Megpróbálom én is összeszedni a kedvenceimet, de nem lesz egyszerű dolgom.
Kezdem a bőrápolási termékekkel, az egyszerűbb talán.
Lemosó:
- Nagyon megkedveltem a CeraVe squalane-os lemosóját, habár szörnyű véleményeket olvastam róla itt is, de volt akkora adag, hogy vagy fél évig tartott, és ez idő alatt nemcsak hogy hozzászoktam, de egyenesen megszerettem. Lemosókból a legnagyobb a felhalmozásom, így nem mostanában veszem újra, de számomra bekerült a kedvencek közé.
- Olajos lemosónak az Uriage xémose olajtusfürdőt használtam sokat, szépen és kíméletesen hozta le a sminket.
Hidratáló:
- Én most jutottam el néhány nagyon régi közkedvenc kipróbálásáig, így a TO NMF hidratálót is tavaly ősszel bontottam. Imádom, nem túl nehéz, nem túl könnyű, jól hidratál, rétegezhető. Nálam esti rutin része.
- Az LRP Cicaplastot is most ismertem meg, jól működik, testes, icipici elég, alaposan hidratál. Nem mindennapos használatra, de egy héten egyszer-kétszer jó volt.
Fényvédő: Ebben a kategóriában a Revox vett meg idén teljesen. Próbáltam mást is, de ez ár-érték arányban, állagban, finishben számomra verhetetlen.
Hajápolás:Tavaly kezdtem el tudatosabban hajazni. Sok-sok terméket próbáltam elsősorban drogériás vonalon, de igazán mély hatást egy professzionális termék, a L’oreal Professional Absolut Repair hajpakolás tett rám. Általában igyekeztem hosszabb időre a hajamon hagyni, és ez mindig pihepuha, könnyen fésülhető, egészséges hajat eredményezett.
Sminkek. Na ez nehéz téma lesz
Paletták:
- Tavaly végre rászántam magam egy Jeffree Star palettára, kihagyhatatlan áron tudtam megvenni @Montelino -nak köszönhetően. Jó darabig a fiókomban állt, hozzá se mertem nyúlni, aztán egyszer csak nem halasztgathattam tovább, kékekre volt igényem. Leírni nem tudom a minőséget, de határozottan megérte!
- Bperfect Carnival XL Pro palettával is gazdagodtam tavaly, nagyon jó minősége van, jó áron rengeteg színt tartalmaz - úgy érzem tőlük is kb minden kell.
- Nem lettek kedvencek, mert még ki sem próbáltam őket, az ABH mini norvina paletták (1, 2). Jövőre lehet elfelejtem megemlíteni, úgyhogy inkább ideírom. Ezek is megvannak egyébként pár hónapja, de nem jutottam el még a swatcholásig sem.
BB krémek: alapból ez a termékkategória újdonság nekem, korábban sosem próbáltam, de nagyon tetszik. A holika zöld BB krémjét, és a Misshát próbáltam eddig, mindkettővel maximálisan meg vagyok elégedve.
Ha egy márkát kell mondani, akkor a tavalyi év felfedezettje számomra a MAC. Nyilván ebben nagy szerepet játszik a sminkiskola, amit szeptemberben elkezdtem, ugyanis itt főleg MAC-et használunk, illetve egy-egy Nyx, Pupa, KAP termékkel. Azt sem tudom, honnan kezdjem… Lehet ezekről most általánosabban fogok írni, de ha valamiről részletesebben is olvasnátok, szóljatok.
A MAC-nél a rúzsok természetesen, amiknek a minőségét és színválasztékát nem lehet megkérdőjelezni, nekem a szájceruzák is nagyon bejönnek. A Face&Body, illetve Studio Fix Fluid alapozók a kedvenceim. A Paint potról régebben is hallottam, de nem tudtam elképzelni, hogy mit tud. Mostmár mindent értek, nagyon jó önmagában is, de szemhéjalapként még inkább. Ez a furcsa állagú pirosító nyerte még el a tetszésemet, ha lehet, ujjal használom, nagyon szép. Egy szempillaspirálnak is sikerült lenyűgőznie, de annyira, hogy az 50%-os akcióban meg is vettem, pedig azt gondoltam, sosem adok pénzt pro szempillaspirálért, jó nekem a drogériás: ez a Mac Stack. A Prep+Prime “highlighterek” közül a Bright Forecast az, amit must have-nek érzek. Ez számomra a Becca Under eye korrektor utódja lesz - olyan pigmentek vannak benne, amik úgy verik vissza a fényt, hogy szebbnek hasson a szemkörnyék, szóval optikai tuning, de nagyon hatásos. A Mac brow gel is wow élményt adott, ebből is azt gondoltam, nekem ugyan jó a low budget, de erre befektetek. A színválaszték is nagyon jó.
Nyx-től is több kedvenc lett, csak néhányat, ha még nem unjátok:
Nyx szemceruzák, szájceruzák szerintem elég jó minőségűek. A szemöldök cuccok is teljesen megvettek: ez a ceruza és ez a gél a black fridaykor landolt a kosaramban. Sajnos a színválasztékkal nem vagyok 100%-ban megelégedve ez utóbbi esetén. Ár-érték arányban szerintem nagyon megérősek a pigmentek és glitterek is. Sokat használom ezt a kontúrpalettát. A worth the hype szempillaspirált vettem még meg, szerintem nagyon szép. Tudnám még ezt is folytatni…
De végül még egyetlen pupa terméket kell megemlítsek, mégpedig a Made to last lip duo-t. Lerobbanthatatlan.