Ajánlást kérek!

Ez pont ugy hangzik, mint amit en is hasznalok (a teleket leszamitva). Evek teltek el es meg mindig nem talaltam ennel jobbat ar-ertek aranyban. Mondjuk nem is keresgeltem olyan nagyon-nagyon, miota megtalaltam ezt. :stuck_out_tongue:
https://kremmania.hu/kremek/avene-cleanance-solaire-spf50

4 Likes

Én mostanában ezt használom, a nyáron zsíros bőrömre ez tökéletes télen. Felvitelkor minimálisan fényes, de pár perc múlva tökéletesen beszívódik. Érzésre olyan mint egy könnyed hidratáló.

https://kremmania.hu/kremek/skin1004-madagascar-centella-hyalu-cica-water-fit-sun-serum

Technikailag van benne alkohol, de annyira az összetevő lista végén, hogy ez szerintem nem okozhat gondot.

2 Likes

Hú, egyrészt szerencsés vagy, másrészt nehéz helyzetben is vagy, hogy neki megfelelőt találj. Kitartás!
Az én párom, amikor megtudta, hogy fényvédőt kenek magamra, megkérdezte, hogy MINEEEEEK? Teljesen kiborult, azóta se tér magához.
Amit én ismerek, bár különböző árfekvés:
https://kremmania.hu/kremek/almost-1-618-spf30-szinezett-napfenyvedo-arckrem
Ez színezett, de nagyon jól idomul a bőrhöz, nekem hófehér arcbőröm van, és nekem is jó. Tök matt, az érzékeny bőröm is jól bírja.
A másik, amit én használtam, az Paula’s Choice, és az Image Skincare matt fényvédője is szuper szerintem.
Purito, és valami gyógyszertári fényvédő jutott még eszembe a párom kapcsán, hogy azért mégse színezettet használjon, de azokat én nem ismerem, mert csak az Almost fényvédőjét használom.

1 Likes

Én ennél jobbat még nem találtam:
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-photoderm-max-aquafluide-spf50-uva24
Van matt verziója is, azt még nem próbáltam, ezzel is elégedett voltam. Gyorsan beszívódik, nyom nélkül.

1 Likes

Leszedettem a fibrómáimat a nyakamon, a hegek már lepotyogtak és most barnás-lilás-pirosas pigmentes foltok vannak a helyükön. Picit még érzékenyek, de a foltokat szeretném eltüntetni és arra gondoltam, hogy 1-2 hét múlva elkezdeném kenni valamivel, hogy elmúljanak.

Mit ajánlanátok rájuk? Kérdezem ezt annak fényében, hogy a múltkor a hialuronsavas fátyolmaszk égési sérülés jelleggű piros foltokat mart az arcomon :smiley:

A férjem sportol, sokszor van kint tűző napon, és ez a gyereknaptej az állandó, mert nem csípi a szemét, izzadságálló, viszonylag gyorsan felszívódik, és nem hagy filmréteget. Fizikai fényvédőt egyszerűen nem találtunk…

1 Likes

Köszönöm szépen, nagyon jókat írtatok! :blush: Lehet, hogy többfélét is kipróbálunk, aztán ami neki nem jön be, elhasználom én. Nagyon utál kenekedni, úgyhogy hatalmas siker, hogy eddig eljutottunk.

2 Likes

Egyszerű a kérdés, régòta sunnyogok a jeffree blood money és a colourpop tinkerbell körül . Gondolom mindkettő nem létszükséglet.

https://vm.tiktok.com/ZMY281KCd/
Akkor tényleg feleslegesen szenvedek az alumíniummentes dezodorokkal?? Nem igazán találtam meg az igazit, a jelenleginél is random napokon, de min. heti háromszor büdi leszek…
Régebben azt olvastam, hogy alumínium fel tud halmozódni a nyirokcsomókban, köztük a hónaljnál lévőkben is. Ez nem jelent semmit? Na mindegy, még utána kell néznem a témának.

1 Likes

Batiste cherry dry sampon ügyében kérek segítséget (megírtam a termék véleményezésénél is).
“Felrázom használat előtt mindig. Amikor kezdtem fújni a hajamra, nem látok semmit, mintha csak valami porlasztott folyadék jönni ki belőle. Aztán megérkezik a por, jó fehér, ezt már rendesen el kell oszlatnom dörzsöléssel, fésülködéssel. A hajamon látványos a változás, tényleg a frissen mosott haj érzését, látványát adja. Szuper!
Most kb. félig van a flakon, de hiába fújom, nem jön az a fehér rész a használata során. A hajam sem lesz olyan friss.”

Tudnátok segíteni, hogy miért van ez? Rosszul csinálok valamit vagy a sampon ilyen?

Lehet, hogy eldugult, próbáld meg langyos folyóvíz alá tartani a spray fejét, nekem az régebben segített ilyenkor.
Kimos- megtörölget -pár órát békénhagy-visszarak.

2 Likes

Ezen én is leakadtam… Folyton újabb és újabb alumíniummentes deot próbálok ki, van, amelyik rögtön elbukik az elején, van, ami egy darabig beválik, aztán a nyári hőségben muszáj normál dezodorra váltanom. :woozy_face:

1 Likes

Köszönöm, megyek meg is csinálom. :slight_smile:

1 Likes

Sziasztok!
Tudnátok javasolni olyan parfümöket (inkább niche), ami “pároknak megfelelő”? Gondolok itt arra, hogy pl. egy parfümházon belül valamennyire összeillő férfi és női illatok (tudom, a személyek ismerete nélkül elég nehéz ilyet ajánlani, de általános ötleteket is szívesen várok, vagy ha nem is összeillőek kifejezetten, de ugyanattól a márkától szeretném, ha lennének). 30-as párról van szó, karakteres, de nem túl “nehéz” (nappali) illatokat keresek elsősorban.
Nem nagyon ismerem a niche parfümöket, így kevésbé tudom, merre induljak, csak valamiért a fejembe vettem, hogy egy parfümháztól szeretnék illatot mindkettőnknek :smiley: lehet butaság, de egy kérdést megér :slight_smile:

1 Likes

Régebben itt a fórumon ajánlotta valaki az Old Spice Wolfthorn deóját. Ezt próbáltad már? Nagyon kellemes, narancsos illata van. Alumentes, és nekem nyáron is bevált. Screenshot_20230207_104003

Köszönöm az ajánlást, igen, használtam, ez volt a legjobb alumentes, de ez is csak 4.5/5 :sweat_smile:

Ha engem kérdezel (és ebben a témában megfelelően informáltnak tartom magam) szerintem jobban félünk az aluminiumsós izzadásgátlóktól mint kéne. Én speciel nem használok ilyet mindennap, csak igazán meleg munkanapokon. De állítólag a szagok megelőzésében az is segít ha AHA-savval kezeljük a honcit.

2 Likes

Bocsánat, érdemben nem nagyon tudok válaszolni, de ha lenne párom, tuti letámadnám egyszer a férfiaknak való Amouage Sunshine Man-el. A női változat az én örök kedvenc illatom, és szegény férfiember tuti nem úszná meg, hogy ne locsoljam rá a pasi verziót. :smiley:
Rémlik egyébként, hogy az Amouage-nak több ugyanolyan nevű illata van, az egyik női, a másik férfi verzió.
Mondjuk én csak fújósokban utazok, ha róluk van szó, teljes üvegesre még nem bírtam elkötelezni magam, de esetleg egy próbát megér tőlük valamelyik illat. :slight_smile:

Szeretnék egy kis segítséget kérni fényvédő terén: eddig sokfélét kipróbáltam, fizikait (Woodenspoon) és kémiait is (Bioderma Kids spray, Sundance Kids SPF 30 és 50, LRP Shaka, most egy Hada Labo 50 faktorost nyúzok), de mindegyik csípte a szemem és kipattogtam tőlük hosszabb távú használat során :confused: Amit tuti nem bír a bőröm, az az alkohol, a cink-oxid és valami van a kémiaiakban is, gyanítom valamelyik régebbi típusú fényvédő, de eddig nem jöttem rá, mi lehet a ludas.
Egy kezelés miatt most olyat keresek az arcomra, ami SPF 50-es, főként UVB ellen véd hatékonyan és beszerezhető Magyarországon. Az már csak hab a tortán, ha kellemes felkenve és a pénztárcát is kíméli, mostani árakhoz mérten :slight_smile:

1 Likes

Belinkelnéd pontosan melyik fizikai spf volt? Megnézem az inci-t.
Milyen az arcbőröd? Nagy segítség lenne.

1 Likes