Csalók a piactéren

Én vásároltam már nála többször is. Kedves lány, eredeti termékeket árul, meg nekem jó helyen van átvenni is. Azt meg mindenki eldöntheti, hogy megéri-e neki nála vásárolni.
Pl. az első Colourpop palettámat nála vettem. Akkor éppen nem volt rá semmi akció, és nála éppen annyiba került, amennyibe kintről postaköltséggel rendeltem volna, de ez itt volt azonnal. Vettem nála ABH mini folyékony rúzst, amit valószínűleg egyébként sosem rendeltem volna meg, mert nem érdekelt, csak megláttam a termékei között (mást vettem, és szétnéztem, hogy mi van még nála). Azóta az egyik kedvencem lett.
Vagy pl. vettem nála Estée Lauder ANR szérumot is, ami valószínűleg a karácsonyi ajándékcsomagból való volt (több terméket is árult akkor belőle). Nekem megérte, mert jóval olcsóbban vettem, mintha üzletben vettem volna meg, és nála tényleg biztos lehettem, hogy eredeti (bevallom, van amit azért nem vettem meg zsibin, mert nem voltam biztos benne, hogy eredeti-e).

Jó, most már CP-t nem vennék tőle, de akkor tényleg kapóra jött.
Meg vannak olyanok, akik valamilyen okból kifolyólag nem vásárolnak külföldről online, nekik ez jó lehetőség.

4 Likes

Van egy-két dolog, ami meg is éri akár, pl Zoeva-t nem tudnám ilyen olcsón beszerezni sehol, mint nála, el is gondolkodtam már rajta, hogy esetleg beruházok majd egybe. De a Colourpop, UD, ABH, BH Cosmetics, ezek nem érik meg, csak akkor, ha nagyon szeretné az ember pár nap alatt kézben tartani a palettákat és megéri neki az, hogy jelentősen ráfizet.

2 Likes

A Zoeva Offline-t 11 dollcsira leárazva láttam, azt hiszem a CultBeauty-n.

Én is nézegettem már a dolgait. Nagyon guszták, és én is gondoltam arra, hogy esetleg majd vásárolok tőle, ha esetleg nem akarok a külföldi rendeléssel vacakolni.

2 Likes

Vannak ilyen eladók, igen. Én sem vásárolnék, bár nem azért, mert ebből csinál üzletet, hanem mert megoldom magam a netes rendeléseket. De tényleg van, akinek ez jól jön, ezzel szerintem semmi gond nincs.
Engem az zavar, amikor valaki itt zsibin vásárolja fel a KM társaitól olcsón a termékeket, amit aztán drágábban értékesít.

2 Likes

Egyébként én új, bontatlan termékről nem igénylem a saját fotót, de minden más esetben igen.

4 Likes

Igen, a saját fotó nagyon fontos, ha nem új a termék! Olyat soha nem veszek meg, aminél nincs.

1 Like

Már én is néztem őt. Rengeteg cuccot ad el és nem kis haszonnal. Nekem is vannak fent érintetlen cuccaim, de ennyit nem tettem rájuk. Amúgy nem egyszerű eladni a dolgokat. Főleg ha nem veszi meg senki akkor az veszteség.
Személy szerint nem vásárolnék tőle, mert én olcsóbban megszerzem amit szeretnék.

1 Like

Én pont tőle vásároltam most frissiben a GoT palettát. Férjem által, a 10. házassági évfordulónkra :slight_smile:
Azt néztem, ha Edittől rendelem is ennyi lett volna, és konkrétan leütéstől számítva férjem már egy órán belül ott volt kocsival személyes átvételre. Rugalmas és kedves lánynak tűnt Kriszta, ajándékot is tett a zacskóba, és tényleg egy órán belül minden lezongorázódott.
Emlékezetes évfordulós ajándék marad ez a paletta az biztos :slight_smile:

3 Likes

Én eladni a barátaimnak szoktam kozmetikumokat, könyveket :), mindig jól járnak, de néha kb 100 ft-tal jártam csak rosszul, mert a dolgokat én is akciósan vettem és annál is akciósabb árat írtam ki (2-szer volt használva), így annyira rosszul én se járok, meg a vevő se, meg azért nem árulok olyan dolgot ami vacak lenne, eddig mindenki nagyon örült, és bejött neki minden :). Ez sokszor jól jön ha nem jön be valamilyen kozmetikum, így nem fog feleslegesen állni nálam, nem érzem kidobott pénznek :). A másik remek lehetőség ha nem jön be valami ha anyukámnak ajándékozom karácsonyra, szülinapra, vagy csak úgy a kozmetikumokat :). Nem rég kapott tőlem garnieres, dove-s testápolókat, nivea arckrémet- szülinapjára ( nekem nem lett jó, pattanásokat okozott, neki száraz a bőre meg imádja a niveát :D), ajakápolót arcmaszkokat is kapott már :). De legtöbbször testápolót és arckrémet kapott tőlem, mert tudom azokra nagyon szüksége van :).

