Csóringer asszony külföldön

#12

A Müller is tele volt mindenféle csodával, de elhatároztam, hogy nyáron már nem veszek több parfümöt. Nagyon oda kell figyelnem, hogy ne kezdjen beteges méretet ölteni a mániám. Így is évekre elég illatom van itthon, ha egy hétig minden nap mást fújok, akkor is.

3 Likes
#13

Szülinapi kupont küldenek vagy nyomtatnak a blokk mellé ha már van törzsvásárlói kártyád. Az enyém májusban volt, de a héten kaptam csak meg. Úgy vettem észre, hogy a nagyobb üzletek valamelyik márkát kiválasztották és abból több terméket kínálnak, mint a többi üzlet. Ma benéztem egybe, ott hatalmas NYX-es részleg volt, máshol pl. koreai termékből van sok.

2 Likes
#14

Jól tetted, ha nem akarok költeni, én sem megyek be az üzletekbe.

Én a ruha vásárlással vagyok leállva, és inkább nem is megyek a kedvenc üzletem felé. :slightly_smiling_face:

3 Likes
#15

Én szoktam… megnézem az újdonságokat, veszek macskakaját (nem az én macskám, de a macsek úgy gondolja időnként, pl. ma is).
Időnként vannak jó akciók pl. 10 tekercses Zewa 1 Euro, koreai dolgok 30-70%-kal leárazva, tea féláron (ma pl. pont vettem), Tassimo kávékapszula 3 Euro (máshol 5-5,50), mert kiárusítják, le nem járt semmi, direkt megnéztem.
Néha van - 25% tisztítószerre.

2 Likes
#16

Igen, persze, ez inkább az olyanokra vonatkozott, mint a Douglas, vagy a Pupa (ahonnan nem tudok üres kézzel kijönni). Müllerbe, DM-be időnként muszáj bemenni (pláne, hogy a Denkmit a kedvenc mosószerem).
Tehát, ha nem akarok valamit konkrétan a Douglasból, inkább be sem megyek. Az is elég veszélyes, hogy a neten folyton szembe jönnek a reklámok.

2 Likes
#17

Sajnos én csak szerdáig vagyok itt, így nem kapok semmit. De kíváncsi vagyok, hátha valami jót sikerül kifogni.

#18

Hála Istennek, nálunk a DM és a Rossmann nem nagy csábítás. Nekem is vannak állandó cuccok: kutyanasi, toalett papír, ezmegaz.

1 Like
#19

Nekem inkább a Notino a kísértés, mert sok apróság szokott lenni jó áron, pl. Curaprox fogkefe, meg rengetegszer akciózzák a Maybellinet, amiből sok kedvencem van. És a boltjuk a munkahelyem közelében van, csak beugrom a csomagért.

#20

-30% van a Deborah Milano márkára a Bipa üzleteiben. Kokapu szereti ezt a márkát, nekem nincs saját tapasztalatom ezzel a márkával.

2 Likes
#21

A folyékony rúzsok nagyon jók, azokkal szerettem meg a folyékony formulát. :slightly_smiling_face: Azóta már sokat vettem, amik szuperek (Nabla, ABH, Stila, Jeffree Star), de a Deborah Milano folyékony rúzsaimat még mindig a legjobbak közé sorolom.

Kis négyes szemhéjpúdereim, hagyományos rúzsok, körömlakkjaim vannak még tőlük, azok is jók, de nem annyira kiemelkedőek.
Viszont jó, hogy írtad, tavasszal vettem a márkától Notinoról egy BB krémet, amit eddig picit sötétnek találtam, de mostanra szerintem pont jó lesz, a múlt heti nyaraláson a négy réteg 50 faktoros fényvédő ellenére is fogott rajtam annyit a nap.

#22

Igen, a DM-ből és a Rossmannból is ki tudok úgy jönni, hogy semmilyen kence-ficét nem vettem. A Müller már keményebb dió, ott kényszeresen megyek a Catrice-Essence sorba, mert a Müller behoz olyan trendkiadásokat is, amiket a többi drogériá nem, vagy csak sokkal később.
Ráadásul én ennek a két márkának az állandó szortimentjéből nem sok mindent használok, viszont a trendkiadások általában nagyon bejönnek.

2 Likes
#23

Ha kell valami az olasz márkától, vehetek.

Nekem sötét lett az It Cosmetics CC sajnos, természetes fénynél nagyon látszik (ezek szerint a Douglasban csalóka volt a világítás, pedig egy eladó is ellenőrizte, vagy oxidálódott rajtam). 1x próbáltam, erős fedése van, de nehéz érzés az arcon. Nem kentem alá semmit. 10 órát volt rajtam, estére teljesen fényes volt az arcom, igaz aznap meleg volt. Van valahol egy bontatlan Catrice világosító adalékom, ha megtalálom megpróbálom keverni. Túl drága, hogy kivágjam.

