Alap hidratáló kombinált bőrre


#1

Esküszöm, a legnehezebb egy igazán jó hidratáló krémet találni. Gondoltam, megkérdezlek titeket :slight_smile: Szóval ajánljatok nekem kombinált bőrre egy sima alap hidratáló krémet. A csigás-méh mérges vonalon kívül mindenre nyitott vagyok. Nem baj, ha nincs tele szilikonnal. A klasszikusokon már túlvagyok (Clinique DDMG, Moisture Surge, Paula Barrier, és társaik), illetve a TO-tól próbált termékek sem váltak be, nem kísérleteznék velük tovább. Egy szimpla hidratáló kellene, még fényvédő sem kell bele.


#2

Erre én is kiváncsi vagyok. Sokat kisérletezem, hogy megtaláljam az igazi, egyszerű hidratálókrémet a kombinált bőrömre, de még mindig nem sikerült. Nálam az alapkövetelmény annyi, hogy parfümmentes legyen, és irritáló illóolajok nélküli, tehát a bio-vegán-natúr vonal annyira nem játszik. Fényvédő ne legyen benne.


#3

Nekem a Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream vált be legjobban, de ez sem tökéletes sajnos.


#4

Köszi a tippet. Ezt a krémet néztem már, bár még nem próbáltam, mert sokan írták, hogy pattanásokat okozott, biztos a sok szilikon miatt. Lehet, megérne egy próbát?


#5

Köszi szépen, meg is néztem és már beugrott, hogy eddig miért nem próbáltam. A dimethicone-t nem nagyon szereti a bőröm. Folyamatos használattól hajlamosak belobbanni a pórusaim tőle :frowning:


#6

Ha hajlamos rá a bőröd, akkor inkább ne próbáld ki :confused: amúgy összetevőket nem néztem meg tüzetesen, csak hirtelen felindulásból levettem a polcról, de nekem mostanában még a Helia-D tokaji aszús nappali krémje is bevált (de ez sem tökéletes és szilikonféle is van benne).


#7

:bell: Sziasztok! Nagyon sok jót olvastam már a Hada Labo termékekről, a KM-es értékelései is meggyőzőek, ezért gondoltam, hogy közreadom ezt a cikket:


#8

Két másik topikban már említettem, de leírom ide is, hátha segít valakin: én jó ideje aloe vera géllel hidratálok. Nekem nagyon bejött, szuper alternatíva, jól esik kenegetni, maradéktalanul beszívja a bőröm, és rétegzős rutinba is beilleszthető, mert nem kukacosodik felette semmi. A tényleges, kézzel fogható hidratáló hatását pedig abból látom igazán, hogy órákig matt marad az arcom tőle, semmi olaj, mert jól érzi magát úgy, ahogy van. Aztán előbb-utóbb persze megjelenik a csillogás, ez “csak” egy aloe vera gél. :blush: Ami azt is jelenti, hogy ez az alapok alapja, nem lehet/szabad/kell tőle többet várni, mint a hidratálást. Meg egy pici gyulladáscsökkentést.

Most az Alveola géljét használom. Szerintem ez a legelterjedtebb. Alkoholmentes, parfümmentes, letisztult kis minimál-összetevős. A legkönnyebben beszerezhető, Rossmannban, dm-ben egyaránt van. És nagyon pénztárcabarát. :grin: Egy flakon nálam reggeli-esti napi használattal is 5 hétig húzza. És G-napokkor van rá kupon.

Szimpatikus még (nekem is, meg a KM vélemények alapján is) a Holika Holika aloe gélje. Kicsit izgibb az INCI-je, és szintén alkoholmentes, viszont van benne parfüm. De egyszer majd szeretném kipróbálni.

Szintén kívánságlistás az Etude House ilyen terméke, amire Vikinél találtam rá: https://ohmybrush.com/2018/11/etude-house-99-aloe-soothing-gel/. Ez is mindenmentes, és az összetevők között is van 1-2 izgiség.