Én pl. nagyon kettős személyiség vagyok ezzel kapcsolatban. Vágyom arra, hogy el tudjam használni a meglévő dolgaimat (ez esetben a sminkeket) de képtelen vagyok hosszú távon csak egy palettát vagy egy pirosítót, egy bronzert használni. Minden tiszteletem azoké akiknek ez megy, meg azok előtt is megemelem a kalapom akik meg bírják állni, hogy nem vásárolnak. De nekem ez nem megy. Mindig vágyom az újdonságokra, több oldalas kívánságlistát tudnék írni még úgy is, hogy 10 db fölött van a bronzosítóim meg pirosítóim száma meg bőven 20 db fölött a paletták. De ez az egy hobbim van, (na meg az olvasás de azt megoldom azzal hogy könyvtárba járok, így legalább könyvet nem vásárolok, vagy csak ritkán) Szóval én erre költök a legtöbbet. Néha besokalok és akkor próbálom visszafogni magam, de mindig csak ideig-óráig tart.
Szerintem azért nehéz fórumozni, mert sokkal nehezebb írásban szofisztikáltan kifejezni magunkat, mint szóban. Szóban jobban meg tudjuk magyarázni, körül tudjuk írni, esetleg a hallgató reakciójára (akár a mimikájára) is azonnal tudunk reagálni. Írásban minden sokkal élesebb és visszavonhatatlanabb. Egy pillanatnyi rossz hangulat vagy idegesség egy olyan kommunikációhoz vezethet, amelynek sértődés a vége, még a legjobb szándék ellenére is. Nehéz ügy.
Pontosan ugyanígy vagyok vele én is. Vágyom arra, hogy elhasználjak például egy pirosítót. De ez azzal járna, hogy akkor a többi szépséget ne használjam addig, vagy ha meglátok egy új csodát, akkor ne vegyem meg, ezt pedig nem bírom, nem vagyok én ehhez mentálisan elég erős Szerencsére én a palettákra még nem kaptam rá, most összesen három van, bizony, ilyen kevés.
Annak szoktam örülni mostanában, hogy a bőrápolási termékeket viszont sikerül mind elhasználom. Már úgy két éve és sikerült az azokból felhalmozott készleteimnek is a végére érnem. Már jó ideje mindenből csak az van nyitva, amit éppen használok is és csak akkor veszek újat, ha elfogy. A smink más…
Én is így vagyok vele, örülök is, hogy legalább a bőrápoló termékeket elhasználom, sminkben viszont… még a matt csontszín szemhéjpúdereket is szeretem váltogatni.
Jahhhaaaaj, imádom a matt csontszín szemhéjpúdereket. És mostanában kb. egyetlen palettában sem látok. A L’Orealnak volt a Coconut Shake préselt púder monója. Egy csoda volt (vagy még mindig van?).
Azt hiszem, régebben beszéltünk erről és akkor talán Amazonon (?) láttam.
Tényleg! Öregszem:grinning:
Hát igen, valahogy ez van nálam is.
Arcápoló termékeket elhasználom (kivéve, ha árt a bőrömnek/hajamnak), és jó érzés, amikor kiürül egy tégely, üvegcse.
Sminkelés terén erre nem lennék képes. Már csak azért sem, mert szerintem én relatív kevés mennyiséget használok. Pl. néztem már sminkes videókban, hogy egy-egy sminkhez jóval több alapozót, púdert, bronzosítót, stb. használnak el, mint én, akár a dupláját is. Nyilván gyorsabban is fogy.
