Csóringer asszony külföldön

Ha kell valami az olasz márkától, vehetek.

Nekem sötét lett az It Cosmetics CC sajnos, természetes fénynél nagyon látszik (ezek szerint a Douglasban csalóka volt a világítás, pedig egy eladó is ellenőrizte, vagy oxidálódott rajtam). 1x próbáltam, erős fedése van, de nehéz érzés az arcon. Nem kentem alá semmit. 10 órát volt rajtam, estére teljesen fényes volt az arcom, igaz aznap meleg volt. Van valahol egy bontatlan Catrice világosító adalékom, ha megtalálom megpróbálom keverni. Túl drága, hogy kivágjam.

2 Likes

Milyen árnyalat? Én nagyon szeretem az IT CC-ket, nekem beváltak. Pont tegnap este is megállapítottam, hogy semmi más nem marad rajtam olyan sokáig szép, mint az. Mondjuk az árnyalatok nekem sem tökéletesek. A sima és a matt light medium, ráadásul nekem úgy tűnik, hogy a sima light medium picit sötétebb, mint a matt. A matt is sötét picit hozzám, de az még elmegy, ha azt használom, kicsit nagyobb háromszögben világosítom a szemem alatti részt, jobban kiemelem az arcom középső vonalát. A simát pedig keverem az Illuminating verzióval, mert az viszont kissé világos (fair light).
Szóval a színek nekem sem tökéletesek, de elvagyok velük. Ha majd elfogynak, és magamnak rendelek, akkor csak a mattot fogom, abból is eggyel világosabbat a lightot.

Light van meg, az olajmentes verzió. A fair-light-ot akartam először megvenni, de az eladó azt mondta, szerinte lehetne sötétebb is és én is úgy láttam, hogy természetesebb rajtam. Valamit benéztünk vagy tényleg oxidálódott.
A sima CC kapható kis kiszerelésben nálunk, de csak fair és light, közte semmi a honlap szerint, nagy kiszerelésben van persze.
Ebből az olajmentesből csak nagy van a honlapon és akkor gondolom az üzletben is. Nem tudom létezik-e minta, de még nem kértem soha sehol, azt kellemetlennek érezném. Ha adnak örülök, ha nem, nem.

1 Like

Én az enyémeimet eddig mind itt, a zsibin vettem. Elsőre a mattot, azt is azért, mert én neten azt az árnyalatot rendeltem volna magamnak. Amúgy érdekes, mert van egy képem, ahol egymás mellé tettem két olyan képet, ahol az egyik oldalon az Illuminatingból van rajtam, a másik oldalon a matt, és hiába van két árnyalat közöttük, mégsem “üt el” egyik sem.
De most a nyaralás után azért a világosabb meg nagyon világos, de mondjuk abban nekem nem sikerült a csillámokat megszokni, de így, keverve a simával, egész szép a végeredmény.

A szemkörnyékre való korrektorból light a legvilágosabb árnyalat a honlapon nálunk, akkor az is sötét (a szokásos világos korrektorokhoz képest)? Egyezhet az olajmentes light árnyalattal?

Nem, az tényleg világos. Fotózok ma neked mintát belőle, egymás mellé teszek a kézfejemre.

2 Likes

Íme a képek.
Ezen a képen a termékek, rajtuk az árnyalatok nevei. Ebben a sorrendben lesznek a többi képen is.
IMG_20190714_154554

Itt elsőre pöttyökként, már itt is látszik, hogy a korrektor tényleg nagyon világos.
IMG_20190714_160952

1-es jelöléssel rögtön amikor szétoszlattam a pöttyöket:
IMG_20190714_161132

2-es, kicsit jobban elkenve:
IMG_20190714_161402

3-as, negyed órával később:
IMG_20190714_161455

Nagy különbség egyébként a fair light és a light medium között sincs, talán a világosabb kicsit jobban rózsaszínesebb. Arcra egyébként jóval vékonyabban viszem fel (legszebb a Nabla picit keményebb, tömörebb blenderével), és nekem elég szépen idomul a színe, úgy tapasztaltam.