2 Likes

Egyébként jó neki, mert minden arckrém jó a bőrére, de egy testápolót 1 hónap alatt elhasznál, nekem elég fél évig :slight_smile:

Én már többször vásároltam Krisztától és szerintem nagyon megbízható, kedves eladó. Colourpop palettákat is tőle vettem, lehet, hogy drágábban, mintha megrendeltem volna külföldről, de nekem kényelmesebb így. Még postázva is két nap alatt nálam a cucc, meg amúgy is ódzkodok a külföldi netes rendeléstől. Nem beszélek angolul, meg sem tudnám reklamálni ha elveszik vagy sérül a csomag, a vámtól is tartok. Nekem megér annyival több pénzt, hogy nála leütöm és bombabiztos csomagolásban átveszem 2 nap múlva a postán. Sőt volt olyan, hogy mondtam neki, csak 2-3 hét múlva tudok utalni, és ő elrakta nekem a kinézett palettát. Biztos, hogy fogok még vásárolni tőle.

6 Likes

Nem csalásról van szó, mégis borzasztóan dühít, amikor látom, (ma ismét ilyennel szembesültem) amikor egy eladó 3x-os áron próbálja piactéren eladni azt a terméket, amit nem sokkal előtte ő maga töredék áron vásárolt meg. Ha érdekel egy termék, meg szoktam nézni az eladó értékeléseit és látom a vásárlásai között azokat a termékeket, amiket aztán jóval drágábban árul. Tudom, mindenki annyiért árulja a saját termékét amennyiért akarja, főleg ha talál rá vevőt is, de ezt mégis inkorrekt dolognak tartom. :roll_eyes::thinking:

10 Likes

Nagyon hasznos egyébként tényleg, hogy meg lehet nézni a felhasználó “előzményeit”, nálam így bukott le egyszer egy vevőjelölt. Meg akarta venni egy parfümömet, de csak hitegetett, hónapokon keresztül, majd láttam (én hülye nem hamarabb…), hogy megvette mintában ezalatt az idő alatt, majd el is adta. Valószínűleg nem tetszett neki. Nekem meg azért tologatta a vásárlást, mert “külföldön van”… Holott volt közben sok személyes átvételes ügylete, köztük ez a parfümmintás vétele és eladása.
Persze aztán neki állt feljebb… Undorító egy stílusban ráadásul.

6 Likes

Ez nem csalás, de talán ez a topic a legjobb hely arra, hogy elmondjam a gondom :smiley:
Úgy érzem, valaki rám van szállva. Pedig nem szedek gyógyszert, nem diagnosztizáltak (még) a paranoia semmilyen formájával sem :smiley:
Aktív használója vagyok a piactérnek, nem okoztam még senkinek csalódást, se eladói, se vevői oldalon, mégis mostanában nagyon érdekesen tűnnek el a hirdetéseim. Például a héten feltettem 3 parfümújdonságot, nem titok, én külföldön veszek parfümöt, mert sokkal olcsóbb, mint Magyarországon, és teljesen eshetőleges, hogy mikor utazom. Erre való tekintettel úgy is tettem fel a hirdetést, hogy szeptember végén ennyiért és ennyiért fogok tudni fújóst adni. Erre letörölték. Kérdezem én: ebben ugyan mi a házirend ellenes? Egy csomó külföldön élő felhasználó van itt, aki meg azt írja ki, hogy mikor jön haza, akkor lehet személyesen átvenni, miért az én hirdetésemet kell letörölni?
Ráadásul szerintem az információ mindenki érdeke, ha például valaki 500 Ft/ml-ért akarna eladni egy illatot, amit én két héttel később mondjuk 400/ml-ért fogok tudni adni, akkor nem az a korrektebb, hogy mindenki eldöntheti, milyen dátumon, kitől, mennyiért, mit vesz meg?
Egyáltalán nem értem, miért kellett ezt kimoderálni. És így vissza se tudom tölteni egy hétig.

1 Like

Akit nem ismerek, nem vásároltam még tőle, annak mindig megnézem a vásárlásait is, mert volt egy KM felhasználó (azóta már törölte magát) aki tőlem is megvett egy Kylie pirosítót és utána jóval drágábban árulta és minden termékével rendszeresen ezt csinálta. Nekem ehhez nem lenne pofám.
Azt meg végképp nem értem, hogy miért kell bunkó stílusban kommunikálni, megmondhatta volna neked, hogy bocsánat, de közben sikerült megszaglászni, nem tetszik az illat, nem venném meg, ne haragudj. Gondolom te is megértetted volna, jobban toleráltad volna mint ezt a hazudozást. Nekem szerencsére ilyen még nem volt, de olyan igen, aki leütötte egy termékemet és aztán nem jelentkezett többet. Hiába írtam neki emailt, nem reagált így kénytelen voltam negatív értékelést írni. Meg olyan is volt akivel cseréltem volna, de az egyeztetés alatt egyszer csak eltűnt.

3 Likes

Én csak arra tudok gondolni, hogy esetleg nem megfelelő termékhez töltötted fel. Olyankor törölni szokták.

Szerintem kérdezz rá, hogy mi a törlés oka, biztosan gyors választ fogsz kapni.

Igen, ez szerintem is elég etikátlan. Megteheti persze, de etikátlan és emiatt nem vásárolnék én sem tőle.
Ilyen eltűnős vásárló-jelöltem volt egy hónapja nekem is. Kétszer lemondta a talit, egyszer ebből 30 perccel előtte … aztán felszívódott :slight_smile: Sms, mail, hívás, semmi. Vannak sajnos ilyenek :frowning:

Nem volt benne hiba… :frowning:

1 Like