Off topic: Társadalmi ügyek (adakozás, tiltakozás, segítségadás, érzékenyítés...)

Gondoltam ide írhatnánk olyan ügyekről, amik a fenti témába vágnak. Akár csak egy cikk vagy lehetőség segítséget nyújtani embereknek, állatoknak, környezetnek.

14 Likes

Köszi, hogy megcsináltad, biztosan hasznos lesz.

1 Like

Köszönjük, hogy létrehoztad! :star_struck:

1 Like

Ide lehetne tenni a szakdolgozatos és egyéb kérdőíveket is?

Háát, bevallom nem azokra értettem, mint segítségadás, hanem a rászorulókra, szükséget szenvedőkre, perifériára szorultak (vagy olyan ügyek, mint most az oktatás sz.r helyzete) ügyére gondoltam :slightly_smiling_face:
Szívesen nyitok egyet a kérdőíveknek is, ha még nincs elegetek a tengeteg topic-ból :grin:

Sokan vagyunk itt, akik nem értünk egyet a jelenlegi kormány politikájával és egyéb megmozdulásaival. Ezen az oldalon elérhetők a kinyomtatható és terjeszthető hírek, amik nem kormányfüggők. Kisebb településeken (is) érdemes lehet terjeszteni vagy a linket továbbítani, ha tudtok olyanról, aki szétküldené az emberek között, hogy ne csak egy “igazságot” ismerjenek és kicsit kilássanak a tágasabb világba:

Az aktuális lapszám: Nyomtass te is! - Letöltés
:nerd_face::fist::muscle:❤‍🔥

7 Likes
3 Likes

El sem tudom mondani mennyire örülök, hogy végre itt is megjelenik ez a téma.

1 Like

:pig2:-ság a törvénymódosítás!

1 Like

Ha jogsértést tapasztaltál a tüntetéseken:

1 Like

Az agyatokra fogok menni :sweat_smile:

…és még ezer meg ezer gazdit kereső édes, kedves, szeretetet érdemlő állat van mindenfelé.

3 Likes

Sajnos még mindig téma, hogy a nők munkája kevesebbet ér. Szíven ütött az a számítás, miszerint a mai naptól a nők ingyen dolgoznak az év végéig. Hát “csak” ennyi az a magyar 17 % (EU 13%) különbség.

1 Like

Ez egy szervezet, aki most Mikulásra gyűjt nehéz sorsú gyerekeknek. Hátha lapul Nálatok is valami felesleg, ami jó állapotú.

"Kedves Tagjaink!

Kérünk Benneteket, hogy amennyiben még van otthon olyan játékotok, könyvetek, melyet már nem használtok tegyétek a Mikulás ajándékaiba. Gyűjtünk játékokat, könyveket, elmegyünk érte és a december 4-i Mikulás ünnepségen odaadjuk azoknak a gyerekeknek, akik nagy örömmel fogadják.

Idén már 150 gyerek jelentkezett és kevés az összegyült ajándék ennyi gyereknek.

Örömmel látunk minden felajánlást!

Takiandi,nyul, Hedzsni, Mozart, ZsoZsu- a szervezők

info@ad6kap6.hu"

Ez az oldal, ahol nem pénzért megy a csere-bere vagy adakozás: E1F Ad6kap6 Pár jó szándékú tartja fenn az oldalt nem kérve érte semmit.

6 Likes

Sziasztok,
Nem tudom, ez-e a megfelelo topic a kovetkezo uzenethez vagy hogy egyaltalan szabad-e ilyesmivel jojjek ide. Ha nem, akkor torlom a posztot vagy atmasolom majd az altalatok javasolt topicba.

