Arckrémet keresek

Sziasztok! 42 éves vagyok, az utóbbi pár hónapban fogyókúráztam és sikerült le is adnom 7-8 kg-ot, ami szuper, de… az arcom, főleg a szem körüli mimikaráncok erőteljesek lettek. Segítsetek, milyen arckremet vegyek. Eddig az oriflame Ecollagent használtam, szuper volt - igazából problémamentes, eddig kb tök ránctalan volt a bőröm. Most nem tartom elégnek. Arfekvesben 10ezerig gondolkodom, de ha valami szupit tudtok, ne korlátozzon az ár Benneteket. Hálás vagyok nagyon, köszi! Mankus

1 Like

Szia! :). Szerintem inkább valamilyen szemránckrémet érdemesebb arra a területre használni. Sajnos a legtöbb viszont csak hidratál, ráncokat nem tűntet el.

1 Like

Szia! Segíts kérlek: milyen bőrtípusod van, küzdesz-e valamilyen bőrproblémával? Hogy néz ki a bőrápolási rutinod? Enélkül nehéz konkrét termékeket javasolni.
Ha a ráncok zavarnak, én inkább valamilyen anti-aging szérumot, vagy kifejezetten szemkörnyékápolót javaslok. Pl. retinolos szérumot én ezt használom az egész arcomra, szemkörnyékemre, többek között segíti a kollagéntermelést. De a mimikai ráncokra nagyon jók tudnak lenni a peptidek, pl a TO The Argireline Solution , ami egy gyengéd, könnyed, gyorsan felszívódó szérum. Csodát nem tesz, viszont hatásos kiegészítő segítség lehet.
C-vitaminos szérumok is elég jók ránctalanítás terén, de én azt még elég keveset használtam.
Szemkörnyékápolókról indult egy külön topik, ugyanakkor tekintve, hogy mennyivel fiatalabb vagyok, nem tudok hiteles javaslatot adni.
Egy jó hidratáló arckrém nagyon fontos, viszont az végképp nagyon bőrfüggő. Én kombinált bőrűként nagyon ritkán és keveset használok, a szérumok is megfelelő hidratálást nyújtanak, de ha neked száraz, netalán tán még vízhiányos is a bőröd, akkor egy komolyabb hidratálót érdemes beszerezni.
A skinsmart.hu oldalon ismered a szakértői cikkeket? Rengeteg infó van, sokszor egy-egy problémakört vesznek végig, mutatnak példarutinokat, ami alapján könnyen megállapítható, milyen termék a megfelelő nekünk.

1 Like

Hialuronsav, niacinanid, E- vitamin, ezek sosem ártanak. A kollagén egy arckrémben nem nagyon segít, de a q10 hosszútávon jó szolgálatot tehet. Azt hallottam, hogy a benton snail-bee termékcsaládja is jó, de csak ha tényleg a fél rutin ebből áll - persze ebből személyes tapasztalatom nincs…

1 Like

Szerintem érdemes olyan hatóanyagot keresni, aminek bizonyított a hatása, és nem csak optikai tuning. Ebben a ránctalanításról szóló krémmániás cikkben elég részletesen leírják mit érdemes használni. Nem valószínű, hogy egy arckrémben annyi hatóanyag lenne, mint például egy szérumban. Én inkább azt javasolnám, hogy egy egyszerű, bevált krém mellé keress innen egy terméket.

2 Likes

Nagyon profi, köszi!!!

Köszi mindenkinek, nagyon jó fejek vagytok! Akkor szérum lesz a megoldás, úgy érzem!