Extra száraz kéz ellen?


#1

Sziasztok! 6 évig minden nap lovagoltam, így 19 éves lány létemre a kezem tele van borzasztó bőrkeményedésekkel és teljesen száraz. Rengeteg kézkrémet kipróbáltam már viszont a bőrkeményedések ellen természetesen egyik sem használt, szárazság ellen pedig amíg be nem szívódott, de nem nagyon szeretném 10 percenként kenegetni a kezem. El sem tudok képzelni semmilyen megoldást, remélem valakinek van javaslata. Sajnos szinte kellemetlen kezet fognom valakivel, mert tudom hogy szörnyű tapintású.
Előre is köszönöm!


#2

Nekem is iszonyú száraz a kezem. Nálam ami bevált kézkrém, azok a Cuccio testvajak (tubusos és tégelyes kiszerelésben is kapni). Imádom, sokkal jobb, mint bármelyik drogériás kézkrém, amit addig próbáltam.
Ezen felül a paraffinos kezelést tudom ajánlani, róla írtam egy bővebb véleményt is (Madi).
https://kremmania.hu/kremek/egyeb-paraffinos-kezapolas


#3

Argánolaj! :slight_smile: én mindenre azt használok. Legjobb, és termeszetes :slight_smile:


#4

A bőrkeményedésre biztosan nem használ, de száraz kézre szerintem a paraffinos kézápolás a legjobb, amit manikűrösnél lehet kérni.
Először nagyon vastagon bekrémezik a kezed, utána olvasztott paraffinba kell mártani, ha jól emlékszem többször is. Ezután vastagon bebugyolálják, ha jól emlékszem még nylont is húznak rá, és egy ideig úgy kell maradni.
Gyönyörű lesz tőle a kéz.


#5

Bőrkeményedésre lehet használni AHA/BHA hámlasztókat is, de ezt én még sosem próbáltam.

Száraz bőrre mindenképp javaslom a jojobaolajat. (Napi használattal gyönyörűen rendbe hozta a cafatos körömágybőrömet, szuper hatása van. Pl. dm-ben kapható)


#6

Ha a tenyereden vannak a bőrkeményedések, nyugodtan próbáld meg rájuk a sarokreszelő habkövet. Csak nagyon finoman és óvatosan. Naponta egy-egy percet tusoláskor óvatosan csiszolgasd, utána ápold valami nagyon mély táplálóval (nekem - pont az előbb írtam egy másik topikban - csak az ásványi olaj tartalmú, kifejezetten nehéz krémek válnak be). A lényeg, hogy naponta csiszolgasd tényleg finoman és folyamatosan tápláld.


#7

Még egy pont az ásványi olajosoknak! Hiába tartják sokan ördögtől valónak, mégis működik és nem haltunk bele :slight_smile:
Ebben az esetben a Nivea Creme sötétkék fém dobozost ajánlom, ami vastag ugyan, de ha éjjelre kened és pamutkesztyűt húzol rá (ugyanúgy működik talpakon zoknival), reggelre sokkal puhább lesz a bőröd.
Az AHA-hámlasztást támogatom én is, illetve emellett vagy helyett a csiszolásnak is adok egy szavazatot.
Ha nem zavar nappalra a rétegezés, akkor azt is megpróbálnám, hogy könnyebb kézkrémmel és vastagabbal bekenni, különösen hideg időben szabadban végzett tevékenységhez.
Kesztyű nem játszik lovagláshoz @PirosEper ? Nem értek hozzá, szóval nem kötözködésből kérdezem.


#8

Szió! :relaxed: Hasonlóan tudom megközelíteni a kérdést, mint a többiek előttem. A bőrkeményedésre én is el tudok képzelni kémiai hámlasztást (AHA/BHA), viszont nálam is amolyan elméleti sík ez, sosem próbálkoztam még vele. Viszont többször és sikeresen szárítottam már le mandulasav+BHA kombóval a karomról viszkető, kemény, piros kis puklikat, amikkel még a bőrgyógyász sem tudott mit kezdeni. Ilyen alapon egy próbát talán megér. :hugs:

A szárazságra szintén a klasszikus Nivea Cremet használom. Extrém esetekben először az Aromax ricinusos-argános olajával kenem be a száraz területet, aztán arra rá a Niveát, és ez így már egy nehézbombázó duó, minden értelemben. :smile: (Ez az olaj egyébként egy hajpakolás, de szupi az INCI-je, és kapóra jön, hogy a ricinus és az argánolaj egyaránt megtalálható benne.) Ez egyébként egy éjszakára működő recept, nappalra élhetetlennek gondolom a nehéz, sűrű állaga és ragacsossága miatt.

Amit még mondanék, az az, hogy a száraz kéz problémája nekem varázsütésre tűnt el, mikor elkezdtem cinket szedni. Pattanások miatt álltam rá a cinkre, a szárazság megszűnése egy baromi meglepő, kellemes mellékhatásként jelentkezett. :smile:


#9

Én szoktam hámlasztani kézfejen is, mert extra száraz tud lenni a bőröm. AHA nagyon sokat segít rajta.


#10

Szerintem testvaj a jó hideg időben. Bár egyelőre ez a veszély nem fenyeget :slight_smile:

Nekem a mi bevált: Borza sheavaj, kicsi tégelyes.