Egy gyerekkori baratnom most igazan nagy segitsegre szorul.
Amikor megismertem, meg tini volt. Neha kerekesszekkel, neha a sajat labain slattyogva kozlekedett -mikor mire volt ereje. Igy van ez 10 eves kora ota.
Eddig sem volt egy leanyalom az elete, tulvan annyi mindenen, de iden nyaron ujabb fordulat jott. A linkelt facebook posztban nagyjabol minden le van irva ezzel kapcsolatban.
Mindannak ellenere, ahogyan az elete alakul, o a legkedvesebb es legjoindulatubb no, akit ismerek. Sosem panaszkodott, nem kert senkitol semmit, most se teszi. Viszont eljott az a pont, amikor ugy dontottunk, hogy mi (a csaladja es baratai) fogunk helyette segitseget kerni, mert mar nem latunk mas lehetoseget.
Ha ugy erzitek, hogy tudtok neki segiteni valahogyan, azert mindannyian nagyon halasak vagyunk.

@mlnda esetleg be tudod nekem másolni levélben ami a posztban van, mert nincs facebookom, az oldal pedig nem nyitott, hiába kattintok rá , nem tudom megnézni.
Köszönöm!

1 Like

Persze, nagyon szivesen!
Elkuldtem a poszt tartalmat.

Köszönöm szépen!

1 Like

“A tavalyi hatalmas siker után idén is egy egyedülálló karácsonyi receptes képeskönyv megvásárlásával támogathatod az éhező gyerekeket.”
:point_right: Telepocak akció

1 Like

Ezt a Szabad A Hangtól kaptam:

" Egy pár kesztyű, egy meleg takaró vagy épp egy képeskönyv felbecsülhetetlen értékű, ha épp hiányzik. Ukrajnából most olyanoknak távozniuk kell, akik még ragaszkodtak volna az otthonukhoz – de áram és meleg víz nélkül már nem maradhatnak. A UNHCR felmérései szerint 250.000 menekült fogja átlépni a határt Magyarország felé a tél folyamán. Nekik elsősorban meleg holmira lesz szükségük.

A JCC Budapest – Bálint Ház csapata már hónapok óta adományokat gyűjt és juttat el az ukrán menekülteknek, és most a te segítségedet is kérik az aHangon keresztül.

Ha van otthon felesleges a lent felsoroltak közül, akkor arra kérünk, hogy vidd be a Bálint Házba nyitvatartási időben december 11-ig, és okozz vele örömöt valakinek!

Helyszín: Bálint Ház - 1065 Budapest, Révay utca 16.

Nyitvatartás:

 • hétfő-péntek 8:00-20:00,
 • szombat-vasárnap: 12:00-18:00 (november 26-án kivételesen zárva).

Amire szükség van:

 • jó állapotban levő télikabát (gyerek, női, férfi);
 • sapka, sál, kesztyű, harisnya;
 • jó állapotban lévő téli cipő (gyerek, női, férfi);
 • hosszú nadrág (gyerek, női, férfi);
 • pulóverek, kardigánok (gyerek, női, férfi);
 • új fehérnemű;
 • meleg ágynemű, paplan, hálózsák, párna, jó állapotban lévő ágyneműhuzatok;
 • száraz élelmiszer (bontatlan csomagolásban);
 • bébiétel, pelenka;
 • gyerekjátékok, könyvek (amik nem igényelnek magyar tudás), sporteszközök.

Köszönjük, ha körülnézel az otthonodban, hogy találsz-e ezek közül valamit, és eljuttatod a Bálint Házba!

Üdvözlettel:

aHang

Ha bármi kérdésed van, válaszolj közvetlenül erre az email-re, vagy írj a mienk@ahang.hu email címre."

A piros linken a Bálint Ház Fb oldalára lehet jutni.

3 Likes

A Pedagógusok Szakszervezete és a NoÁr november 26. szombatra országos tüntetést szervez a közoktatásért. 14:45-kor petíciót adnak át a Belügyminisztérium képviselőjének, majd az Akadémia utcán vonulnak át a Kossuth térre. A program várható befejezése 17:30.

3 Likes