Érdekesség kedvéért megjegyzem, hogy van itthon egy Bourjois Healthy mix BB krém is, 01 light színben, és teszt gyanánt mellé húztam abból is. Amikor felkentem, majdnem olyan világos volt, mint az IT korrektor, viszont 20 perc múlva annyit oxidálódott, hogy majdnem azonos lett az IT fair light színével. :flushed:

No de a lényeg, a korrektor jóval világosabb. Viszont el kell mondanom, hogy bár egy nagyon jó korrektor, talán a kedvencem is lehetne, mert bár hozzá kell szokni, hogy csak picurka mennyiség kell belőle, de nagyon kellemes, krémes állaga van, és tényleg szépen mutat. De!
Ez a “de” pedig a Becca under eye brightening korrektor, ami szem alatti korrektor tekintetében szerintem egyszerűen zseniális. Meglepő a színe a tégelyben, de és most direkt letöröltem az alapozót, és mellé húztam az IT korrektornak, hogy azt is lásd. Érdekes módon jóval rózsaszínesebb, de talán emiatt nagyon szépen, természetesen mutat a szem alatt. A saját Becca under eye brightening setting púderrel pedig szinte ragyog a tekintet, abszolút imádom.
Egyébként nagyon pici mennyiséget használva (csak ezt nagyon nehéz eltalálni, hogy tényleg pici legyen) nekem az IT sem ül be a ráncokba, a Becca pedig ez alapján is egy álom.
Az IT Bye-Bye under eye-t egyébként lehet használni máshová is, én már csináltam, a Becca viszont csak szem alá jó.

IMG_20190714_162836

Remélem, segítettem! :slightly_smiling_face:

5 Likes

Köszönöm szépen!

Sajna a BIPA nem készült el időre, de megtaláltam a régi boltot, ami helyett nyitják. Pechemre, a parfüm és a smink részleget már kiürítették, csak egy ömlesztett Sale polc volt, ahol semmi megragadó kozmetikumot találtam. Legalább spóroltam. :grin:

Megvettem a kis méretet a fair normál verzióból, azzal fogom keverni az olajmentes light verziót. Kitudja télen melyik árnyalat kell. Az It korrektort felírtam a listára, idén már van elég korrektorom megbontva, majd jövőre beszerzem.
IMG_20190717_211638

1 Like

@Montelino, lennél olyan kedves, hogy swatch-olnád nekem ezeket az IT BB-ket?
Spekulalok az olajmentesen, de nekem eleg lenne a mini verzio, de az a CB-n nem kapható.

Ok, holnap hazautazom, de a napokban megoldom valami világosabb helyen.
Lehet, hogy az olajmentesből nincs is kicsi Európában, mert a Douglas se forgalmazza.

A normál fair és az olajmentes light. Elég nagy az eltérés a 2 árnyalat között. Lehet nem kellene nagyfelbontásban fotózni, ez az első próbálkozásom. Szivaccsal szebben is ellehet dolgozni, csak nekem most az ujjam volt praktikusabb, mert kint a melegben kezdett száradni mindkettő.
IMG_20190719_152903 IMG_20190719_152708 IMG_20190719_152757

3 Likes

Köszi szėpen @Montelino! :innocent:
A bal oldali a normal CC spf 50, a jobb oldali az olajmentes spf 40?

Igen, a bal oldali a normál, a jobb az olajmentes.
A normál CC fényesebb élőben, már felkenéskor is.

A fotó szerint az olajmentesbol nekem sokkal vilagosabb kellene. Probaltam keresni azt a Catrice vilagosito cseppet, de kivontak a forgalombol, igy jó lenne vmi alternativat talalni ra.

Van most pipettás, nagyon híg korrektoruk, én azt használtam ilyen célra átmenetileg.

1 Like

Isadorának is van világosítója.

1 Like

A Catrice-nek? A minap megnéztem a Catrice állványát, de csak pipettás highlighter volt kapható, mondta is az eladó hölgy, hogy ennek más a funkciója, mint amit én keresek.

Sajnos Isadora nálunk nem kapható. Akkor még kutakodok online, hátha van esetleg más márkának is ilyesmije, vagy beszerzem szeptemberben otthon.