Jaj, nagyon, azt én se tudtam hova tenni az amúgy mindenhol kürtölt hozzáállásukkal “Szerencsére” akkoriban még nem jöttem rá, hogy a tíz évvel előtte nagyon szeretett TBS parfümöm még mindig kapható, pénzügyileg se álltam a legjobban így egyáltalán nem érdekelt, eszembe se jutott bemenni a boltjaikba Azóta szerencsére orvosolták ezt a félrelépést
@Abicicaaa jaj, mennyire együttérzek, én is mindig morgok egyet, amikor szembe jön a Fa valahol és tényleg nem tudom, hogy hogyan sikerült megkapniuk a jogot arra a logóhasználatra. Csoda, ha az ember lányának kezdő CF-esként elmegy a kedve az egésztől? Cruelty-free-ben még gázabb néha a félrevezetés, élén a “nem tesztelünk, csak ha törvény írja elő” (=tesztelünk) cégekkel… Anno én is csak kapkodtam a fejem, hogy most akkor ez az, de mégsem? És azt hittem, hogy sosem fogom megjegyezni, melyik cégben bízhatok.
@typical sajnos nem ugyanaz a kettő. Elgondolkodtató persze, hogy vajon reális-e az a határ, ami a kettő között van, de én kb. úgy tudnám definiálni a különbséget, hogy a cruelty free termékek nem teszteltek állatokon, és vegetáriánus összetevőlistát engednek meg. Tudtommal a CF-be beleférnek az olyan állati össztevők, amikhez nem kell megölni az állatot, míg a vegán termékek nem teszteltek ÉS mellőznek minden állati összetevőt.
A Baleáról olvastam már, hogy vegán, de nem teljesen az! CF, de a vegánságot külön jelölik a terméken hátul, ha az (előfordul hogy használnak nem vegán összetevőt, pl. mézet, méhviaszt). Őket én is szeretem amúgy általánosságban, de én is csak bizonyos típusú termékeiket tudom használni. A Pom Pomról jókat hallottam, és jó látni, hogy bekerülnek a dm-be, viszont szintén az illatanyagok miatt pl. nekem arcra nem játszanak. A Magistert nem próbáltam és nem is hallottam még igazán róluk (a márkáról igen, ismerősök tapasztalataira gondolok, ilyet nem hallottam még ), nézegettem már őket, de igaziból eddig még sosem találtam náluk olyan terméket, amire épp szükségem lenne (a nem muszáj-termékek pedig nem érték meg a rendelést meg a személyes átvételes kitérőt). Ezt viszont tök jó hallani, hogy a Lurdyban van márkabolt, nem is tudtam. Oda egyszer lehet, hogy kíváncsiságból elnézek, jobban útba esik, mint ahol régen a bolt/személyes átvétel volt (a XIII. kerületben valahol)