A hámló orr mindennapos problémája

Sziasztok! A folyamatosan hámló orromhoz szeretnék segítséget kérni. Arcradírokat, konjac szivacsokat próbáltam, nem jöttek be. Az Instree 8% AHA hámlasztóját használom és a mindenmentes Klairs tonikot. Reggel este meg az Alverde vadrózsa olaját használom. Ennek ellenére az orrom mindig hámlik… El vagyok keseredve. :frowning: Mit ajánlotok? Köszönöm!

Hámló orral én küszködöm, azonban nálam az egész arcra kiterjednek a hámló foltok. Főként homlok, áll, orcák vonalában itt-ott bukkannak fel leválni készülő “bőrpelyhek” amelyek általában nem tűnnek fel amíg alapozásra vagy fényvédőzésre nem kerül sor, amikor is a színezőanyagok megszínezik ezeket a hámló, száraz részeket.

A bőrtípusodról nem írtál, viszont feltehetően vízhiányos. Az én bőröm meglehetősen zsíros, de erősen vízhiányos ennek orvoslására pedig a G&G 101 HA Light szérumját, illetve a TO hidratálókrémjét használom. Kettejük kombinációja szépen hidratáltan tartja a bőröm. Emellett ajánlom még a szkvalánt, illetve az Uriage D.S. krémjét ami kifejezetten hámló bőrre lett kifejlesztve. A lemosódról nem tettél említést, én a Bioderma Sensibio géljét használom, ez az egyetlen lemosó ami nem szárítja a bőröm. Ha nem pattanásra/mitesszerekre hajlamos a bőröd akkor még szóba jöhet a CeraVe hidratáókréme is, amennyiben olcsó, egyszerű de hatékony hidratálókrémet keresel.

És végezetül ügyelj arra, hogy ne hámlassz túl, heti 2-3 alkalom elegendő :slight_smile:
Extra tipp: használj valamilyen kíméletes fizikai hámlasztó eszközt. Az Ebelin mikroszálas arctisztító kesztyűjével (benedvesítés után) nagyon szépen le lehet dörzsölni (de csak óvatosan :slight_smile:) az elhalt hámsejteket. Én minden este Foreo-val 1,5 percig átmegyek az arcomon, így mérsékelve a hámló “pelyheket”.

1 Like

Nekem semmi más nem jött be mint az interspárban 1000 forintért kapható Aloe vera gél. Próbáltam én is mindent. Ezt naponta többször is kenegetem az arcomra ha eszembe jut de van hogy csak reggel este egy fél éve. És elmúlt. Írtam egy hossszabb véleményt nem régen ott le van írva a történetem vele. :slight_smile:

Tudom, nagyon elcsépelt, de iszol elég vizet? Amíg ez nincs rendben, minden más csak pótcselekvés (saját tapasztalat).