Pattanásos hátra tippek?

Sziasztok!
20 éves vagyok, az arcomról eltűntek a tinikorra jellemző gyulladt pattanások, teljesen elégedett vagyok vele. Régebben megvolt egy arclemosó-tonik kombóm, amit ha egy napig kihagytam akkor rögtön kijött egy. Ma viszont már ez sem igaz. Viszont a hátam borzasztó. Néha radírozom, de ezenkívül fogalmam sincs mitől lehet vagy mit tehetnék ellene. Semmi kiváltó ok nem látszik: nem egy-egy ruha után, vagy edzés után jön ki. Lush mask of magnaminty nem használt rá semmit. Van tippetek hogy mit tehetnék?

1 Like

Nekem az vált be, hogy tusfürdőhöz kevertem pár csepp teafaolajat és a mellkasomat és a hátamat (ami hajlamos pattanásosodni) azzal mostam. Nagyon szépen megszüntette a problémát.

1 Like

Egyszer (talán a cosmopolitan.hu-n) olvastam, hogy okozhatja a sampon/hajbalzsam is. Vagyis, ha úgy mosod a hajadat, a kádban ülve, hogy lecsorog a hátadon a sampon/hajbalzsam.

1 Like

A hosszú haj is okozhatja sajnos, edzés, izzadás :confused:
@aalexaa egyebként nagyon jót ajánlott a teafaolaj biztos vagyok benne, hogy segítene :blush:

1 Like

Megpróbálhatnál első körben valami gyengéd hámlasztót, nagyon jó AHA savas termékek vannak kifejezetten testre. A Neostratának van többféle erősségű testápolója, de a Paulának is.
Neostrata 10%-os AHA: https://kremmania.hu/kremek/ultra-smoothing-lotion
Neostrata 15%-os AHA: https://kremmania.hu/kremek/neostrata-lotion-plus-aha-15
Paula’s Choice 10%-os AHA: https://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-skin-revealing-body-lotion-with-10-aha

Én legelőször egy glikolsavas/tejsavas habzó lemosót próbálnék meg, lehet, hogy az is elég lenne. Ebben sajnos konkrét tippet nem tudok adni, az USÁ-ból van az enyém is. De ezzel (vagy hasonló, glikolsav/tejsav tartalmú lemosóval) érdemes lehet próbálkozni:
https://kremmania.hu/kremek/neostrata-facial-cleanser

4 Likes

Adok egy szavazatot én is az AHÁ-s termékekre!
@PirosEper
Esetleg, ha zsírosnak is érzed váltogatni lehetne BHA-val vagy mandulasavas cuccal a kezelést. Legalább is én ezt próbálnám.

2 Likes

Kivalto ok lehet a muszalas ruha, nem pamut parnahuzat, akar 1 nap utan is. Ha ruhaban pl. egy parnat raksz a fal es a hatad koze, mar kevesbe “lelegzik” ott a borod.
Nekem 1 Tigi sampon-balzsam kombo is okozott pattanast.
A taplalkozasod rendben van? Sok cukros etel/nasi, pattanast okoz. A bor a legnagyobb meregtelenito szervunk.
Pattanasos bort ne radirozz ha eppen aktivak a pattanasaid.
Gyogyszertarban kaphato cinkes-kenes razokevereket vennek ra a helyedben, ha van aki estenkent bekeni vele a borod, reggel meg lemosod.
(Bocs, nincs ekezetem.)

1 Like

A ruha-dolgot már tesztelte.

1 Like