Tavaly decemberben vásároltam egy Dolce Q szettet a Marionnaud webshopból. A parfüm ránézésre teljesen rendben van, illata is oké, de nem az én stílusom. Próbáltam elcserélni, de kiderült, hogy a batch code alapján nem lehet beazonosítani. Mit gondoltok erről? Tapasztalt valaki már hasonlót? A bolt nem hajlandó visszavenni, a vevőszolgálata “megnyugtatott”, hogy csak eredeti termékeket árulnak. Akkor hogyan történhet ilyen?
Próbáld meg több oldalon beírni a kódot. Ez nem régen gyártott parfüm, lehet nem szerepel még minden adatbázisban. Bontott parfümöt nem szoktak visszavenni, “nem tetszik” alapon. Azt írtad rendben van az illata.
Be is mehetsz egy üzletükbe és megnézheted a kódot a doboz alján, vagy más cégnél.
Próbáltam igen, de sem az 50 milis, sem a mini kódja nem stimmel. A Marionnaud sem találta a kódot, nem tudtak bizonytékot küldeni, hogy rendben van, szerintem ezért kellett volna visszavenniük. Nem lenne gond, ha nagyon tetszene az illat, mert engem annyira nem érdekel a batch kód, csak az a baj, hogy így elvesztette az értékét. Nem lehet cserélni.
Ha szettben van, akkor annak külön EAN-kódja van a külső csomagoláson, esetleg ott van valami más kód is.
Természetesen azt az 5 jegyű kódot is próbáltam, ami a díszdobozon van. Továbbra is azt találom a legkiábrándítóbbnak, hogy a boltnak egyértelműen kéne tudni igazolni a termék eredetét. Mivel a parfümöt cserélni akartam, én kerültem kellemetlen helyzetbe, hogy “hamis”, holott amúgy nem tűnik annak.
Szállítólevelet biztos nem küldenek senkinek 2 hónap után. Ha még a Notino lenne én is gyanakodnék, de a Marionnaud elég korrekt (de szerintem túlárazott) cég. Esetleg nézz meg egy ilyen szettet a konkurenciánál, lehet azonos lesz a kód a dobozon.
Igen, mindenhol megnéztem. Mindkét kód (mini és 50 milis) ránézésre okénak tűnik, de egyik sem található meg. Viszont utánaolvastam kicsit, és minden variációt végigpróbáltam, hogy milyen betűt/ számot minek lehet elnézni, és talán fura vagy véletlen, de mindkét kódban van R, és ha 8-asra cserélem őket, akkor mindkettőnél 2021 március jelenik meg a rendszerben.
Ma megpróbáltam a checkfresh.net-en, és ott mindkét kódot megtalálta a rendszer.