C-vitamin Szérumok

#1

A csapból is a C-vitaminos szérumok folynak, ódákat zengenek az áldásos hatásairól én pedig régóta szemezek a gondolattal, hogy beszerzek egy ilyen szérumot. Amikor rákerestem több C-vitaminos szérum adatlapjára eléggé megoszlottak a vélemények a pozitív (és negatív) hatásokat illetően.

Nektek mik a tapasztalataitok? Megéri-e beruházni C-vitamin szérumra? Mit tapasztaltatok ezen szérumok használata alatt/után? Megéri-e a macerát és a pénzt vagy nélkülözhető a bőrápolási rutinban? :thinking:

2 Likes

#2

Én negatív hatást nem tapasztaltam. Az a szérum amit többször megrendeltem már (Mad Hippie) nem csak C-vitamint tartalmaz, lehet a többi benne lévő alkotóelem miatt is vált be. Tiszta, csak C-vitaminos szérumot nem próbáltam, főleg nem 20% hatóanyaggal.
Nagyon fiatal bőrön szerintem nincs látványos hatása, ha nem napozik az illető és bőrhibái (pl. pattanás utáni folt) se voltak (de megelőzésnek is jó lehet), 30 felett viszont már tud látványosan javítani a bőrön és érezhető a “változás”.

2 Likes

#3

En imadom a C-vitamint, a TO-tol az ATIP es az EAA szerumokat hasznaltam. Mar szinte csak a Drunk Elephant C-Firmat, ebben 15% tiszta C-vitamin van. Nem voltak borproblemaim elotte, de talan ragyogobb a borom a C-vitamintol, valamint (bar ennek kesobb fog latszani a hatasa), a fenyvedo alatt jo szolgalatot tesz.

1 Like

#4

Én eddig csak a G&G szérumát próbáltam, de nekem bevált. Nem hagy ragacsos érzetet maga után, lehet rá kenni bármit. Nagy változást nem vettem észre, de nincs is annyira mire hatnia. Talán egészségesebb lett a bőröm, már ha van ennek bármi értelme.

2 Likes

#5

én nem szérumot használok, hanem ezt a lotion-t, néha a koreai 7 skin módszer után szabadon 3x-4x egymás után (ennyit vesz be a bőröm). ha vannak foltjaim pattanások vagy más sérülés után, azokat szépen halványítja, de persze így is pirosak pár napig. szerintem a c-vitaminos szérum főleg korai időszakban abszolút kihagyható, de azért valamilyen formában érdemes C-vitamint is használni.

kicsit off: 5 összetevővel vagyok úgy, hogy nem várok tőle extra látványos hatást, de azért kisebb-nagyobb mennyiségben huzamosabb ideje bent van a rutinomban, vagy legalábbis igyekszem őket beépíteni, főképp a megelőzésre koncentrálva. Ezek az A- C- E- vitaminok, hialuronsav, niacinamid: ezek bizonyítottan sejtkommunikáló összetevők, de igazából csak a hialuronsavnak láttam relatíve azonnali hatását. viszont remélem, hogy majd később látni fogom hogy nem, vagy lassabban romlik le a bőröm állapota idővel.

1 Like

#6

Hialuronsavat én is használok, többit nem nagyon, de szeretnék majd a későbbiekben. Főleg a C-vitamin érdekel, remélem azért majd látom hatását. Pont tegnap olvastam róla egy krémmániás blogbejegyzést, ami alapján lehet, hogy ezt az újabb fajta C-vitamint választom majd. Belinkelem, hátha valaki még nem látta.

2 Likes

#7

Nekem ha csak egy szérumot használhatnék, a C-vitamin lenne az. Az én bőrömnek annyira látványosan jót tesz, hogy horror, amikor rendelési fennakadások miatt egy-két hétig nem a napi rutinom része. Nemrég berendeltem egy kis pipettás üveget is, hogy utazáskor is magammal vihessem, mert rájöttem, hogy sokszor pont az úton lenne fontos, hogy szép legyen a bőröm.
A dologhoz viszont hozzátartozik, hogy világ életemben zsíros és pattanásos volt a bőröm, nekem valószínűleg ezért is látványosabb a hatása: az anti-aging és a fényvédő-boost kellemes plusz, de én elsősorban folthalványítás miatt használom. Amit még szeretek benne, az az, hogy feszesíti (de nem húzódóan), felébreszti a bőrömet, tényleg látható a különbség, azokon a napokon, amikor nem kenem fel, fáradtabbnak tűnik a bőröm.

