Köszönöm szépen!
A Seche Vite valami okból nekem nem szimpi (azt hiszem, nagyon büdösnek tartották többen), de a Sally Hansent mindenképp meg fogom nézni.
Nem emlékszem, hogy büdösebb lett volna az átlagnál, viszont elég hamar elkezd sűrűsödni és kicsit összerántja lakkot. Cserébe nagyon fényes, kopogósan kemény réteget képez a köröm felületén, és gyorsan szárad. Anno lehengerelt a jó tulajdonságaival, mert előtte a klasszikus, fél nap alatt megszáradó és utána párnamintás darabokhoz volt szerencsém.
Igen, azokat én is ismerem, rémesen idegesített amikor felkenés után egy órával ágyaztam és utána tiszta lenyomatos volt a lakk.
Hmm, azért a Seche Vite-nek is adok egy esélyt azt hiszem.
Èn a Moyra Gyèmànt fedőlakkjàt is tudom ajànlani, èvek òta azt hasznàlom.
Hörr, a gondosan felkent rétegek egy perc alatt semmivé lettek… ja, és közel nem tartott ki egy hétig egy manikűr (legalábbis rajtam), mint most.
Köszi, megnézem őt is!
Sally Hansenre mégegy szavazat, az Insta dri és a Big shiny is szuper.
Tengerparti nyaralásra milyen naptejet javasoltok?
Mindenképp valami olyat ami 50 faktoros és ha lehet nem bántja az élővilágot. Tavaly ezt a termékcsaládot vettem, összességében elégedett vagyok és szerintem idén is újraveszem, testre ezt fogom kenni, arcomra Eucerint.
https://kremmania.hu/kremek/avene-intense-protect-spf50
Kellemes viselet, arcra is, nagy kiszerelésű újgenerációs összetevőkkel. Coral safe. Vízálló.
El vagyok ájulva tőle. Ez inkább 6 csillag, mint 5.
Notino-n akciós ára van.
Nekem évek óta a Photoderm Kids vált be. Sosem égtem meg vele, még ha kint voltunk órákat a nyílt vízen sem, és simán fel lehet kenni az arcra is, ha úgy jön ki a lépés.
bőrvédő folyadék… óriási… Megrendelem…
Betáraztam én is. Az arcravalók között is van újdonság, azt is érdemes megnézni. Mondjuk ez a nagy kiszerelésű éri meg legjobban.
sziasztok! már egy ideje küzködök a pattanásos bőrömmel… rengeteg mindent kiprobáltam már, több bőrgyógyásznál is voltam. használtam már antibiotikumos kéremet, benzol-peroxidosat, azelinsavat, mindent… de hosszútávon semmi sem segít. az lenne a kérdésem, hogy szerintetek valamilyen retinolos szérum használhat, probálta már valaki enyhén pattanásos bőrre? (tényleg nincs sok jelenleg van 3-5 kisebb, van olyan amikor egy sincs, de van olyan, amikor egy óriási van és hiába nem nyomom ki őket, borzalmas foltokat hagynak :((((). a the ordinary valamelyik szérumára gondoltam vagy a Retinol 0.2% in Squalane vagy a Granactive Retinoid 2% Emulsion-ra . esetleg másikat javasoltok? előre is köszi!!!
Szia! Azt hiszem en vagyok a te embered.
Nagyon hasonlo a borom, regebben pedig nem hasonlo volt, hanem sokkal-sokkal rosszabb, mint amit te a sajatodrol leirsz.
Ha mindenkeppen retinoidokkal szeretnel probalkozni, akkor tudok ajanlani egy (szerintem) nagyon jo termeket: Avene Cleanance Women. 0.1% retinalt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy erossegben hasonlo egy 1% retinolhoz, viszont sokkal kimeletesebb es gyengedebb. Es szerintem hatekonyabb is.
Lehet ijeszto, hogy egybol az “eros” verziot ajanlom, de az erossege ellenere nem fog irritalni. Par eve epp ezzel a termekkel kezdtem el a retinoidok hasznalatat (akkor mas neve es csomagolasa volt) es egyaltalan nem okozott semmilyen irritaciot, pedig erzekeny a borom. Ahoz kepest az iden hasznalt 1%-os retinol (The ordinary) elegge megviselte a borom. Az olajos formulat egyenesen utalom. Nyarra pedig… meg belegondolni is rossz.
Mindent osszevetve fenyevekkel jobb az Avene termeke, minden szempontbol. Az allaga fluid szeru, kellemes.
Ha a 0.1%-os erosseg meredeknek tunik, akkor van egy 0.05%-os termek: Avene PhysioLift. Ezt nem probaltam, de szerintem ez sem lehet rossz.
nagyon koszonommm!!!
Sziasztok!
Azt hiszem elég hülyén fog hangzani amit írok, de a sminkelésért bármit.
A lényeg, hogy sehogy sem találok alapozót/BB krémet. Mind szemcsés, kukacos már felkenésnél, még a stift alapozó meg korrektor is.
Valahonnan az a nagy ötletem támadt, hogy kipróbálom a rúzsok mit tudnak ezen a fronton. Meglepő módon pont azt, amit a stick alapozóktól vártam (volna). A rúzsok közül az egyik Tarte volt, a másik avon, mind a kettő ugyanazt hozta. A gond az, hogy az egyik vörös volt, a másik kék.
A kérdés: ismer-e valaki olyan rúzst ami alapozó színskálában létezik, vagy olyan alapozót ami összetételre és állagra teljesen olyan, mint egy rúzs?
(Ha esetleg van valakinek Milk makeup Flex Foundation Stickje, szívesen vennék belőle egy pici darabot, hátha az AZ alapozó.)
Segítsetek, alapozni akarok!
Kensz az alapozó/bb alá valamit?
Most PC primerem van, régebben másmilyennel próbálkoztam (talán UD de nem emlékszem). Az orcák+orr a legproblémásabb, a rúzs kivételével olyan mintha viaszra próbálnám kenni, először csíkos, aztán ahogy próbálom eloszlatni szemcsés, ha tovább próbálom összeáll ilyen kis izékbe.
Próbálkoztam Douglasban is, ahol elvileg olyanok kenik föl akik értenek hozzá, mindennel ami kell alá meg fölé, és ott se volt szép (MAC volt és talán még két másik, talán Chanel és YSL, de azokra nem emlékszem), az egyiknél már akkor be volt törve az orr-ajaki részen amikor fölálltam a székből (ott nincs is ránc-ránc, csak mozog). A the body shopban ugyanolyan csúnya volt a végeredmény.
A mostaninál jobban aláhidratálni már nem tudok.
+nem száraz a bőröm
Nos ilyen gyorsan csak annyit tudok mondani hogy elvileg szilikon-alapú primerre csak szilikon-alapú alapozót lehet kenni, vízbázisúra meg csak vízbázisút. És az alatta lévő skincare is számít. Szóval erre érdemes odafigyelni, mert víz olajjal vagy szilikonnal nem keveredik, de a szilikon és az olaj se mindig.
Szóval ha akarsz, kísérletezhetsz a különféle primer/alapozó kombókkal, és az ecsetekkel vagy különféle szivacsokkal (a real techniques gyárt mikroszálasat meg memóriahabosat is, előbbi meglepően jó, csak gyorsan tönkremegy, utóbbit még csak tervezem kipróbálni).
De a smink mindig smink marad, egy plusz réteg festék. Főleg texturált bőrön. Esetleg lehet hogy vmi AHA vagy enzimes hámlasztó segíthet, ha felületi textúra, de sose lesz teljesen láthatatlan