Csalók a piactéren

Ezt így általánosságban írom:

Aki kozmetikumok árusításából akar megélni, miért is ne tehetné. Vagy ha megengedheti magának, hogy mindenfélét összevásároljon külföldről, hogy aztán megpróbálja itthon eladni kis haszonnal, szíve joga. Űzze az ipart egész nyugodtan.

Csak ne itt.

Világosan benne van a piactér leírásában, hogy “A lehetőség a saját tulajdonú, be nem vált kozmetikai termékek eladására vonatkozik, professzionális árusításra (új termékek, rendszeres, egynél nagyobb darabszámban való értékesítésére) nem.”

6 Likes

Ilyen pedig van pár, aki abszolút nem saját tulajdonú dolgot árul. Időnként felpakolnak egymás után 20-25 cuccot (bontatlan Colourpop, UD, stb. ) és eleg drágán. Ezek gondolom külföldi utak eredményei lehetnek, vagy tömeges rendelés bár előbbire tippelek inkább…

2 Likes

Ezekről a kérdésekről pont nemrég volt szó egy blogposztban :slight_smile: Kérlek olvassátok el, ha esetleg eddig még nem volt alkalmatok rá :pray:

4 Likes

Ezt nagyon birtam ezt a kerdes-felelet sort. Olyan szep roviden es frappansan vannak osszeszedve. Van az intelligencian belul a “lenyegkiemeles” kepessege (amit rajtam egyszer teszteltek, jot rohogtem rajta), na ez nagyon magas ennel a posztnal. Irigyeltem is :joy:

1 Like

Van egy lány, aki MINDENT árul, de tényleg, Colourpop termékektől kezdve Anastasia Beverly Hills palettákig, és minden bontatlan, nem használt nála. Mindig azonnal feltölti a legújabb cuccokat, több mint 900 eladása van már 500+ pozitív értékeléssel, de ez nekem akkor is fura. Gyakorlatilag akkor ő is berendel egy tucat drága terméket és eladja némi haszonnal? Én mondjuk eleve nem lennék hajlandó olyan embertől vásárolni, aki nem tölt fel saját képet, ha meg ezt üzletszerűen csinálja, akkor igazán vehetné a fáradtságot, hogy minden terméket lefotóz egyesével saját maga.

3 Likes

Gondolom vtina-ra gondolsz? Még nem vásároltam tőle, de valóban, akkor rendel ha valami pont kijön vagy valami nagy oldalon akció van és akkor eladja jókora haszonnal. Valakinek jó, mert nem szeret/tud rendelni külföldről, de én valószínűleg nem vásárolnék tőle.

1 Like

Én vásároltam már nála többször is. Kedves lány, eredeti termékeket árul, meg nekem jó helyen van átvenni is. Azt meg mindenki eldöntheti, hogy megéri-e neki nála vásárolni.
Pl. az első Colourpop palettámat nála vettem. Akkor éppen nem volt rá semmi akció, és nála éppen annyiba került, amennyibe kintről postaköltséggel rendeltem volna, de ez itt volt azonnal. Vettem nála ABH mini folyékony rúzst, amit valószínűleg egyébként sosem rendeltem volna meg, mert nem érdekelt, csak megláttam a termékei között (mást vettem, és szétnéztem, hogy mi van még nála). Azóta az egyik kedvencem lett.
Vagy pl. vettem nála Estée Lauder ANR szérumot is, ami valószínűleg a karácsonyi ajándékcsomagból való volt (több terméket is árult akkor belőle). Nekem megérte, mert jóval olcsóbban vettem, mintha üzletben vettem volna meg, és nála tényleg biztos lehettem, hogy eredeti (bevallom, van amit azért nem vettem meg zsibin, mert nem voltam biztos benne, hogy eredeti-e).

Jó, most már CP-t nem vennék tőle, de akkor tényleg kapóra jött.
Meg vannak olyanok, akik valamilyen okból kifolyólag nem vásárolnak külföldről online, nekik ez jó lehetőség.

4 Likes

Van egy-két dolog, ami meg is éri akár, pl Zoeva-t nem tudnám ilyen olcsón beszerezni sehol, mint nála, el is gondolkodtam már rajta, hogy esetleg beruházok majd egybe. De a Colourpop, UD, ABH, BH Cosmetics, ezek nem érik meg, csak akkor, ha nagyon szeretné az ember pár nap alatt kézben tartani a palettákat és megéri neki az, hogy jelentősen ráfizet.

2 Likes

A Zoeva Offline-t 11 dollcsira leárazva láttam, azt hiszem a CultBeauty-n.

Én is nézegettem már a dolgait. Nagyon guszták, és én is gondoltam arra, hogy esetleg majd vásárolok tőle, ha esetleg nem akarok a külföldi rendeléssel vacakolni.

