A Pat Mcgrath rúzsok háza nem kevés fémből készült, ennek megfelelően nehezek. Két kilométerről ki lehet szúrni, hogy luxus rúzzsal van dolga az embernek. A mattetrance formula nagyon matt, a luxetrance krémes. A rúzsoknak illata nincs. A mattetrance formula iszonyatosan pigmentált, és kifejezetten tartós. A luxtrance is eléggé pigmentált, de a tartóssága a formula miatt inkább átlagos.
A Charlotte Tilbury rúzsok minőségre nem kiemelkedőek. Szép a házuk (szerintem a műanyag alapon van egy nagyon vékony fém réteg), de tényleg könnyű. Az én rúzsaim a matte revolution formulában vannak, amik inkább félmatt finishűek. Inkább közepesen pigmentáltak. Enyhe parfümös illatuk van, a tartósságuk nem kiemelkedő.
A két márka színvilága között elég nagy a különbség. Szerintem ez is komoly szempont lehet abban, hogy melyiket választod. A Charlotte Tilbury rúzsok árnyalatait inkább a visszafogott színvilágot kedvelőknek tervezték. A Pat Mcgrath rúzsoknál viszont az élénk vörösektől kezdve a sötét lilákig mindent meg lehet találni.