2 Likes
#24

Milyen árnyalat? Én nagyon szeretem az IT CC-ket, nekem beváltak. Pont tegnap este is megállapítottam, hogy semmi más nem marad rajtam olyan sokáig szép, mint az. Mondjuk az árnyalatok nekem sem tökéletesek. A sima és a matt light medium, ráadásul nekem úgy tűnik, hogy a sima light medium picit sötétebb, mint a matt. A matt is sötét picit hozzám, de az még elmegy, ha azt használom, kicsit nagyobb háromszögben világosítom a szemem alatti részt, jobban kiemelem az arcom középső vonalát. A simát pedig keverem az Illuminating verzióval, mert az viszont kissé világos (fair light).
Szóval a színek nekem sem tökéletesek, de elvagyok velük. Ha majd elfogynak, és magamnak rendelek, akkor csak a mattot fogom, abból is eggyel világosabbat a lightot.

#25

Light van meg, az olajmentes verzió. A fair-light-ot akartam először megvenni, de az eladó azt mondta, szerinte lehetne sötétebb is és én is úgy láttam, hogy természetesebb rajtam. Valamit benéztünk vagy tényleg oxidálódott.
A sima CC kapható kis kiszerelésben nálunk, de csak fair és light, közte semmi a honlap szerint, nagy kiszerelésben van persze.
Ebből az olajmentesből csak nagy van a honlapon és akkor gondolom az üzletben is. Nem tudom létezik-e minta, de még nem kértem soha sehol, azt kellemetlennek érezném. Ha adnak örülök, ha nem, nem.

1 Like
#26

Én az enyémeimet eddig mind itt, a zsibin vettem. Elsőre a mattot, azt is azért, mert én neten azt az árnyalatot rendeltem volna magamnak. Amúgy érdekes, mert van egy képem, ahol egymás mellé tettem két olyan képet, ahol az egyik oldalon az Illuminatingból van rajtam, a másik oldalon a matt, és hiába van két árnyalat közöttük, mégsem “üt el” egyik sem.
De most a nyaralás után azért a világosabb meg nagyon világos, de mondjuk abban nekem nem sikerült a csillámokat megszokni, de így, keverve a simával, egész szép a végeredmény.

#27

A szemkörnyékre való korrektorból light a legvilágosabb árnyalat a honlapon nálunk, akkor az is sötét (a szokásos világos korrektorokhoz képest)? Egyezhet az olajmentes light árnyalattal?

#28

Nem, az tényleg világos. Fotózok ma neked mintát belőle, egymás mellé teszek a kézfejemre.

2 Likes
#29

Íme a képek.
Ezen a képen a termékek, rajtuk az árnyalatok nevei. Ebben a sorrendben lesznek a többi képen is.
IMG_20190714_154554

Itt elsőre pöttyökként, már itt is látszik, hogy a korrektor tényleg nagyon világos.
IMG_20190714_160952

1-es jelöléssel rögtön amikor szétoszlattam a pöttyöket:
IMG_20190714_161132

2-es, kicsit jobban elkenve:
IMG_20190714_161402

3-as, negyed órával később:
IMG_20190714_161455

Nagy különbség egyébként a fair light és a light medium között sincs, talán a világosabb kicsit jobban rózsaszínesebb. Arcra egyébként jóval vékonyabban viszem fel (legszebb a Nabla picit keményebb, tömörebb blenderével), és nekem elég szépen idomul a színe, úgy tapasztaltam.

Érdekesség kedvéért megjegyzem, hogy van itthon egy Bourjois Healthy mix BB krém is, 01 light színben, és teszt gyanánt mellé húztam abból is. Amikor felkentem, majdnem olyan világos volt, mint az IT korrektor, viszont 20 perc múlva annyit oxidálódott, hogy majdnem azonos lett az IT fair light színével. :flushed:

No de a lényeg, a korrektor jóval világosabb. Viszont el kell mondanom, hogy bár egy nagyon jó korrektor, talán a kedvencem is lehetne, mert bár hozzá kell szokni, hogy csak picurka mennyiség kell belőle, de nagyon kellemes, krémes állaga van, és tényleg szépen mutat. De!
Ez a “de” pedig a Becca under eye brightening korrektor, ami szem alatti korrektor tekintetében szerintem egyszerűen zseniális. Meglepő a színe a tégelyben, de és most direkt letöröltem az alapozót, és mellé húztam az IT korrektornak, hogy azt is lásd. Érdekes módon jóval rózsaszínesebb, de talán emiatt nagyon szépen, természetesen mutat a szem alatt. A saját Becca under eye brightening setting púderrel pedig szinte ragyog a tekintet, abszolút imádom.
Egyébként nagyon pici mennyiséget használva (csak ezt nagyon nehéz eltalálni, hogy tényleg pici legyen) nekem az IT sem ül be a ráncokba, a Becca pedig ez alapján is egy álom.
Az IT Bye-Bye under eye-t egyébként lehet használni máshová is, én már csináltam, a Becca viszont csak szem alá jó.

IMG_20190714_162836

Remélem, segítettem! :slightly_smiling_face:

4 Likes
#30

Köszönöm szépen!

#31

Sajna a BIPA nem készült el időre, de megtaláltam a régi boltot, ami helyett nyitják. Pechemre, a parfüm és a smink részleget már kiürítették, csak egy ömlesztett Sale polc volt, ahol semmi megragadó kozmetikumot találtam. Legalább spóroltam. :grin: