Köszönöm, megnézem őket is, ha lesz lehetőség!
Erről jut eszembe, lecsaptam az Eucerin Oil Control fényvédőre itt egy élelmiszerüzletben, átszámítva kb. 6000 Ft volt a 75 ml-es kiszerelés. Otthon sehol sem kaptam már. Remélem ugyanaz a formula.
Köszönöm, megnézem őket is, ha lesz lehetőség!
Erről jut eszembe, lecsaptam az Eucerin Oil Control fényvédőre itt egy élelmiszerüzletben, átszámítva kb. 6000 Ft volt a 75 ml-es kiszerelés. Otthon sehol sem kaptam már. Remélem ugyanaz a formula.
Pár éve a Naplesben élő barátnőmnél töltöttem 10 csodás napot ; egyszer neki dolga volt és egy röpke időre letett engem az ottani T.J. Maxx-be, kb. 1 óra múlva megérkezett és én még mindig csak a kozmetikai részlegen válogattam a rengeteg, igen olcsó “kincs” között. Előtte még nem mértem fel a helyi Sephorát (ami valóban drága) ahol terveztem dekorkozmetokumok beszerzését, így itt ezeket mellőzve emlékeim szerint többféle hajápolási cucc (Joico K-Pak Color Therapy kondicionáló, Nexxus color sampon, Sebastian mousse forte), egy arcra való Shiseido Urban environment oil-free spf 42 fényvédő (amit a mai napig is imádok és bosszantva emlékszem vissza magamra, hogy a barátnőm unszolása ellenére nem vettem belőle többet, pedig potom pénz volt az ára, mint mindennek ott) került a kosaramba. Az üzlet többi részlegébe nem is jutottam el, mert szó szerint elszöszmörögtem az időt (végre egyedül, a nyakamba lihegő, türelmetlen férj nélkül ) az engem érdeklő kincsesbányában.
Szóval @creammaniac , ha van rá módod, feltétlenül nézzél be egy ilyen üzletbe, itt lehet igazi kincsekre lelni sokkkkal olcsóbban a normál, üzleti árnál.
Amúgy annak idején, előrelátóan , még az utazásunk előtt (utólag áldottam is az eszem eme ötletemért ) az amerikai e-bay-ről igen kedvező áron vettem egyéb különlegességeket, amiket a barátnőm ottani címére postáztattam (ingyen), mint pl. NIA24 Intensive Recovery Complex szemkrémet, a szabadalmazott NIA114-et tartalmazó StriVectin Intensive Night krémet, a híres La Mer The Moisturizing Cream-ből egy minit.
Egy másik kedvenc üzletem a CVS Pharmacy-k voltak, itt is föltankoltam többféle CeraVe-vel, amik még a mai napig sem beszerezhetők felénk, az általam sok-sok éve használt Cetaphil (este a folyékony, reggelre a hab változat) lemosókkal, vitaminokkal, … ha megengeded, figyelmedbe ajánlom (a felénk nem beszerezhető) leges-legerősebb (belsőleg, nem arcra) antioxidánsot (+ keláns → a szervezetben méregtelenítő is egyben) az acetyl-glutatione-t (a glutathionének csak ezt az acetyl változatát, nem a ridotto-t !!)
Bocsi, hogy túl hosszúra sikeredett a mondókám , további kellemes nyaralást a csodálatos Floridában!
Köszönöm szépen a tippeket!
TJMaxx-be futólag betértem, de inkább a táskákat nézegettem. A kozmetikumok kicsit szedett-vedett módon voltak kirakva, hirtelen nem is láttam semmi érdemlegeset, de majd még megnézem, van-e másik üzlet a közelben. Férjjel vagyok, nem akarom kihúzni a gyufát.
A táplálékkiegészítőket nézegettem itt-ott, de most orvosi javaslatra le vagyok tiltva mindenről, csak az általa javasolt készítményeket szedem (fogom az utazás után), pedig jól hangzik ez a glutathione! IHerb-ről szoktam rendelgetni, érdekes látni most ezeket a polcokon.
Vicces, hogy hoztam magammal jópár sminkterméket (elvégre ki kéne nézni valahogy a fotókon), de olyan meleg van, csak a fényvédőt locsolom az arcomra.
Nekem sem volt bizalomkeltő a TJMaxx-ben a kozmetikai szekció árukínálatának tálalása (voltak dolgok felbontva is ), talán pont emiatt is hanyagoltam az ottani dekorkozmetikumokat (szívdobogva várva a Sephorát , ahol végülis alig vettem valamit, csak néhány minit ). Viszont élvezettel tanulmányoztam a sokféle, akkor még csak az internetről ismert hajápolási brandok gazdag kínálatát (szinte nevetséges áron).
