Alap hidratáló kombinált bőrre

Esetleg más tapasztalatok? Aki használ egy jó gélkrémet, és bevált? Köszi előre is.

Van zsibin új eladó Clinique gélkrém. Talán megér egy próbát.image

Cuki, vagy, köszi szépen. Ismerem, sajnos nem vált be, el is adtam az enyémet.

Én most pont a normál változatot használom. Illetve félretettem, mert nem tusok vele mit csinálni. Nekem ilyenkor még ez is sok. Még nem találtam ki, hogy mi lesz a sorsa. Félek, hogy nem bírná ki a nyarat, és mire újra előkerülhetne, tönkremegy. Egyébként nincs is sok benne, de nem tudom magamra kenni. Úgy érzem sosem szívódik be. Pedig tényleg csak pár használatról van szó… Én most> ezt használom helyette. Ár-érték arányban kicsit több, mint pl a G&G, ugyanakkor meglepően jó drogériás alternatíva. Örülök hogy ilyet is találni :slight_smile: Újra nem hiszem hogy veszem, más termékek is nagyon érdekelnek. Max ha éppen elfogy a hidratálóm, és azonnal szükséges valami.

Tedd be a hűtőbe, nagyon szépen átnyaralnak a krémek, én így szoktam. Ha viszont szerinted “túl sok”, nem próbálom ki, mert a Biotherm után biztosan nehéz érzetű lesz.

2 Likes

A szérumokat is van, aki hűtőben tanácsolja tartani, aztán olyat is olvastam, hogy csak a szobahőmérséklet jó neki. Szerintetek?

Szérumtól függ, pl. a C-vitaminosok egy részét ajánlott hűtőben tartani, de nem mindegyiket, a stabilabb formulákat nem muszáj.

Vagy pl. nekem volt olyan szemkörnyékápolóm, amit ott kellett tartani. El is felejtettem mindig, úgyhogy én általában nem veszek hűtőben tartandó cuccot.

2 Likes

Köszönöm. :blush:
Ő pl. milyen formulának számit?
https://kremmania.hu/kremek/geek-gorgeous-101-ha-5-rich

1 Like

Szerintem ez tartható szobahőmérsékleten, a Skinsmart oldalán sem írják, hogy hűtőben kéne tartani.
Amúgy én használtam ezt, szerintem nyáron kicsit sok, ragacsosabb, én a light verziót venném inkább mostanra. Bár a lightot nem próbáltam, szóval azt nem tudom milyen, csak hogy a rich-et soknak éreztem.

1 Like

Én ezt használom most is, számomra egyáltalán nem sok és ragacsosnak sem tartom - elég vizes állaga van -, de nekem szerintem száraz a bőröm, esténként még plusz hidratálót is kenek utána :smiley:

1 Like

Nekem a SubQ-hoz képes sok. Mondjuk én mindent ahhoz hasonlítok, és mindig visszatérek hozzá (bár csak kétszer csábultam el, egyszer erre a G&G-re, egyszer meg KM dobozban volt egy Aromax hyaluron szérum), igaz, a SubQ többet is tud, meg persze drágább is. Mármint kellemetlenebb használni, tovább tart a beszívódása. Nem is használtam emiatt csak este. Nekem kombinált a bőröm, régebben sokszor voltak száraz foltok az orcámon, de szerencsére mióta nagyon odafigyelek rá, azóta elég jól helyrejött az arcom (persze a T-vonalam még mindig ontja magából a zsírt :face_with_raised_eyebrow:).

Még nem bontottam meg, most másfajtát használok. (Azért is kérdeztem a tárolását.) Szerintem, őszre fog rákerülni a sor, akkorra meg úgyis jobban kívánja a krémezést az ember bőre.

1 Like

Amikor nem értettem, hogy a hialuronsavat tartalmazó szérumom után miért húzódik a bőröm és utánaolvastam, akkor tudtam meg, hogy mivel a hialuronsav a saját súlyának akár az ezerszeresét is képes vízben megkötni, és ezt a vizet csak a bőrömből tudja elvonni, ezért minden esetben mellé kell hidratálni. Ezért amióta hialuronsavas szérumot használok - hol jobban, hol pedig kevésbé - de mindig melléhidratálok. És ezt követeli is a bőröm.

2 Likes

Igen, én is ezért fújok előtte mistet, utána pedig hidratálókrémet. :slight_smile:

1 Like

Egyébként az a szőlős Hélia-D fújkálós nagyon fincsi szerintem. :smiley:

Még nem próbáltam ki. És azt rá lehet fújni a sminkre is? :face_with_raised_eyebrow:
Látod, milyen tájékozatlan vagyok? :face_with_hand_over_mouth:

Azt még nem próbáltam.

Sminkre eddig csak MAC Fix±t vagy UD All Nightert fújtam.

Én próbáltam mindkettőt. Először a lightot vettem meg kombinált bőrömre, de úgy éreztem, semmit nem csinál, pikkpakk eltűnt a bőrömről, és kiszárította a szárazabb orcáimat. Azután jött a rich, őt akár önmagában is tudom használni pl. most nyáron, nem szárít ki, de nem is zsírosítja a zsírosabb T-vonalamat. Krémhez keverve is használom estére, vagy rétegezős rutinba is illesztem, ha olyanom van. Nekem sokkal jobb a rich, de azért olyan húde nagy hatást nem látok tőle sem.

1 Like

Én a light-ot használtam, meg voltam vele elégedve. Lehet, hogy télen a rich változatot is kipróbálom, majd meglátjuk.
Én hidratálóktól alapból nem várok túl sokat, a bőröm nem is nagyon igényli. Télen szoktam néha érezni, hogy kell, de egy szérum akkor is elég hétköznapokra (értsd: háromnegyed óra munkába menet, ugyanennyi vissza, egyébként fűtött térben ülök).

1 Like

Én egyidőben, kb. néhány hónappal ezelőtt kezdtem el használni hámlasztót és szérumot is. Azelőtt soha nem használtam, pedig már egy ideje forog nálam a B oldal. :slightly_smiling_face:
De már 1 hét után láthatóan frissebb, egységesebb bőrképem lett, az arcom tapintása pedig érezhetően simábbá vált. Csak az esti rutinom része a hámlasztás és a szérum is. Illetve a szérum után nem egy nehéz, hanem egy könnyű éjszakai krémet viszek fel.

1 Like