A tökéleteset azonban sajnos még nem sikerült megtalálnom: több márkát próbáltam, de most nincs olyan a piacon, amit újravennék, az egyiktől gyorsan kifényesedik a bőröm, a másik nem halványítja elég hatékonyan a foltokat, a harmadik csíp (nem olyan 10+ %-os AHA-csipkelődősen, hanem erőteljesen)… szóval keresgélek tovább.

1 Like

#8

Reggel is szoktad használni? Én még nem ástam bele magam annyira a témába, de este terveztem használni.

0 Likes

#9

Én ezzel a TO C-vitaminos krémmel kezdtem, de az állaga miatt nem lett a kedvencem.
Azóta a G&G 101 C-glowt használom, ezt nagyon szeretem.
Reggeli rutinom része, lemosás utáni első lépés. Könnyen beszívja a bőröm. Nagy változást én sem vettem észre, de ragyogóbb, egészségesebb a bőrképem. Halványabbak a piros foltok is az orcáimon, de azért több kencét is bevetek. Reménykedem a hosszú távú hatásában, plusz a fényvédő alatti jó szolgálatában. A mitesszer képződést/fokozott faggyú termelést még egyelőre nem tudom neki tulajdonítani, de ha kiderül, hogy ő a bűnös, jelentkezem.

0 Likes

#10

Bàr ahogy @tinyblackpaw is ìrja fentebb: “A csapból is a C-vitaminos szérumok folynak, ódákat zengenek az áldásos hatásairól … ” teljesen egyetértek ùgy az irònikus észrevétellel, mint a mondat 2. felével.
Hosszù tudomànyos kutatàsokbòl szuletett, rengeteg szakirodalom igyekszik meggyozni minket, “tudatos fogyasztòkat” e hatòanyag – elsosorban hosszùtàvù – hatàsossàgàròl. En hiszek benne, ìgy évek òta periòdikusan hasznàlom a (nem pénctàrcabaràt) Skinceuticals CE Ferulic szérumàt. Ez egy koztudottan “top” terméke ennek az amerikai brand-nek, de tùl azon, hogy dràga, korulmènyes az àltalam favorizàlt sample-k beszerzése, ìgy belevetettem magam a kutatàsba, hogy alaternativàt talàljak.
A kritériumaim, tùl az elfogadhatò àron, ezek voltak: legyen lehetoleg minimalista (kevés) osszetevoje, C-vit.-tartalma 15-20%, nagyon fontos, hogy jò legyen a Ph értèke (3,5 korul), lehetoleg tartalmazzon E-vitamint és ferulicsavat is, de ne tartalmazza az àltalam nem kedvelt propanediolt :-1:, mint oldòszert .
Pàr hete Mo-on jàrva beugrottam a Tinamuba kipròbàlni néhàny TO tesztert, és arra a kovetkeztetésre jutottam, hogy nem leszunk baràtok a propanediolt tartalmazò kozmetiukumokkal, szàmomra kellemetlen olajos érzetet :expressionless: hagy ez az oldòszer. Ezutàn még jobban utànanéztem, és azt fedeztem fel, hogy a legtobb TO termèkben a propanediol az oldòszer (nemcsak a C-vitaminosokban, hanem pl. Alpha Lipoic Acid 5%, Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, Hyaluronic Acid 2% + B5, Amino Acids + B5,… valamennyi a kìvànànsàglistàmon szerepelt, és 5 perc alatt szàmomra felejtosekkè vàltak :roll_eyes:), a TO vonalban az egyeduli propanediol-mentes a TO Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%, de ez MAP-ot (C-vit.-szàrmazékot és azt is alacsony %-ban tartalmazza, ami a C-vitaminnà valò konvertàlòdàsban mèg kevesebb lesz).
Elvileg szòba johetne a Geek & Gorgeous 101 C-Glow 15% C-Vitamin Szérum, de ennek nem tudni a Ph-jàt :thinking:.
Szòval elég alaposan korbejàrtam a “C-vitaminos szérum témàt” (kulfoldi fòrumokon is), azt hiszem, hogy a hosszadalmas kutatàsom utàn a vàlasztàsom a
Timeless 20% Vitamin C+E+Ferulic Acid Serum -ra esik, amit a https://timelessha.eu/serums/20-vitamin-c-e-ferulic-acid-serum-30-ml-1-oz/ -ròl (az amerikai brand euròpai uzletèbol) fogok megrendelni, bàr az Amazonon is beszerezheto, de onnan kètes a kozmetikum frissesége (gyorsan, amig meg nem jon meleg idojàràs).