Vagy a másik, hogy pl. pirosítóból nekem nem elég egy darab. Mert azt mindig a szemsminkemhez igazítom, és ezért pl. a mai babás-rózsaszínes szememhez hülyén nézne ki egy téglás árnyalatú pirosító. Ezért abból kell egy rózsaszínes, egy sötétebb rózsaszínes, egy barnás, egy barackos, és akkor a finish-ekről (matt, szaténos) még nem is beszéltünk. Persze valószínűleg lehetne egy univerzális árnyalatot találni, de abban hol a kreativitás? Nekem az univerzális(nak gondolt) pirosítóm azért van, hogy ha nincs ötletem melyik kéne, akkor azt használom, mint jolly joker. És folytathatnám a sort…
@Amadea nekem van egy matt csontszínem a Pupától. Pontosabban nem annyira csont, nude rose, de ez az, ami pont a szemhéjam színe. Ez benne van a napi cuccos neszesszeremben. Ha olyan palettát használok, amiben van helyette megfelelő, akkor azt, ha nincs benne, akkor mindig ezt veszem elő. Pont azért vettem, hogy legyen egy olyan kis kompaktom, ami mindenhez ok. Amúgy csak a primer fölé használom, a fő szempont az volt, hogy önmagában ne legyen színe. Hát, ennél talán van esély, hogy majd elfogyjon, bár 2,5 gr. ami elég nagy mennyiség.
Elfogyott a Catrice korrektom is:
https://kremmania.hu/kremek/catrice-liquid-camouflage-korrektor
Anno a vásárlásnál nem voltam túl ügyes, nem volt teszter és a bolti fényben nagyon nehéz volt megállapítani, hogy melyikre van szükségem. Végül a bőrszínemmel egyezőt sikerült venni, tehát világosításra már nem volt alkalmas, csak a bőr egységesítésére. Arra viszont nagyon szerettem használni, nagyon jó termék volt. Majdnem teljesen el tudtam használni, azonban ma felkenés után fél perccel nagyon erősen elkezdtem könnyezni és marta a szemem. Azt hiszem megromlott, viszont körülbelül egy 5-6 hónapja vehettem. Később majd újra fogom venni, viszont ilyen melegben amúgy sem gyakran használtam, így még ráér.
Így van, nem illik minden mindenhez. Meg örülök, hogy van szolidabb színű és pigmentáltságú, mert ha sietek vagy még alszom, akkor nem jó ötlet az Hourglasst venni elő.
Fú, nekem elég sok palettában van matt csontszín, meg van egy Nabla mono is. De mindegyik különböző ám!
Jelentem elfogyott végre a kis tubus TO NMF kenőcs keverve 15 ml E. Lauder Revitalizing Supreme+ krémmel. Így is nehezen ment. Szörnyen utáltam, nem volt jó nekem, megszabadultam tőle, huh
Elfogyott a Helia-D micellás vizem:
https://kremmania.hu/kremek/helia-d-botanic-concept-micellas-arctisztito-viz-szolovizzel
Már be is állítottam helyette egy újabb, még megbontatlan flakont, illetve rendelni fogom a következőt.
https://kremmania.hu/kremek/nuxe-napozoolaj-arcra-es-testre-spf30
Elfogyott ez az olaj. A fiúk is és én is nagyon szerettük, de a fiúk jobban, mint én, tulajdonképpen ők használták el a nagyját. Nagyon-nagyon könnyen kenhető, tényleg jól véd, a bőrt nagyon hidratáltan, rugalmasan tartja (ezt imádom az olajokban).
DE. Bekenés után 10 perccel mentem is a tengerbe, a tenyerem tiszta olaj volt. Kijöttem, olvastam, bementem, a tenyerem még mindig tiszta olaj volt. Ötödik fürdés alkalmával is tiszta olaj volt, egyszerűen addig nem jött le, ameddig szappanos vízzel le nem súroltam. Ezt nem szerettem. Viszont a fiúknak jövőre fogok venni, mert tényleg nagyon szerették.
https://kremmania.hu/kremek/organix-renewing-argan-oil-of-morocco-conditioner
Szintén tegnap fogyott el. Nem volt rossz, és inkább jó volt, mint átlagos, de azt hiszem, most egy másik balzsamot veszek. Egyre erősebb bennem a gondolat, hogy a hajápolásban a balzsam az, ami a legkevesebb szerepet játszik. A sampon nagyon fontos, az egyértelműen látható, tapintható, az olajak is, de valahogy azt érzem, hogy a balzsamok csak arra jók, hogy egy csúszós, szilikonos bevonatot képezzenek a hajon, hogy könnyebb legyen fésülni. Szerintetek? Ha valakinek van Holy Grail balzsamja esetleg, ne tartsa magában.