2 Likes

Vannak ilyen eladók, igen. Én sem vásárolnék, bár nem azért, mert ebből csinál üzletet, hanem mert megoldom magam a netes rendeléseket. De tényleg van, akinek ez jól jön, ezzel szerintem semmi gond nincs.
Engem az zavar, amikor valaki itt zsibin vásárolja fel a KM társaitól olcsón a termékeket, amit aztán drágábban értékesít.

2 Likes

Egyébként én új, bontatlan termékről nem igénylem a saját fotót, de minden más esetben igen.

4 Likes

Igen, a saját fotó nagyon fontos, ha nem új a termék! Olyat soha nem veszek meg, aminél nincs.

1 Like

Már én is néztem őt. Rengeteg cuccot ad el és nem kis haszonnal. Nekem is vannak fent érintetlen cuccaim, de ennyit nem tettem rájuk. Amúgy nem egyszerű eladni a dolgokat. Főleg ha nem veszi meg senki akkor az veszteség.
Személy szerint nem vásárolnék tőle, mert én olcsóbban megszerzem amit szeretnék.

1 Like

Én pont tőle vásároltam most frissiben a GoT palettát. Férjem által, a 10. házassági évfordulónkra :slight_smile:
Azt néztem, ha Edittől rendelem is ennyi lett volna, és konkrétan leütéstől számítva férjem már egy órán belül ott volt kocsival személyes átvételre. Rugalmas és kedves lánynak tűnt Kriszta, ajándékot is tett a zacskóba, és tényleg egy órán belül minden lezongorázódott.
Emlékezetes évfordulós ajándék marad ez a paletta az biztos :slight_smile:

3 Likes

Én eladni a barátaimnak szoktam kozmetikumokat, könyveket :), mindig jól járnak, de néha kb 100 ft-tal jártam csak rosszul, mert a dolgokat én is akciósan vettem és annál is akciósabb árat írtam ki (2-szer volt használva), így annyira rosszul én se járok, meg a vevő se, meg azért nem árulok olyan dolgot ami vacak lenne, eddig mindenki nagyon örült, és bejött neki minden :). Ez sokszor jól jön ha nem jön be valamilyen kozmetikum, így nem fog feleslegesen állni nálam, nem érzem kidobott pénznek :). A másik remek lehetőség ha nem jön be valami ha anyukámnak ajándékozom karácsonyra, szülinapra, vagy csak úgy a kozmetikumokat :). Nem rég kapott tőlem garnieres, dove-s testápolókat, nivea arckrémet- szülinapjára ( nekem nem lett jó, pattanásokat okozott, neki száraz a bőre meg imádja a niveát :D), ajakápolót arcmaszkokat is kapott már :). De legtöbbször testápolót és arckrémet kapott tőlem, mert tudom azokra nagyon szüksége van :).

2 Likes

Egyébként jó neki, mert minden arckrém jó a bőrére, de egy testápolót 1 hónap alatt elhasznál, nekem elég fél évig :slight_smile:

Én már többször vásároltam Krisztától és szerintem nagyon megbízható, kedves eladó. Colourpop palettákat is tőle vettem, lehet, hogy drágábban, mintha megrendeltem volna külföldről, de nekem kényelmesebb így. Még postázva is két nap alatt nálam a cucc, meg amúgy is ódzkodok a külföldi netes rendeléstől. Nem beszélek angolul, meg sem tudnám reklamálni ha elveszik vagy sérül a csomag, a vámtól is tartok. Nekem megér annyival több pénzt, hogy nála leütöm és bombabiztos csomagolásban átveszem 2 nap múlva a postán. Sőt volt olyan, hogy mondtam neki, csak 2-3 hét múlva tudok utalni, és ő elrakta nekem a kinézett palettát. Biztos, hogy fogok még vásárolni tőle.

6 Likes

Nem csalásról van szó, mégis borzasztóan dühít, amikor látom, (ma ismét ilyennel szembesültem) amikor egy eladó 3x-os áron próbálja piactéren eladni azt a terméket, amit nem sokkal előtte ő maga töredék áron vásárolt meg. Ha érdekel egy termék, meg szoktam nézni az eladó értékeléseit és látom a vásárlásai között azokat a termékeket, amiket aztán jóval drágábban árul. Tudom, mindenki annyiért árulja a saját termékét amennyiért akarja, főleg ha talál rá vevőt is, de ezt mégis inkorrekt dolognak tartom. :roll_eyes::thinking:

10 Likes

Nagyon hasznos egyébként tényleg, hogy meg lehet nézni a felhasználó “előzményeit”, nálam így bukott le egyszer egy vevőjelölt. Meg akarta venni egy parfümömet, de csak hitegetett, hónapokon keresztül, majd láttam (én hülye nem hamarabb…), hogy megvette mintában ezalatt az idő alatt, majd el is adta. Valószínűleg nem tetszett neki. Nekem meg azért tologatta a vásárlást, mert “külföldön van”… Holott volt közben sok személyes átvételes ügylete, köztük ez a parfümmintás vétele és eladása.
Persze aztán neki állt feljebb… Undorító egy stílusban ráadásul.

6 Likes