tusoláskor óvatosan csiszolgasd, utána ápold valami nagyon mély táplálóval (nekem - pont az előbb írtam egy másik topikban - csak az ásványi olaj tartalmú, kifejezetten nehéz krémek válnak be). A lényeg, hogy naponta csiszolgasd tényleg finoman és folyamatosan tápláld.
Még egy pont az ásványi olajosoknak! Hiába tartják sokan ördögtől valónak, mégis működik és nem haltunk bele
Ebben az esetben a Nivea Creme sötétkék fém dobozost ajánlom, ami vastag ugyan, de ha éjjelre kened és pamutkesztyűt húzol rá (ugyanúgy működik talpakon zoknival), reggelre sokkal puhább lesz a bőröd.
Az AHA-hámlasztást támogatom én is, illetve emellett vagy helyett a csiszolásnak is adok egy szavazatot.
Ha nem zavar nappalra a rétegezés, akkor azt is megpróbálnám, hogy könnyebb kézkrémmel és vastagabbal bekenni, különösen hideg időben szabadban végzett tevékenységhez.
Kesztyű nem játszik lovagláshoz @PirosEper ? Nem értek hozzá, szóval nem kötözködésből kérdezem.
Szió! Hasonlóan tudom megközelíteni a kérdést, mint a többiek előttem. A bőrkeményedésre én is el tudok képzelni kémiai hámlasztást (AHA/BHA), viszont nálam is amolyan elméleti sík ez, sosem próbálkoztam még vele. Viszont többször és sikeresen szárítottam már le mandulasav+BHA kombóval a karomról viszkető, kemény, piros kis puklikat, amikkel még a bőrgyógyász sem tudott mit kezdeni. Ilyen alapon egy próbát talán megér.
A szárazságra szintén a klasszikus Nivea Cremet használom. Extrém esetekben először az Aromax ricinusos-argános olajával kenem be a száraz területet, aztán arra rá a Niveát, és ez így már egy nehézbombázó duó, minden értelemben. (Ez az olaj egyébként egy hajpakolás, de szupi az INCI-je, és kapóra jön, hogy a ricinus és az argánolaj egyaránt megtalálható benne.) Ez egyébként egy éjszakára működő recept, nappalra élhetetlennek gondolom a nehéz, sűrű állaga és ragacsossága miatt.
Amit még mondanék, az az, hogy a száraz kéz problémája nekem varázsütésre tűnt el, mikor elkezdtem cinket szedni. Pattanások miatt álltam rá a cinkre, a szárazság megszűnése egy baromi meglepő, kellemes mellékhatásként jelentkezett.
Én szoktam hámlasztani kézfejen is, mert extra száraz tud lenni a bőröm. AHA nagyon sokat segít rajta.
Szerintem testvaj a jó hideg időben. Bár egyelőre ez a veszély nem fenyeget
Nekem a mi bevált: Borza sheavaj, kicsi tégelyes.
Body Shopos kendermagos kézkrém, lábkrém a lábra, kirepedésre is használ, csodaszer, csak nem túl jó az illata, mondjuk úgy, hogy érdekes.
Mixa Cica krèm. Regenerál is, igazából bárhova kenhető, gyorsan beszívódik, imádás.
Nekem is nagyon csúnyán ki szokott száradni a kezem, és az ekcéma is gyakori vendég. Túl illatos kézkrémtől látványosan romlik a helyzet, viszont ami nagyon működik az a shea vaj + szőlőmagolaj kombó, főleg éjszakára, különben a mennyezet is shea vajas lesz. Ez így körülbelül délutánig kordában tartja a helyzetet, ha szükséges utánakrémezni akkor jön a sima olcsó fehér vazelin, ami a mocskos kőolajipar csodája, és harcba szállok mindenkivel aki szidja
Én az a rövidre reszelt köröm-típusú ember vagyok, de hátha van akit érdekel hogy mióta szőlőmagolajjal turbózom a sheát, egészen morbid gyorsasággal nőnek és erősödnek a körmeim. Még azon is gondolkodtam hogy kipróbálom ezt a körömfestés-dolgot, ha már:)
A legjobban nekem is a koolaj alapu kremek valtak be a kezemen. Brutal szaraz lett a kezfejem az elmult evekben (pedig soha nem volt vele azelott gondom), teli idoszakban akar ekcema is elofordulhat szinten. Eddig az Embryolisse krem volt ra a legjobb.
Még egy, ami ma jutott eszembe a patikában, amikor ránéztem: Sudocrem. Nem is tudom, eddig miért nem jutott eszembe, pedig nagyon kézenfekvő extra száraz/ekcémás kézre. A cink oxid nyugtatja a bőrt, egy megváltás bekenni vele a kézfejet. És mivel Sugarplumfairy-nek bevált a szőlőmagolaj, meg is vettem egy krémet, ami víz és szőlőmagolaj alapú, hátha nekem is beválik.
Állítólag az ekcéma 90%-ban a laktózérzékenység miatt van, próbáljátok elhagyni a laktózt, hátha.
Nekem a hideg idő beállta okozza, férjemnek szintén.
Sport miatt nekem is vannak borkemenyedesek a tenyeremen (sulyzos edzes, nem mindig hasznalok kesztyut). Ilyenkor kristalycukrot vagy kavezaccot osszekeverem valamelyik olajommal -kokusz, oliva, szolomagolaj - es azzal rendesen vegigmasszirozom. Ejszakara vastagon bekenem a kezem a TBS kendermagos kremjevel, es masnap pihe puha a mancsom nappalra nem igazan szoktam kenegetni, mert munka kozben kenyelmetlen, ha megis, akkor vagy vmi jo illatu TBS-sel, vagy a Neutrogena gyorsan beszivodo kremjevel probalkozom.
Iden eleg szep allapotban vannak a kezeim, pedig a kesztyum csak dekoraciokent van jelen a taskamban.