Ezt szépen odatetted! Példás!!! Be lehetne küldeni az EL-nek
Szerintem meg nagyon fontos a jó balzsam (habár nekem sincs meg a holy grail).
Én nem szoktam nagy faxnit csapni a hajam körül, mert amíg viszonylag rendszeresen van vágatva, addig elég neki a sampon + balzsam kombó. Néha, amikor eszembe jut, teszek egy kis olajat a végeire, és ennyi.
Év elején használtam egy Ziaja sampont, nem használtam el csak kb. a felét, és totál tönkre vágta a hajam. Kiszáradt, kócos valami lett, még a vége is törni kezdett. Elkezdtem mindenféle regeneráló, hidratáló sampont, balzsamot használni, plusz a fodrásszal is vágattam belőle. Most már valamennyire rendben van. De, és itt jön a balzsam a képbe, ha a balzsamom csak “nem rossz” kategória, akkor a hajam is csak nem rossz (kócolódik, fénytelen), azóta is. Viszont tegnap pont új balzsamot kellett kibontanom. Múlt héten fodrászkellékesnél vettem egy Schwarzkopf Bonacure balzsamot, és ma megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy végre megint olyan a hajam, mint a Ziajás fiaskó előtt. Puha, fényes, csillogó, amit élvezet kibontva hordani.
Remélem, hogy tartósan ilyen lesz a hatása, mert akkor tuti újra megveszem, az ára ellenére is!
Nálam is elengedhetetlen a hajbalzsam folyamatos használata. Én se szoktam belőle nagy ügyet csinálni, ahogyan azt @Kokapu is írja. A sampon a fejbőrt ápolja, a balzsam pedig a hajat. Ennek megfelelően kell a sampon, illetve a balzsam típusát kiválasztani. Ha kicsit rosszabb állapotban vannak a hajvégeim, akkor elkezdek hajolajat (mindig halolajat akarok írni. ) használni, valamint kéthavonta vágatok belőle 1 centit.
Elfogyott egy mini Mac Studio Fix Fluid alapozó mintám, amit egy Mac rendelés mellé kaptam. Jó néhányszor tudtam használni. Nálam nem überelte az EL DW-t.
https://kremmania.hu/kremek/studio-fix-fluid-spf15
Szintén egy mini kiszerelésű (20 ml) termék volt ez az arclemosó, nyaralás miatt vettem, hogy ne foglaljon nagy helyet az amúgy is méretes csomagok között. Nem volt rossz, nem szárított, nem irritált de én nem vagyok érzékeny bőrű.
Már csak pár fújásnyi van ebben a Dove sprayben, szerettem, többször újra vettem már.
https://kremmania.hu/kremek/dove-go-fresh-cucumber-deo-spray
Én a 7 gyógynövényes Shauma sampont használom állandóan és a hozzá tartozó balzsam szerintem borzalmas, így sokáig mellőztem, aztán úgy alakult, hogy ezt a balzsamot kipróbáltam https://kremmania.hu/kremek/revitalizalo-feherje-tartalmu-hajkondicionalo és mióta elfogyott eléggé hiányzik, bár még nem tudom kijelenteni, hogy holy grail lenne. A márka hajpakolása is megvan, de a balzsamra valahogy jobban reagált a hajam.
Most majd kipróbálom azt a regeneráló Dove sampont, ami a KM boxban volt, kíváncsi vagyok, hogy amellé igényel-e a hajam balzsamot.
Nekem szőkített a hajam, úgyhogy egy kicsit több törődést igényel, nagyon megérzi, ha nem olyan a sampon, vagy ha elkezdek az olajjal kísérletezni és nem megfelelőt választok.