Bocs a hosszù “disszertàciòmért” és az ékezetmentes ìràsmòdomért.
Talàn lassan-lassan àtlépek a “zùgolvasò” uzemmòdbòl :grinning: némileg aktìvabbà (?)

4 Likes

#11

Köszi az infókat, várom a további aktívkodásodat :slightly_smiling_face:
TO-tól az Amino Acids + B5 szérumot is használom, de nem fogom többször megvenni. HA + B5 szérumnál nem is tűnt fel az olajos érzet.

1 Like

#12

A HA B5 szérumnal vszinű azért nem tűnt fel, mert a propaneidol az INCI lista 8. helyén szerepel, míg szinte az összes antioxidansaiknal a lista elején, vmiben pl. az 1. helyen :confused: (számomra :-1:).
De hangsúlyozom, ez csak az én személyes véleményem a propaneidolt illetően, akinek ez az oldószer nem zavaró, nem kellemetlen, nyugodtan használja.
Az én szerény véleményem szerint a fényvédelem mellett [az aktuális évszaknak és kontextusnak (utcai vs vízparti) megfelelően] a hosszú távú (!!!) anti-age stratégiánkban nélkülözhetetlen legalább egy antioxidáns szisztematikus használata.
A “probléma” az antioxidánsokkal, ill. talán inkább a még fiatal használóival, akik azonnali és láthatóan konkrét eredményt várnak tőlük, ez irreális elvárás, … vitathatatlan pozitív hatásával hosszú távon leszünk “megjutalmazva” (mi tudatos fogyasztók, akik már fiatal kortól kezdve a jövőbeli szebb bőrért invesztálunk be időt, energiát és persze több-kevesebb pénzt is, … de lévén ez többünk számára passzió is, nem is olyan lehetetlen "feladat":grinning:).

2 Likes

#13

Nekem is kellemetlen a propanediol az inci első helyein… Konkrétan az EUK amit alig bírok elhasználni. Egy másik topikban volt már róla szó. Az biztos, hogy ezután mielőtt berendelek egy TO szérumot, valahol kipróbálom az állagát, ha van benne propanediol, mert nem szeretek semmit a kukába dobni. Elhasználni meg nyűgös, ha egyszer nem szeretem.

0 Likes

#14

Én a C-vitamint csak reggel szoktam (mindennap. Arcmosás és mist után, hidratáló és fényvédő előtt :slight_smile: ), az esti rutinomba már nem férne szerintem bele, ott van már bőven más :slight_smile:

0 Likes

#15

Valamiért a fényérzékenyítő hatása miatt estére gondoltam használni, de így már értem :slightly_smiling_face:

0 Likes

#16

C vitamin szerintem nem tesz érzékennyé a fényre, de javítsatok ki, ha tévedek. Úgy tudom, hogy felerősíti a fényvédő hatását, ezért ajánlják sok helyen reggel használni.

0 Likes

#17

Ezt én is így tudom.

0 Likes

#19

C-Glow-t terveztem megvenni így első körben, akkor mehet egyből minden reggel fényvédő és hidratáló alá?

1 Like

#20

Igen!
20karakterkarakter

1 Like

#21

Igen, én is úgy használom.

1 Like