Esküszöm, a legnehezebb egy igazán jó hidratáló krémet találni. Gondoltam, megkérdezlek titeket Szóval ajánljatok nekem kombinált bőrre egy sima alap hidratáló krémet. A csigás-méh mérges vonalon kívül mindenre nyitott vagyok. Nem baj, ha nincs tele szilikonnal. A klasszikusokon már túlvagyok (Clinique DDMG, Moisture Surge, Paula Barrier, és társaik), illetve a TO-tól próbált termékek sem váltak be, nem kísérleteznék velük tovább. Egy szimpla hidratáló kellene, még fényvédő sem kell bele.
Erre én is kiváncsi vagyok. Sokat kisérletezem, hogy megtaláljam az igazi, egyszerű hidratálókrémet a kombinált bőrömre, de még mindig nem sikerült. Nálam az alapkövetelmény annyi, hogy parfümmentes legyen, és irritáló illóolajok nélküli, tehát a bio-vegán-natúr vonal annyira nem játszik. Fényvédő ne legyen benne.
Nekem a Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream vált be legjobban, de ez sem tökéletes sajnos.
Köszi a tippet. Ezt a krémet néztem már, bár még nem próbáltam, mert sokan írták, hogy pattanásokat okozott, biztos a sok szilikon miatt. Lehet, megérne egy próbát?
Köszi szépen, meg is néztem és már beugrott, hogy eddig miért nem próbáltam. A dimethicone-t nem nagyon szereti a bőröm. Folyamatos használattól hajlamosak belobbanni a pórusaim tőle
Ha hajlamos rá a bőröd, akkor inkább ne próbáld ki amúgy összetevőket nem néztem meg tüzetesen, csak hirtelen felindulásból levettem a polcról, de nekem mostanában még a Helia-D tokaji aszús nappali krémje is bevált (de ez sem tökéletes és szilikonféle is van benne).
Sziasztok! Nagyon sok jót olvastam már a Hada Labo termékekről, a KM-es értékelései is meggyőzőek, ezért gondoltam, hogy közreadom ezt a cikket:
Két másik topikban már említettem, de leírom ide is, hátha segít valakin: én jó ideje aloe vera géllel hidratálok. Nekem nagyon bejött, szuper alternatíva, jól esik kenegetni, maradéktalanul beszívja a bőröm, és rétegzős rutinba is beilleszthető, mert nem kukacosodik felette semmi. A tényleges, kézzel fogható hidratáló hatását pedig abból látom igazán, hogy órákig matt marad az arcom tőle, semmi olaj, mert jól érzi magát úgy, ahogy van. Aztán előbb-utóbb persze megjelenik a csillogás, ez “csak” egy aloe vera gél. Ami azt is jelenti, hogy ez az alapok alapja, nem lehet/szabad/kell tőle többet várni, mint a hidratálást. Meg egy pici gyulladáscsökkentést.
Most az Alveola géljét használom. Szerintem ez a legelterjedtebb. Alkoholmentes, parfümmentes, letisztult kis minimál-összetevős. A legkönnyebben beszerezhető, Rossmannban, dm-ben egyaránt van. És nagyon pénztárcabarát. Egy flakon nálam reggeli-esti napi használattal is 5 hétig húzza. És G-napokkor van rá kupon.
Szimpatikus még (nekem is, meg a KM vélemények alapján is) a Holika Holika aloe gélje. Kicsit izgibb az INCI-je, és szintén alkoholmentes, viszont van benne parfüm. De egyszer majd szeretném kipróbálni.
Szintén kívánságlistás az Etude House ilyen terméke, amire Vikinél találtam rá: https://ohmybrush.com/2018/11/etude-house-99-aloe-soothing-gel/. Ez is mindenmentes, és az összetevők között is van 1-2 izgiség.
Ha esetleg eddig a Hoolika aloe gelt meg nem próbáltad, bátran ajánlom . Én már a 2. Flakont fogyasztom😊 kombinált, felszíni vizhiányos bőröm van, szérum után , és az arckrém előtt viszem fel reggel este. Egyébként van hogy elegendő ő is kiválóan lehet rà sminkelni. Ha hűtőben tartod a reggeli kialvatlan szemmel csodát tesz ( mondom ezt 2 pici gyerek mellett 3,5 és 2 évesek még egyetlen éjszakát sem aludtam velük végig )
Köszönöm a tanácsot, szemezek vele már jóóó ideje, egyszer tuti lekerül a kívánságlistáról és bekerül az ebay kosaramba. Örülök, hogy neked bevált, a csöppségekhez meg sok-sok alváspótló kitartást kívánok!
Egy darabig úgy voltam vele, hogy szeretnék egy hidratáló krémet ami működik. A sok sikertelen próbálkozás után viszont úgy döntöttem, hogy elengedem a témát. Nem érzem hiányát. Tudom nem ez volt a kérdés, de én így jártam ezzel a dologgal. Tökéletesen elég nekem a Mario Badescu rózsás sprayje hyaluron savas szérummal. Ezen kívül hámlasztani szoktam és ha eszembe jut tonikot is használok.
Találtam egy fantasztikus hidratálót. Már lassan elfogy az 50 ml-es tubus, és teljesen biztos, hogy újraveszem, mert ennyire jó hidratálóm még soha az életben nem volt. Tökéletesen hidratál, könnyű, bármilyen utóérzet nélkül, nagyon hamar beszívódik, az összetevői pedig gyönyörűek. A Whamisa Organic Flowers Water Cream. https://www.whamisa.co.uk/products/whamisa-organic-flowers-water-cream
Én a krémes hidratálókat teljesen elhagytam. Az utolsó amit vettem a Helia-D tokaji aszús krémje volt, azt elajándékoztam anyukámnak, ő szereti. Ami nálam nagyon bevált, az a G&G 101 HA 5 Light. Hamar beszívódik, jól hidratál.
Nálam ez vár tesztelésre:
https://kremmania.hu/kremek/geek-gorgeous-101-ha-5-rich?activesubtab=2&page=2#reviewstab
A Helia-D tokaji aszús krémjeit/termékeit én is nagyon szeretem.
A krémekkel én sem vagyok barátságban… De valahogy nagyon érdekelnek, nem tanulok a hibámból, és mindig veszek újat. Pedig szinte az összes kézkrémként végzi. Nem feltétlenül azért, mert rosszak, hanem mert tényleg nincs rá szüksége a bőrömnek, és nem tudom máshogy elhasználni. Na meg rá is unok hamar.
Nekem is a szérumok váltak be egyébként. Én is G&G 101 HA 5 light szérumát használtam sokáig. Most kísérletezgetek más termékekkel is, de ez az etalon. Ha lesz még valami mégis, ami bevált, arról még úgyis írok itt.
Jaj, lányok segítsetek, kérlek. Mostanában a Biotherm Aquasource Gel-t használtam, imádja a bőröm, de fogyóban van. Spórolnom kellene, mert megyünk nyaralni, és ez kissé kifosztja a kasszánkat. Mit vegyek, ami hasonló (gél vagy gélkrém), boltban vagy Notinon kapható, de valamivel olcsóbb?
Ez is tesztelésre vár nálam, amikor nagy leárazás volt, feltankoltam.
https://kremmania.hu/kremek/helia-d-aquaboom-szuperhidratalo-kremgel
Sajnos nem próbáltam még, de KM-án a vélemények alapján esetleg…
Tök jól hangzanak a vélemények, köszi, megnézem.
Vajon nem túl sok nyárra? Nekem télen is mérsékelten száraz a bőröm.
Van belőle normál változat is, úgy láttam…