A mega-patikákban is szívesen nézelődtem és vettem jópár dolgot, … jut eszembe pl. itt bukkantam rá a herpeszre ajánlott lizin stiftre , gyorsan dobtam is a kosaramba egyet, mert évente 1-2 stresszes időszakomban van hozzá “szerencsém” (paradox módon szinte mindig otthon Mo-on ).
Az *acetyl-glutatione-t (az antioxidánsok “királya”) csak azért ajánlom, mert ezt (szinte) lehetetlen beszerezni még EU viszonylatban is, … persze ehhez hasznos tudni, hogy valójában “mit is tud” ez a mindennél legerősebb antioxidáns + cheláns (a szervezetben felgyülemlő mérgeket, nehézfémeket magához ragadva (cheláns) méregtelenít, pl. itt a kemioterápiás paciensek a flébó után glutatione injekciót kapnak méregtelenítésre).
Sehol sem lehet kapni a Nivea olajos lemosóját, dupla lemosás első lépésként használom. Ausztriában is megnéztem az útba eső drogériákat, sehol semmi Megszűnt esetleg? Ugyanitt szeretnék ajánlást kérni olajos lemosóra, ami itthon Mo-n is beszerezhető.
Megszűnt sajna, igen.
Cserébe nem nagyon vannak szerintem még olajos lemosók itthon, én betáraztam koreaiból, illetve néha az Avonban van, onnan szoktam rendelni. Itt a piactéren sok eladó van, aki új koreai cuccokat árul, én tőlük fogok venni, ha sürgősen kell.
Egyszer az életben nem táraztam be ebből és megszűnik Köszi a tippeket, nem is volt a fejemben az Avon, pedig, tényleg, nekik is van.
Gyakorin az Yves Rocher olajosát írták helyette.
Szerintem a Nivea tipik az a termék lesz ami helyi kis drogériákban még egy darabig kapható, de a nagy láncok már kivonták. Nem ismertem, de most megnéztem melyik az, ha látok valahol belőle akkor sikítok.
Rengeteg magyar webshop is árul olajos lemosót, csak figyelni kell az árakat, mert nagy különbségek lehetnek. Vagy rendelni nem szeretnél?
Nekem is megvolt a Nivea és rengeteg koreait is próbáltam, a Nivea nem mutatott szignifikáns különbséget a koreaiakhoz képest.
Szia!
Nekem most ez a kettő ugrott be ami nem koreai, bár nem tudom, milyen árban keresel:
Douglas Essentials Make-up removing oil Sminklemosó online | DOUGLAS (Ezt bármelyik Douglasban meg tudod venni.)
Olajos sminklemosó tej| L'OCCITANE
(Tejnek hívja, de ez olaj, víz hatására lesz belőle tej… Évek óta ezt használom, nagyon szeretem.)
Egyikben sincs ásványi olaj, amit én szeretek elkerülni, mert nagyon nem bírja a bőröm. Cserébe sajnos drágábbak, de tényleg jó mindkettő.
Illetve Laylie-nál látok most egy ilyet:
https://kremmania.hu/elado/laylie-innisfree-apple-seed-cleansing-oil
Köszönöm a sok ajánlást
@Izar Ez a Douglas olaj nagyon jól hangzik, még akciós is
Jó az online rendelés, sőt, csak most az elszállt dollár mellett, nem is tudom, tudunk-e barátnőmmel közösen rendelni Koreából
Pont a magas dollár és az áfa miatt gondoltam a magyar webshopokra. Pl. a Whole Goodson nagyon sok minden van, de a Helloskin, a Skinshop stb. (tényleg nagyon sok van) kínálatát is érdemes megnézni.
Juj köszi szépen a drótot
Tudnátok mondani nekem fellelőhelyet Bp-en erre a banális, de számomra nélkülözhetetlen szemöldökcsipeszre?
Tudnátok ajánlani drogériás, talcum összetevő mentes hintőport? Saját márkás is érdekelne.
Száraz samponként használnám.
Nekem bevált:
Olyan,mint a hinrőpor.
Ezt én is szeretem. Olcsó, egyszerű, kicsit gagyin néz ki, de működik.
Én ezt a fajta rizskeményítőt használom egy ideje és bevált:) púderpamaccsal szoktam felvinni szórás helyett, úgy nem hagy nagyon fehér maradványokat és mivel fürdősóként árulják, könnyű hajmosáskor kimosni
Köszönöm szépen az ajánlásokat!