2018 legjobb illatai

Sziasztok! Nagyon tetszett, mikor a Fragranticán keresték a parfüm legeket több kategóriában is, ezért arra gondoltam, így év végéhez közeledve (sok újdonság sajnos már nem ígérkezik idénre), hogy szavazhatnánk az idei legekre :slight_smile:
Nálam a 2018-as megjelenések kiemelkedő illatai a következők voltak:

  • Angel Muse Edt: mind üvegben, mind illatban a legizgalmasabb kategória nyertese!
  • Flowerbomb Nectar
  • Nina Bella
  • Valentino Donna Rosa Verde
  • legnagyobb szívfájdalom kategóriában a LVEB Flowers of Happiness-t szeretném indítani, mert megöl a kíváncsiság, hogy milyen lehet, de sajnos augusztus óta semelyik ismerősöm nem járt Bangkokban/Szingapúrban/Ausztráliában vagy Új-Zélandon, hogy elhozhatta volna… ezért csak képzelődhetek róla :thinking:
    Ti melyik idei illatokat találtátok a legjobbnak?
1 Likes

A 2018-ban megjelent, és általam megismert illatok között nem találtam olyat, amiről azt gondolom, hogy az életem illatai gyűjteményembe bekerülhetnének. :grimacing:
Ez annyira sajnos nem lepett meg, az utóbbi pár évben több a csalódás, mint a rácsodálkozás. Szerencsére a régebbi illatok közül van még jó pár a gyűjteményemben, amivel vigasztalódhatok, illetve a nem 2018-ban megjelent, de általam idén megismert szép illatokkal azért találkoztam…

A feltett kérdésre így a válaszom:
+1 szavazatot kap tőlem is a Valentino Donna Rosa Verde :rose:,
nem tudnék más illatot kiemelni, de még van egy kis idő 2018-ból, bővülhet a sor!

1 Likes

Én sosem találok semmit, vagy ha igen, akkor utólag, amikor már nem gyártják, és egy vagyonba kerül, szóval ez az év(vége) engem teljesen elkényeztetett.
Nem szeretem a Chloé parfümöket, de a Nomade egy igazi, nekem való félfiús huncutság.
Nem szeretem a D&G parfümöket, de a The Only One az első, ami a “vótmá’” faktora ellenére teljesen levett a lábamról, mert pont azok a hülyeségek hiányoznak belőle, amiket a többi féligjó “vótmá’” parfümben utáltam. :smiley:
És végül nem szeretem a Paco Rabanne prolis, gázosan menősködő image-ét, egy parfüm sem fogott meg tőlük, de a teljesen agyament vaníliás-sóskaramellás popcorn szagú parfümjük (így mondják? oO) megvett kilóra. Sokan nem szeretnek édességszagúak lenni, valószínűleg azért, mert szeretik az édességet. :smiley: Én nem szeretem megenni (mindig csak az illata jó, az íze pocsék még a drágábbaknak is), ellenben szagolni magamon imádom. Szóval nekem az újdonságok szempontjából ez az év nagyon termékeny volt, nem is beszélve egy csomó régebbi, de csak most felfedezett kincsről.

1 Likes

Én sosem követem, hogy parfümök terén mik az újdonságok. Néha kezembe akad 1-2 illatminta, de általában fogalmam sincs, hogy az egy új illat, vagy 10 éves.
Mostanában nem is szaglásztam üzletben sem, mert mióta a parfümtanácsadáson voltam, azóta abszolút elégedett vagyok azokkal, illetve vannak otthon negyed-fél üveg parfümjeim, próbálom azokat elhasználni, hogy csökkentsem otthon az üvegek mennyiségét. :slightly_smiling_face:

1 Likes

:1st_place_medal: A fragrantica ismét közzétette a legeket:

Meglepődtem, hogy egyik parfüm sem új megjelenésű, ami a listára került. De végülis érthető, hogy ez egy olvasói kedvenclista, és nem kifejezetten az újdonságokról szól.