Batch kód lekérdezése

Sziasztok!
Nem találtam hasonló topicot, gondoltam csinálok egy újat.

Ti nem tapasztáltok egy egy terméknél, hogy a batch kód alapján az internet nem találja az évjáratát?
Elkezdtem összeírni a sminktermékeim “életkorát”, hogy az alapján használjam őket. De sok terméknél előfordul ez a probléma.
Bennem van a félsz, lehet nem is eredeti a termékem?! :frowning:
Ti melyik oldalon szoktátok ellenőrizni?

1 Like

Én két oldalt szoktam nézni: a checkfresh-t és a checkcosmetics-et. Talán csak egyszer fordult elő, hogy nem tudta értelmezni a batch kódot, de én inkább nem gondolkodtam rajta. :smiley: Az is igaz, hogy nem ellenőriztem a teljes sminkkészletem. Lehet, ha mindent megnéznék, és szembetűnő probléma lenne, nem lennék ilyen nyugodt…

2 Likes

Én is ott ellenőröm, ahol @dunaimano. Nekem eddig mindenre adott találatot, kivéve Shiseido, mert az sehol sincs fent. Meg sajnos van még jó pár márka, ami nincs a bázisban.

2 Likes

Hq megbízható helyről szerezted be a terméket akkor szerintem nem kell aggódnod emiatt. Tuti nem tökéletes a rendszer és ezért nem találja. Én is azokat az oldalakat szoktam nézni.

2 Likes

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :slight_smile:

Vannak termèkek, ahol 8, 10 èvenkènt ismètlődnek a kòdok. Èrdekes volt az ysl rùzs règ lejàrtnak nèzett ki batch szerint meg majd csak 3 hònap mùlva fogjàk gyàrtani. Ebben az esetben több, mint 10!!! èves cart akart eladni a vastag bőrű …( nem itt, nèmet zsibin)

1 Like

Én a paokban vettem át egy zsibis szerzeményt egy nagyon jó értékeléssel rendelkező eladótól.
Jó (rossz) szokásom, hogy az első dolgom ne a termék kipróbálása, hanem a kódjának az ellenőrzése… És sajnos nem találta a rendszer a kódot.
Nem szeretnék ítélkezni és elhamarkodottan dönteni, ezért csak reménykedem benne, hogy eredeti a termék. (amúgy limitált kiadás volt, talán ez itt a hibafaktor)

De ami még jobban elkeserített, az az újonnan rendelt ABH palettám volt, aminél szintúgy nem találta a kódot.
Ilyenkor az ember reménykedik és bízik :smiley:

1 Like

*pont a napokban

Itt megnézheted a Shiseido-t is :crazy_face:
http://www.checkfresh.com/shiseido.html
http://checkcosmetic.net/

1 Like

Nem szoktad megkérdezni előre a batch kódot, ha nem írják ki? Érdemes.

Milyen termék volt? az eredetiséget illetően gondoltam, talán tudunk segíteni. Most néztem meg az abh palettám kódját, amit az abh.uk hivatalos oldaláról vettem, és nem találja. Jártam már úgy marc jacobs bronzerrel is, pedig eredeti. Szóval ha nem találsz dátumot attól még nem biztos, hgoy hamisítvány.

2 Likes

Nemá’, akkor ez frissült! :astonished:
Köszi! :sweat_smile:

1 Like